Blog post

Love letters – handlettering

15 februari 2018Marcelina

Vandaag een artikel over het boekje ‘love letters‘. Dit is een boekje vol Bijbelse overdenkingen. Voor elke week één overdenking en ook één creatieve opdracht. Ik laat jullie vandaag zien wat mijn ervaringen zijn met het boekje en of ik het zou aanraden.

Ik, Marcelina, mag graag creatief bezig zijn. Al van jongs af aan was ik bezig met knutselen. Zo ontdekte ik een jaar terug dat ik handlettering ook wel heel erg leuk vond. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby en heb ik echt heel veel spulletjes. Iets wat nog op mijn verlanglijstje stond, was het boekje ‘love letters’ en ik besloot het voor mijn verjaardag te vragen. Half januari nam ik afscheid van de klas waar ik sinds september lesgaf voor 3 dagen in de week. De moeders die altijd cadeautjes regelden, hadden geïnformeerd wat ik leuk zou vinden. Ze kwamen erachter dat ik gek was op handletteren. Dus kreeg ik op vrijdag een mooi pakket met chocola, het boekje en de bijbehorende pennen. Ik was helemaal verbaasd over hoe goed dit cadeau gelukt was. Het paste precies bij mij. Ik wilde het liefst meteen aan de slag.

Wat houdt het boekje in?

Voor elke week staat er een overdenking in. Een bijbeltekst en iets uit het dagelijks leven met uitleg erbij. Op de linkerbladzijde vind je bij elke week een ‘doodle’ die je na kunt maken. De ene keer Engels, de andere keer Nederlands. Ook varieert het van makkelijk naar moeilijk.

Waarom is dit boekje zo leuk?
Als je een baan hebt, heb je niet de tijd om elke dag lekker rustig te handletteren. Doordat het per week is, is het makkelijk om bij te houden. Het is trouwens ook geen moeilijke Bijbeloverdenking. Het is in makkelijke, begrijpbare taal. Het is echt ideaal voor als handlettering je hobby is, maar je er niet dagelijks mee bezig bent. Verder vind ik ook dat het boekje heel goed in elkaar zit. Mooi vormgegeven en creatieve opdrachten erin. Veel variatie.

De pennen

Ik kreeg ook het ‘love letters’ pennenset erbij. Hier was ik ook nieuwsgierig naar, omdat ik al een tijdje nieuwe pennen wilde aanschaffen. Normaal gebruik ik altijd ‘pigma micron’ en het liefst in 08. Ik had echter niet verwacht dat de pennen van ‘love letters’ zo lekker zouden schrijven. Ze hebben mijn verwachtingen echt overtroffen. Eigenlijk vind ik de nummer 08 van ‘love letters’ al beter dan die van ‘pigma micron’. Dus heb je niets met het geloof, maar ben je wel op zoek naar goede pennen, dan is dit ook een aanrader. Uiteraard raad ik het ook aan voor mensen die het fijn vinden om meer actief te zijn met de Bijbel.

Ik raad de combinatie absoluut aan. Het is een prachtig boekje en ook de pennen zijn aan te raden.
Hieronder laat ik een aantal foto’s zien. Van het boekje, van de pennen, stukje van de binnenkant en ook hoe de pennen schrijven.

Hier zie je het boekje en de bijbehorende pennen. Bij de pennen zitten 4 verschillende formaten.

 

Hier zie je 2 voorbeelden van Bijbelse overdenkingen.

De pennen – test

Hier zie je de 4 verschillende soorten pennen. Nummer 02 is de dunste lijn en nummer 08 uiteraard de dikste lijn.
Zelf vind ik het werken met nummer 08 altijd het fijnste, maar ieder heeft zo zijn eigen favoriet.

 

Als je het zelf wilt bestellen, kan dat via deze link.
Waarschijnlijk ook verkrijgbaar via je lokale boekenwinkel.

 

Wat vinden jullie van dit boekje?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Tip(s) voor Airbnb

13 februari 2018

Next Post

3 Airbnb huisjes die wij aanraden

27 februari 2018