Blog post

Blogmas 12: gastblog bullet journaling in winter thema

18 december 2018Marcelina

Vandaag geef ik het woord weer door aan Linda. Ze heeft laatst een gastblog geschreven over kerstkaartjes en daarvoor nog een gastblog over bullet journaling. Die blogs zijn beide zo leuk, dat ik uiteraard weer graag wilde samenwerken met Linda. Dit keer weer een blog over bullet journaling, maar dan in thema winter/kerst. Lees en kijk maar mee:

Intro

Daar ben ik weer met een leuke gastblog om jullie mee te nemen voor een kijkje in mijn bullet journal. Deze keer laat ik geen recepten zien maar heb ik me helemaal uitgeleefd in de tijd van het jaar. Het is immers december, het is winter en dus de tijd van het jaar die ik het gezelligst vind. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik niet altijd gecharmeerd ben van de kou en gladheid van het seizoen maar de sfeer maakt alles weer goed. Ik kan zo genieten van de warmte en gezelligheid die je in de winter naar binnen kan halen. Op het moment dat ik de vraag van Marcelina zag of er mensen waren die iets voor haar konden betekenen in december voor een gastblog stroomde mijn hoofd al bijna over van de ideeën. Wat betreft handletteren en mijn bullet journal heb ik de gewoonte om vaak op Pinterest te kijken en dan dingen na te maken, vanwege handigheid denk ik. Telkens wanneer ik een gastblog schrijf voor Marcelina daag ik mezelf uit om compleet zelf aan de slag te gaan.

Thema winter – bullet journaling

Zoals ik al zei is de winter het ideale seizoen om allerlei leuke dingen te doen waar je normaal niet echt aan toe komt of waar je zelfs niet eens aan denkt. Ook onze tweeling vindt het geweldig om leuke dingen te doen in dit thema en dus hebben we samen een bucket list gemaakt die ik dan ook verwerkt heb in mijn winter pagina’s. Om even een voorbeeld te geven: wist je dat het super leuk is om in de winter naar een dierentuin te gaan? Zo zijn er enkele dierentuinen waar je rond de kerstdagen kunt zien hoe ook de dieren daar genieten van een speciaal kerstdiner.

Hoe maak je dit?

Als basis voor mijn winterse pagina’s ben ik gestart met een rand van washi tape met kerstbomen. Het belangrijkst van deze pagina’s vond ik onze winter bucket list en daarom ben ik daar mee begonnen als basis van de eerste pagina. Het leuke ervan vind ik de woorden in drie verschillende lettertypes. Vanwege het feit dat ik nog niet wist hoe lang onze bucket list zou zijn heb ik eerst een lijstje en vervolgens een kader er omheen getekend. Om het geheel wat kleur te geven heb ik gebruik gemaakt van de kleuren die ook in de washi tape voorkomen. Een andere activiteit die Lucas en Eva geweldig vinden in de winter is gezellig samen een film kijken onder een dekentje met wat lekkers erbij. Vandaar dat een lijst met winterfilms ook niet kon ontbreken op deze pagina.

Details

Om deze pagina nog wat af te maken in plaats van een leeg wit vlak besloot ik om de pagina op te vullen met activiteiten van onze bucket list alleen dan in verschillende, grotere lettertypes. Wel twijfelde ik eerlijk gezegd of ik het zo zwart/wit moest laten of meer kleur aan het geheel te geven. Tot nu toe zijn ze dus nog kleurloos. Voor deze pagina’s maakte ik gebruik van zwarte, rode, lichtgroene en donkergroene fineliners.

Thema kerst – bullet journaling in winter thema

Wat ik zelf het mooist aan de winter vind is de kerst en heel de sfeer er omheen. De warmte, het samenzijn met familie en vrienden maar wederom ook de leuke activiteiten en uitstapjes. Ik besloot dat mijn kerstpagina’s vooral veel warmte en sfeer uit moesten stralen en dus koos ik voor de kleuren zwart en goud. Als basis startte ik weer met randen van washi tape zodat het een beetje in dezelfde stijl zou zijn als de winterpagina’s. De gouden kerstbomen stralen voor mij meteen warmte en kerst uit vandaar dat ik deze perfect vind voor mijn creatie. Wat ik me van kerst kan herinneren zijn vooral de leuke uitstapjes en activiteiten die we vroeger deden, de kerstfilms op koude dagen maar vooral ook de knutsels die we altijd al maakten.

Hoe maak je dit?

Ik besloot om vier verschillende lijstjes te maken en deze te voorzien van een banner. Om nog extra sfeer toe te voegen heb ik een slinger gemaakt op de linker pagina. Het leek me leuk om nog een extra randje toe te voegen van washi tape en dus heb ik speciaal nog een kerst washi toegevoegd maar wel eentje die een stuk rustiger is om er geen bonte kermis van te maken maar toch stijlvol te houden. De ruimte die nog over zou blijven zou ideaal zijn om de verschillende ideeën op te schrijven wat betreft het kerstdiner. Wel vond ik het leuk om deze in verschillende lettertypes op te schrijven. Aangezien ik echt dol ben op kerstfilms heb ik dat kader wat specialer gemaakt dan de rest van de kaders. Ik heb voor deze pagina’s gebruik gemaakt van zwarte fineliner, zwarte gelpen en goudkleurige gelpen. Alleen voor de banners maakte ik gebruik van een stencil, de rest heb ik uit de hand getekend.

 

Linda, je hebt er weer kunstwerkjes van gemaakt! Super leuk om te zien, maar ook om te lezen. Ik denk dat we allemaal wel wat hebben aan de leuke tips voor met kerst. Maar ook voor de aankomende winter. Wat leuk ook om te horen dat je jezelf steeds uitdaagt om dingen zelf te proberen. Dat probeer ik ook, maar ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik snel op Pinterest wat intik. Ik krijg meteen zin om dit zelf ook na te gaan maken! 🙂 Het ziet er zo gezellig en vrolijk uit!

Word jij ook creatief gestimuleerd door dit soort blogs? Of krijg je vooral zin in winter/kerst? Ik beide 🙂

Comments (5)

 • Balou

  18 december 2018 at 17:02

  I loveeee it! dit is zooo schattig?

 • Saar

  18 december 2018 at 21:28

  Wauw, wat een kunstwerkje! Ik vind dit zo heerlijk om te zien, maar heb er zelf jammer genoeg veels te weinig tijd voor…

 • Melissa

  18 december 2018 at 22:04

  Zo knap dat mensen hier de geduld voor hebben. Ik zou denk ik na 1 dag klaar mee zijn ?

 • Lifestyle Mommy’s ~ Linda

  20 december 2018 at 06:23

  Wat een lieve complimenten, dank jullie. Alvast heel fijne feestdagen gewenst allemaal ?

 • Manon

  22 december 2018 at 16:22

  Ziet er mooi uit. Ik zou willen dat ik dat ook kon.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 11: gastblog - suikervrije kruidnoten

17 december 2018

Next Post

Blogmas 13: gastblog Fins Lapland 2

19 december 2018