Blog post

Tips voor je bullet journal + inspiratie

2 oktober 2018Marcelina

Ik deel vandaag weer wat pagina’s uit mijn eigen bullet journal met jullie, maar eerst deel ik een aantal tips. Ik kan me namelijk best voorstellen dat er mensen zijn die wel graag zouden willen beginnen met een bullet journal, maar niet goed weten hoe en wat. Daarom begin ik vandaag bij de basis en op het eind laat ik weer wat uit mijn eigen bullet journal aan jullie zien. Zit je er klaar voor? Lees maar mee:

Wat is bullet journaling?

Bullet journaling is heel breed. Simpel gezegd is het je eigen agenda invullen en tekenen. Tenminste, zo zie ik het. Je hebt er speciale bullet journals voor, maar je kunt ook een notitieboekje inzetten. In een echt bullet journal vind je lege bladzijdes met allemaal stipjes erop. Die stipjes helpen je bij het tekenen van bijv. vakjes en lijnen. Je kunt er je eigen (school)agenda van maken, maar sommige gebruiken het als dagboek of om gewoon helemaal creatief in los te gaan. In de meeste gevallen wordt het denk ik toch wel echt gebruikt als agenda en dan in combinatie met een soort dagboek van wat je gedaan hebt die dag.

Wanneer ben ik begonnen?

Ik ben in februari 2018 gestart. Ik wilde al veel eerder beginnen, maar ik had al een agenda, dus dat vond ik zonde. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan en nog geen moment spijt gehad 🙂

Is bullet journaling duur?

Dat ligt eraan. Een bullet journal vind ik zelf niet heel duur. Ik kocht mijne voor €12,50, maar Action verkoopt ze soms voor €1,99 en sommige zijn weer €19,99. Prijzen variëren enorm. De kwaliteit ook. De meeste vinden deze het beste van Leuchtturm. Ik heb die nog nooit getest. Ik ben zelf tevreden met mijn MUS, maar heb er wel 2 van Action op voorraad liggen haha.

De spulletjes voor je bullet journal kan je overal kopen. Action, Aliexpress, maar ook bijv. in een hobby winkel. Het ligt er ook net aan hoeveel spullen jij wilt gebruiken. Ik zelf heb ontzettend veel pennen, stiften, ecoline brushpens etc. Ook heb ik waterverf, stickers, ontzettend veel washitape en ga zo maar door. Ik koop mijn pennen, stiften etc. allemaal bij de boekhandel of via bol.com, want ik wil daar gewoon goede kwaliteit van hebben. Stickers haal ik bij Action en Aliexpress en mijn washitape koop ik overal eigenlijk wel haha. Ik ben echt een verzamelaar en ik kan niet eens schatten voor hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan mijn creatieve hobby. Ik denk dat ik wel over de €200 zit aan producten die ik heb. En ja, ik gebruik vrijwel alles. Niet tegelijk, maar verdeeld.

Hoe leer je om bullet journaling te doen?

Niet iedereen is even creatief, maar als je totaal niet creatief bent, ga je denk ik ook niet zomaar starten aan een bullet journal. Heb je iets van creativiteit in je of vind je het in ieder geval leuk om te proberen, dan kan jij dit zeker doen. Hoe je het leert is voor iedereen anders. Je kunt video’s kijken op Youtube voor inspiratie, maar je kunt ook Pinterest afstruinen voor de prachtigste voorbeelden. Laat je daar zeker niet door afleiden, want iedereen moet door een beginnersfase heen hoor. Ik heb zelf veel aan beide gehad. Zowel Youtube als Pinterest. En dan moet je het gewoon maar zelf proberen he haha. Je kunt natuurlijk ook zomaar zelf beginnen zonder naar anderen te kijken. Dat is nog veel gaver eigenlijk, maar ook een uitdaging.

Er is dus geen vaste manier om het te leren, je moet sowieso gewoon doen en je kunt online veel inspiratie bekijken. Benieuwd naar de inspiratie van mij? Ik deel straks wat voorbeeldjes, maar als je hier klikt, zie je al meer inspiratie van mij en gastbloggers.

Ik ben zelf wel creatief, maar ik ben niet echt getalenteerd. Dat wil zeggen: ik denk creatief, ik kan me creatief uiten en er komt echt wel wat moois uit, maar sommige mensen hebben er echt talent voor. Die weten echt precies wat ze moeten doen en het wordt dan haast perfect. Dat heb ik weer niet. Ik moet er best wel wat moeite voor doen. Geeft niks, ik vind het niet erg. Ik vind het al heel leuk om te proberen en daar gaat het om.

Gouden tip voor degene die op het punt staat om te beginnen?

