Blog post

Blogmas 16: mijn nieuwe bullet journal

24 december 2018Marcelina

Het is december, een dag voor kerst. We hebben nog een aantal blogs te gaan, omdat ik tot 31 december doorga met Blogmas. Over dit artikel ben ik heel enthousiast, omdat het een soort van speciale betekenis voor mij heeft. Wat ik daar nou mee bedoel, leg ik uiteraard nog even uit. Ik schrijf vaker over bullet journaling en ik laat ook regelmatig gastblogs schrijven over bullet journaling. Ik heb al eerder geschreven over wat ‘bullet journaling’ is, dus kijk zeker even tussen alle ‘bullet journal’ artikelen 🙂

Een nieuwe start

Ik ben in februari 2018 begonnen met mijn huidige bullet journal. Ik wist dat er een paar soorten waren, maar ik vond deze zo mooi en hij leek me heel stevig. Van tevoren keek ik filmpjes op Youtube en op Pinterest zag ik ook regelmatig inspiratie voorbij komen. Dat maakte mij ook erg onzeker. Iedereen die aan bullet journaling deed, leek ontzettend professioneel in mijn ogen. Toen Diana van Disfordazzle op Youtube ook begon met bullet journaling, wilde ik ook starten. Ik wilde het gewoon proberen. Lekker creatief aan de slag gaan met al mijn hobby spulletjes.

Toch is het tijd voor een nieuw begin. Een nieuwe start. Mijn bullet journal was nog niet vol. Ik kon zeker doorgaan tot mei 2019, maar toch besloot ik om een nieuw bullet journal te gaan inrichten. Dus dat heb ik de afgelopen weken steeds gedaan. Ik was toe aan iets nieuws en om met een schone lei te beginnen. Dit had meerdere redenen.

Allereerst was mijn eerste journal echt om te proberen. Ik kan eigenlijk zeggen dat ik alleen trots ben op november en december 2018, want voor de rest deed ik zomaar wat. Op het moment zelf was ik wel elke maand trots hoor op mijn kunstwerkjes, maar achteraf gezien niet. Ik heb het geprobeerd en ik wist wat ik anders wilde en wat ik hetzelfde wilde. Ik ben goed voorbereid dus begonnen in mijn nieuwe journal.

Ook was 2018 een jaar met ups en downs. Ik had een lastige periode achter de rug op werk in januari 2018, maar diezelfde maand besloten Dirk en ik dat we graag wilden trouwen. Binnen 5 maanden is er een huwelijk geregeld, maar ook een compleet huis verbouwd. Dat neemt ook de nodige stress met zich mee. Daarnaast waren er persoonlijke problemen, vriendschappen die vervaagden, gezondheidsproblemen en ga maar door. Er zijn aardig wat dokters bezocht het laatste halve jaar van 2018. Dus dat is ook een reden om met een schone lei te beginnen.

Het voelt trouwens ontzettend goed om opnieuw te beginnen en alles in te richten.

Mijn nieuwe journal

Ik ga in 2019 niet meer werken met een MUS, maar met een journal van Action. Ik heb dit jaar daar een mooie weten te scoren en ik wil gewoon testen of hij goed is. Bijna iedereen is er wel tevreden over. Natuurlijk kun je een €2 journal niet helemaal vergelijken met een €13 journal, maar voor €2 doet hij zijn werk hartstikke goed. De stipjes zijn iets meer zichtbaar, maar verder voelt het papier wel stevig aan. Ik heb er natuurlijk al mee gewerkt de afgelopen weken en ik denk dat hij het voorlopig wel goed volhoudt. Wel ga ik hem in een hoes meenemen. Dat deed ik met mijn oude journal ook. Zo blijft de kaft ook mooi en stevig.

Inspiratie

Om een nieuw journal te starten, heb je natuurlijk ook inspiratie nodig. Ik geef eerlijk toe: ik heb Pinterest helemaal afgespit om allerlei handige begin-pagina’s te vinden. Ik wilde dat mijn journal er ‘perfect’ uit zou zien. Dat kan natuurlijk niet, maar ik deed er wel mijn best voor. Ik heb wat tips op een rijtje gezet voor je:

 1. VakerVrolijk deelde 44 lijstjes voor je bullet journal op haar blog
 2. AmandaRachLee op Youtube deelt ontzettend veel creatieve inspiratie
 3. Disfordazzle op Youtube is Nederlands en deelt 1x per maand inspiratie

Pinterest inspiratie

Al mijn inspiratie komt op dit bord terecht:

 

Sneak peak nieuw bullet journal

Natuurlijk deel ik met jullie ook wat foto’s van mijn nieuwe journal. Ik ben veel te enthousiast, dus ik deel maar al te graag! Kijk maar mee:

Deze is zoals je ziet nog niet af.

Vrolijk begin van het nieuwe jaar 🙂

Nu heb je een beetje een beeld van mijn nieuwe journal. Iemand nog leuke ideetjes? Laat het me weten 🙂

Comments (8)

 • Rory

  24 december 2018 at 14:44

  Ik vind het er fantastisch uitzien! Wat heb je er veel werk van gemaakt! En dat is meteen het puntje waarom ik dit niet zo snel zou doen. Ik heb er gewoonweg geen tijd voor. Zelf gebruik ik de Milly Pie Planner, waar ik ontzettend blij mee ben. Ik hoef alleen maar de dagen, weken en maanden zelf in te vullen. En natuurlijk alle lijstjes die je helpen om je doelen te realiseren. En dat kost mij al extra tijd. Ik zou niet weten hoe ik al jouw moois in zou moeten passen in mijn (te drukke) schema.
  Los daarvan. Het ziet er geweldig uit.

 • Mario

  24 december 2018 at 15:37

  Wat een creativiteit. Het lijkt wel een soort handleiding voor het nieuwe jaar. Ik had er al eens over gelezen, maar snapte het niet precies altijd, maar met de foto’s er bij heb ik nu wel het idee dat ik er wat meer van begrijp. Fijne feestdagen!

 • Wanda

  24 december 2018 at 16:49

  Het ziet er absoluut super mooi uit! Zelf ben ik totaal niet crea bea en gun ik mijzelf ook niet de tijd voor dat soort dingen. Een vriendin van mij doet het ook en laat me af en toe weleens wat zien. Het is in ieder geval een leuke herinnering voor later.

 • Marcelina

  24 december 2018 at 17:23

  Wat een mooie complimenten 🙂 gewoon doen wat jij fijn vindt toch? Niet iedereen heeft zin om zoveel werk te doen inderdaad ?

 • Marcelina

  24 december 2018 at 17:24

  Fijn dat je nu een beetje snapt wat het inhoudt haha ☺️ jij ook fijne feestdagen!

 • Marcelina

  24 december 2018 at 17:51

  Dat is zeker waar 🙂 eigen gemaakte herinneringen

 • Dhini

  24 december 2018 at 18:47

  Wat mooi gedaan! Echt creatief! Dat is zeker tijd om wat leuk te maken. Het resultaat is het mooi

 • Chicamoms

  24 december 2018 at 19:11

  Wat heb je het mooi gemaakt, echt heel erg leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 15: half jaar getrouwd + update + cadeautjes

21 december 2018

Next Post

Blogmas 17: verzameling van Blogmas

25 december 2018