Blog post

5 aan te raden Bijbelse (creatieve) boekjes

4 maart 2018Marcelina

Vandaag laat ik, Marcelina, jullie 5 Bijbelse boekjes zien die ik aanraad. Om actiever met het christelijk geloof bezig te zijn. Ik heb al eerder een blogpost hierover geschreven, die kun je hier vinden.  Ook vandaag zal dat boekje weer naar voren komen. Ik zet er ook linkjes bij, zodat je ze meteen kunt bestellen als je dat prettig vindt. Of natuurlijk om de boekjes beter te bekijken. Kijk maar mee:

  1. Love to write – 100x stille tijd  (bestellen kan hier)

Dit boekje heb ik zelf in gebruik en is heel handig als je graag bezig wilt zijn met de Bijbel, maar dan wel op een actieve manier. Door middel van vragen en opdrachten kun je lekker van je afschrijven en ben je bezig met bepaalde onderwerpen. Zo heb je heel wat soorten onderwerpen: stilte, praten met God, kracht enz. Je kunt zelf kiezen waar je begint. Ik zet dit boekje ook wel eens in met ‘mijn’ bijbelstudie groep. Als er niets is voorbereid, is dit boekje perfect om de avond te vullen, want je houdt iedereen actief. Deze staat dus ook bovenaan.

2. Pen de preek   (bestellen kan via deze link)

Dit boekje is wederom van Wilma Poolen. Het gaat alleen niet om een eigen bijbelstudie, maar over de preek. Mocht je niet zo’n type zijn die meeschrijft in een notitieboekje met de preek, maar ben je wel iemand die wat meer betrokken wil zijn bij de preek? Dan raad ik dit boekje enorm aan. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor €7,50 is hij al voor jou.

3. Love letters – 52 overdenkingen (deze bestellen kan hier)

Als je de blogpost hierover hebt gelezen, dan komt hij al bekend voor. Wil je uitgebreid lezen waarom ik deze aanraad en wil je een stukje binnenin kijken? Klik dan hier.

4. Creativitijd met de Bijbel   (deze bestellen kan hier)

Voor de echte creatievelingen onder ons is dit natuurlijk een aanrader. Verven, kleuren, tekenen of stickeren; niets is te gek. Leef je uit met dit boek. Mocht je nou wel dit boekje hebben, maar heb je geen geschikte Bijbel om je creativiteit op te uiten, dan heb ik hieronder de laatste aanrader. Wellicht een mooie combinatie.

5. My creative Bible   (bestellen kan via deze link)

Ook deze Bijbel heb ik zelf in bezit. Disclaimer: het is een Engelse bijbel. Waarom ik deze aanraad? Vaak zijn teksten in het Engels net even iets mooier om te lezen/horen. Met handletteren is het ook vaak zo dat er Engelse teksten gebruikt worden. Deze Bijbel is dus echt om creatief op los te gaan. Op pinterest kom je al veel inspiratie tegen hiervoor. Wat ik doe als ik een tekst niet helemaal begrijp > dan leg ik de Nederlandse bijbel ernaast. Zo kan ik goed vergelijken en begrijp ik beter waar ik mee bezig ben.

Heb jij een boekje gezien wat je leuk lijkt om te kopen?
Laat het me weten, dat vind ik leuk!

Marcelina

Comments (1)

  • trefwoorden:

    26 maart 2018 at 16:43

    Hoi ! Hartelijk bedankt voor deze geweldige blog.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Slovenië: kun je er veilig overnachten?

2 maart 2018

Next Post

3 redenen waarom Praag jouw nieuwe citytrip wordt

8 maart 2018