Blijf het vooral dicht bij jezelf houden. Ga niet iets maken, omdat een Youtuber dat ook zo doet bijv., maar probeer er altijd iets van jezelf in terug te laten komen. Probeer die cactus die je natekent even net wat anders/gekker te maken. Zodat het jouw eigen ding wordt. Daarnaast: blijf oefenen en proberen. Je bullet journal is geen perfectie boek he 😉 het is een journal waar je je creatief in kunt uiten. Creatief is een heel breed woord. Perfectie bestaat niet.

Vragen via Instagram

Ik vroeg jullie via instastories om je vragen te delen over bullet journaling. Ik kreeg deze vragen binnen:

Hoe kan je het beste beginnen met bullet journaling als je er nog weinig van weet?

 1. Verdiep je er eerst in. Kijk een Youtube filmpje (bijv. deze van een beginner) of ga naar Pinterest (klik hier voor inspiratie).
 2. Lijkt het je leuk? Schaf een bullet journal aan.
 3. Weet je niet hoe lang je het gaat volhouden? Koop dan een goedkope bijv. van Action (€1,99)
 4. Denk je dat je het echt graag wilt, koop dan een duurdere (mus of leuchtturm bijv.)

Verder deel ik in deze blogpost al veel informatie over waar ik mijn spullen koop en hoe je het beste kunt starten. Mijn belangrijkste 2 platformen om te kijken voor inspiratie en of het bij je past, blijven Youtube en Pinterest 🙂

Mijn bullet journal inspiratie (foto’s):

Zoals ik al eerder zei. Ik ben geen supertalent. Ik doe dit omdat ik het leuk vind om te doen en ik deel het, omdat ik dat zelf graag wil. Misschien kan ik je inspireren, misschien ben je wel 100x beter dan mij en heb je hier niets aan, maar dat geeft niks. Ik heb ook nog veel te leren op dit gebied. Ik laat toch een aantal foto’s zien om je een beeld te geven van hoe ik het doe.

Je wilt me vast wel geloven als ik zeg dat ik hier best lang mee bezig ben geweest. Ik ben vooral trots op de linkerpagina, rechts vind ik zelf wat minder. Het is niet perfect en ik had beter potlood kunnen gebruiken, maar ik vind het wel mooi geworden.

Deze heb ik ook op Instagram gezet. Heel simpel is het, maar toch vind ik het heel mooi. Ik heb alles zelfgemaakt en bedacht. Dus ook die vlekken haha. Alles is met ecoline brushpens gedaan.

Deze blogpost komt 1 oktober online. Het is nu 17 september en ik werk wat in voren. Ik ben dus al te laat om je te inspireren voor oktober met deze spread, maar wie weet voor november. Ik heb de lama’s uit kaartjes geknipt. De rechterpagina komt uit een set van de Action. Oktober heb ik op een los kartonnetje geschreven.

 

 

Ik vond het zo leuk dat Else-Marie wat meer van haar geloof liet terugkomen in haar bullet journal. Dat wilde ik ook graag. Ik maakte deze tekening. Deels geïnspireerd op Pinterest en deels van mezelf.

Een weekspread hoeft niet altijd veel werk te kosten. Deze is heel simpel gemaakt en was met 5/10 minuutjes al klaar 🙂

 

Ook hier komt er weer een christelijk aspect naar voren. Ik vind het heel vrolijk. Nu moet je weten, dat ik deze op werk heb gemaakt met beperkte middelen, maar dat geeft niks. Ik ben er alsnog heel blij mee.

 

Deze komt uit de maand juni dacht ik. Ook heel simpel is deze.

Ik vind Kawaii achtige figuurtjes zo leuk om te tekenen!

Ik ben gek op quotes en mooie posters. Deze past dus perfect bij mij 🙂

Dit is mijn laatste voorbeeldje voor deze keer. Hij komt uit september. Zo zie je maar, ik besteed niet aan elke bladzijde evenveel aandacht. Deze was ook zo klaar. En toch is het overzichtelijk.

Ik doe wel mijn best om meer te groeien hoor en meer te leren. Ik moet er alleen even goed de tijd voor nemen 😉 misschien heb ik dus wel wat aan mijn eigen tips.

 

 

Doe jij al aan bullet journaling? Laat het me weten 🙂

Comments (2)

 • Leslie

  2 oktober 2018 at 15:58

  Altijd leuk om bullet journals van anderen te zien. Ik doe het ook, maar ben niet zo creatief LOL Ik gebruik het vooral omdat ik nog nooit een agenda tegenkwam die bij mij paste. Nu dus wel. Ik gebruik het ook voor de planning van het huisonderwijs van mijn zonen. Ik heb al dikwijls gezegd dat ik er eens een blog post aan moet wijden. Misschien doe ik dat wel eens.

 • Rachrl

  2 oktober 2018 at 21:33

  Morgen ga ik weer verder met mijn bulletjournal ? misschien kan je daar ook wat inspiratie van opdoen, je doet het erg leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Een photobooth huren

1 oktober 2018

Next Post

Instagram perfectie: zo denk ik erover!

3 oktober 2018