Blog post

Bullet journaling in thema lente – gastblog

11 maart 2019Marcelina

Het is bijna lente en daarom heeft Linda speciaal voor ons in thema lente wat bullet journal pagina’s gemaakt. We kennen Linda al een beetje door haar eerdere gastblogs die allemaal met bullet journaling te maken hebben, maar iets over lente hadden we nog niet eerder gelezen. Ik heb het artikel op tijd ingepland zodat jullie ook zoiets kunnen maken (mocht je dat willen) en zodat je op tijd leuke uitjes kan plannen in het voorjaar! Lees maar mee:

Toe aan het voorjaar

Na al die tijd van regen en kou ben ik eigenlijk wel toe aan het voorjaar. Sinds enkele weken heb ik last van kriebels, echte voorjaarskriebels. Ik ben thuis al aan het opruimen geslagen en heb binnen wat accessoires veranderd. Dat zijn eigenlijk allemaal dingen om me bezig te houden aangezien het buiten toch rotweer is. Punt is: ik wil naar buiten! En niet alleen ik, ook de tweeling wil dolgraag naar buiten. Beetje bij beetje vult onze agenda zich met uitstapjes die horen bij het voorjaar. Inmiddels kennen jullie me een beetje, ik ben dol op lijstjes en ik heb graag alles overzichtelijk bij elkaar.

Samenwerken

Marcelina vroeg me een tijd geleden of ik nog een keer samen wilde werken en uiteraard wilde ik dat wel. Dus had ik beloofd dat als ik tijd had om iets moois te maken in het thema van het voorjaar ik dat zou maken. Aan slecht weer geen gebrek dus tijd genoeg om te tekenen zou je denken. Ja nou, ineens gingen allerlei bedrijven enthousiast aan de slag om me te bombarderen met leuke dingen. Ondanks dat ik een beetje op mijn gezondheid moet letten kon ik het toch niet laten om voor jullie weer een mooie creatie te maken. Dat heeft een beetje te maken dat ik altijd erg enthousiast word van jullie leuke reacties.

Uitstapjes in de lente

Terwijl onze tweeling zat te knutselen besloot ik dat het veilig genoeg was om ondertussen in mijn  bullet journal te werken. Op deze manier zat ik er bij en kon ik toch een beetje mijn eigen ding doen. En dat bracht me op een idee voor de basis van deze spread. Ik leende de boerderijstempels van Lucas en Eva omdat deze helemaal pasten bij het thema. Dit overigens tot grote vreugde van de kinderen dus zij keurden het bij voorbaat al goed. Aangezien ik een hele lading washi tapes heb en ik me voorgenomen heb om ze ook wat meer te gaan gebruiken bedacht ik me dat het leuk zou zijn om daarmee de pagina op te vrolijken. Ik koos voor de lentekleuren groen en geel want ook dat past bij het thema van het voorjaar en boerderijen. Zoals je ziet moet je deze tapes niet te strak plakken want dan kan je bladzijde een beetje krom trekken dus dat is een leermomentje voor mij voor de volgende keer. Zo zie je maar, ook ik leer nog altijd wat bij.

Bullet journaling in thema lente

De stempels kleurde ik in met Staedtler Marsgraphic Duo Brush Pens maar dat deed ik heel voorzichtig om doordrukken te voorkomen. Wel had ik deze van tevoren even achterin mijn bullet journal getest op doordrukken op mijn testpagina. Dan heb je toch altijd een soort van extra test om te zien of je de pennen wel of niet wil gebruiken in je bullet journal. Bovenaan schreef ik met zwarte pen de titel omdat die best wat naar voren mocht komen om daarna weer kleurrijk verder te gaan met een groene en een gele fineliner. Ik noteerde de uitstapjes die ik gepland heb met onze tweeling, we gaan overigens maar een keer naar Schijndel en geen drie keer. En alles is natuurlijk onder voorbehoud vanwege mijn gezondheid. De onderste uitstapjes zijn dingen die we willen doen en daarvoor geldt natuurlijk hetzelfde als voor de andere uitstapjes. Wat lukt doen we en mocht het niet gaan dan proberen we het volgend jaar.

 

Pasen

Voor ons blog ben ik altijd op zoek naar leuke knutselprojecten om te maken met de kinderen maar ook andere activiteiten die met Pasen te maken hebben. Door de cyste in mijn hoofd en de narcose die ik kreeg vanwege de hersenoperatie heb ik een heel slecht geheugen. Dat maakt dat ik alles moet opschrijven en dat ik heel gauw vergeet waar ik iets gezien heb. Dat bracht me op het idee om een lijstje te maken met websites waar ik inspiratie vond voor leuke knutsels rondom Pasen. Op deze manier kan ik elk jaar op mijn gemak rondkijken zonder dat het hele huis vol ligt met post-its of andere losse briefjes waar websites op gekrabbeld staan. Eigenlijk wil ik zoiets nog maken voor meerdere feestdagen en thema’s maar dan zal ik echt nog meer tijd moeten hebben. En dan daarbij Rome is ook niet op 1 dag gebouwd dus ik heb nog de tijd.

Hoe maak je dit?

Ook voor deze spread begon ik met de washi tape en ik heb speciaal voor deze gekozen omdat ik deze erg lente-achtig vond en ik vond de balletjes wel een beetje lijken op paaseieren (als je scheel kijkt en 1 oog dicht knijpt haha). Ik wilde ook zelf wat tekenen en dus kwam ik deze leuke pinguïn tegen die ik natekende van Pinterest. Vanwege de tape en de tekening wilde ik het kader van mijn activiteitenlijstje rustig houden vandaar dat ik voor streepjes koos. Om het toch in stijl te houden maakte ik nog een groen/blauw randje met een stabilo marker. Om dezelfde reden koos ik ervoor om het lettertype simpel te houden.

Heb jij nog leuke tips voor het voorjaar?

 

Wat een inspirerend artikel vol leuke ideetjes! Doe er je voordeel mee zou ik zeggen 😉
Hartelijk bedankt Linda voor je bijdrage! Je kunt haar trouwens ook volgen op Instagram 🙂

 

 

 

Dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan gratis (ik krijg er geen melding van) met onderstaande afbeelding! 🙂

Comments (4)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5x mijn favoriete Pinterest borden

5 maart 2019

Next Post

Waarom ben ik niet vaker op reis?

12 maart 2019