Blog post

Review van de Canon Selphy CP1300

6 juni 2019Marcelina

Voor mijn verjaardag kreeg ik de Canon Selphy CP1300 van mijn lieve man cadeau. Ik kreeg al meteen prive berichtjes of ik hem wilde reviewen. Ik heb hem nu een aantal weken in gebruik en dus wordt het tijd om mijn review met jullie te delen. Lees maar mee:

 

Wat is een Canon Selphy?

Een compacte fotoprinter voor mee te nemen onderweg. Deels te vergelijken met de HP sprocket, maar die is nog compacter. De Canon Selphy is vrij groot en hij past niet handig in je tas, maar wel in je koffer bijvoorbeeld ;). Dus je kan er foto’s mee printen vanaf je smartphone. Het is ontzettend populair onder iedereen die aan bullet journaling doet of die graag creatief bezig is. Nu weet ik dat de HP sprocket ook stickerfoto’s kan printen, maar volgens mij kan de Selphy dat alleen als je er echt speciaal papier voor aanschaft.

Hoe werkt de Canon Selphy?

Eigenlijk moet je de Canon Selphy gewoon installeren, er fotopapier in doen en een app installeren op je smartphone. Let wel op dat je ‘papier’ koopt dat ook echt geschikt is voor jouw versie van de Canon Selphy. Ik kocht bijvoorbeeld ook te klein fotopapier en die werkte dus niet helaas. Verder komen er best wel grote foto’s uit, maar door een collage te maken op je smartphone, kun je dus evengoed meerdere foto’s printen tegelijk.

Waar let ik op bij mijn review?

 1. Gebruiksvriendelijkheid
 2. Kwaliteit van de foto’s
 3. Snelheid van het printen
 4. Prijs/kwaliteit

Foto’s van de Canon Selphy CP1300

Ik laat nu eerst wat foto’s zien. Daarna vertel ik of het de moeite waard is om er ook een aan te schaffen.

 

Beoordeling Canon Selphy CP1300

 1. Gebruiksvriendelijkheid
  Wat mij betreft hadden ze wat duidelijker mogen zijn over welk fotopapier er wel/niet geschikt is, want ondanks dat er CP1300 op de verpakking staat, past niet elk soort papier helaas. Verder vond ik dat de printer makkelijk te installeren was en binnen no time had ik het voor elkaar (met het juiste papier) om dan ook foto’s te printen. Score: 8/10.
 2. Kwaliteit van de foto’s
  Zoals je ziet, zien de foto’s er heel mooi en scherp uit. Ik weet natuurlijk hoe de foto’s er op mijn smartphone uit zien en hoe ze eruit komen. Dus je moet maar van mij aannemen, dat de kwaliteit echt perfect is. Score 9.5/10
 3. Snelheid van het printen
  Doordat het een klein printertje is, duurt het wat langer (denk ik) voordat je foto geprint is. Op de foto’s is ook te zien dat hij in 3 kleuren print: geel, rood & blauw. Ik denk dat het ongeveer 1,5 minuut duurt voordat je een foto hebt. Even snel foto’s printen zit er dus niet bij, want je moet eventjes geduld hebben. Dit is niet erg en ik wist het ook van tevoren. Voor zo’n kleine printer vind ik 1,5 minuut nog best vlot. Score 8/10.
 4. Prijs/kwaliteit
  De prijs van deze printer kan nog al eens verschillen. Laten we daarom uitgaan van een gemiddelde van €115 wat je voor deze printer betaalt. Je krijgt voor €115 een printer met stekker en meer niet. Voor Fotopapier betaal je ongeveer €13 en dan krijg je 36 vellen excl. verzendkosten. Dit is dus vrij prijzig allemaal. Ik kreeg de Canon Selphy CP1300 als cadeau en voor een cadeau vind ik het echt een heel leuk product en de kwaliteit is super. Wel blijf ik erbij dat je toch wel veel geld betaalt voor een compacte fotoprinter. Mijn score is dan ook 7/10.

Aanrader?
Ja! Kijk maar eens hoe mooi de foto’s zijn! Je hoeft natuurlijk niet je complete album met deze printer af te drukken, maar voor zo af en toe een leuke herinnering is dit echt super leuk en handig. Ik heb er dan ook al veel plezier van gehad.

 

Wat vind jij van de Canon Selphy?

 

Pinterest:

 

Comments (6)

 • Naomi

  6 juni 2019 at 08:40

  De foto’s komen er inderdaad prachtig uit! Ik ben ook nog op zoek naar een fijne fotoprinter en had al naar de Sprocket gekeken, maar deze voeg ik zeker even toe aan het lijstje om goed te bekijken.
  Naomi onlangs geplaatst…Altijd bereikbaarMy Profile

 • An

  6 juni 2019 at 18:37

  Foto’s zijn verrassend goed! Misschien toch deze aankoop eens overwegen!
  An onlangs geplaatst…Estádio do Dragão en Camp NouMy Profile

 • Henk

  9 juni 2019 at 20:22

  Ik ben er nog niet uit wanneer zo’n compacte printer een uitkomst is. Wellicht dat het leuk is bij een feest, om iedereen meteen een foto mee te geven, maar zo voor het dagelijkse gebruik zie ik niet echt een reden om er op over te stappen
  Henk onlangs geplaatst…En dan wordt de 5 een 6My Profile

 • Rory

  11 juni 2019 at 19:37

  Aan de ene kant lijkt het mij ideaal en heel handig. Aan de andere kant: wanneer neem ik een printer mee op reis. Dan druk ik ook geen foto’s af. Ja, vroeger in Azië wel maar tegenwoordig bewaar ik alles digitaal en druk ik niet meer af. Dat gezegd hebbende vind ik het best jammer dat ik dat nooit meer doe en is het eigenlijk wel een stok achter de deur. Je leest. Ik weet het niet helemaal. Jouw review is in ieder geval heel positief en ik ben erg Canon-minded. Dus zou ik er eentje willen kopen, dan zou het zomaar een Canon kunnen worden. En dus deze…
  Rory onlangs geplaatst…XO XO, Boots BFF it isMy Profile

 • Marcelina

  12 juni 2019 at 10:23

  Ja, ik snap je punt hoor. Een stapel foto’s afdrukken is ook goedkoper natuurlijk, maar voor iemand die aan bullet journaling doet (ik dus) is dit een fijne aanwinst haha ?

 • Marcelina

  12 juni 2019 at 10:27

  Snap ik helemaal hoor Henk ? het is ook echt iets voor mensen die snel een foto nodig hebben

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Tips voor cadeautjes: meesters en juffrouws

4 juni 2019

Next Post

4 manieren om reclame te maken voor je eigen onderneming

10 juni 2019