Blog post

#1 Beer on the road

28 juli 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie iets meer over ons hondje: Beer. Ons gezinnetje (als je het zo mag noemen) is uitgebreid met een lieve puppy. Ik vertel jullie waarom we voor een puppy hebben gekozen en ik laat een leuke video zien.

Waarom een hondje?

Ik wilde eigenlijk altijd al een hondje. Ik ben opgegroeid met honden thuis en ik vind honden ontzettend lief en trouw. Dirk en ik hadden het al vaker gehad over een hondje nemen na ons trouwen, maar dit idee hadden we even in de koelkast gelegd. Totdat een vriendin van ons een foto stuurde van haar nieuwste aanwinst: Luca. Een superlief hondje. Luca had nog een aantal broertjes en ik was haast al overtuigd. Dirk ook wel, maar die twijfelde wel wat meer dan mij. Uiteindelijk hebben we besloten om te gaan kijken en dan evt. kopen als we een klik hadden met een van de puppy’s. Mijn kleine broertje was ook mee en zo gingen we met z’n drieën op stap. Wel als voorwaarde dat ik de meeste zorg op me zou nemen voor de puppy. Uiteindelijk zagen we 2 lieve hondjes, maar één sprong er echt bovenuit. Die bleef knuffelen. We kozen hem uit en namen hem mee naar huis. De mevrouw van de hondjes vertelde ook dat haar lieveling nu wegging. Leuk om te weten 🙂

Waarom Beer?

We hadden van tevoren een naam bedacht voor een reu en voor een teefje. Alleen toen we ons hondje vasthielden, paste de naam helemaal niet meer. We zaten in discussie over de naam toen Dirk opeens zei: ‘het is ook echt een beer he, laten we hem Beer noemen.’ En eigenlijk paste die naam perfect bij ons knuffelbeertje. Dus vandaar de naam Beer 🙂 ik ben er nog steeds heel blij mee.

Hoe gaat het met Beer?

Heel goed. Hij knuffelt veel, slaapt veel en we zijn bezig hem zindelijk te maken. Dit kan trouwens wel even duren. Over het algemeen doet Beer het dus heel erg goed. Hij is superlief en trouw. Hij blijft bij ons in de buurt en als er visite is, gaat hij of bij Dirk of bij  mij aan de voeten liggen. Dat voelt vertrouwd. Verder is Beer gek op kinderen en dus op knuffelen. Heerlijk zo’n beestje.

Mooiste moment?

Als je in de ochtend beneden komt of als je terug komt van een boodschapje halen o.i.d., dan is Beer zo blij en dankbaar om je te zien. Dat zijn echt gouden momentjes. Hij is zo blij dat je weer veilig terug bent en ook voor hem is het vertrouwd dat je hem niet alleen laat. Honden zijn echt hele lieve, trouwe beestjes.

Beer on the road

Natuurlijk gaat Beer ook mee met onze dagjes uit. Hij zal niet met elke vakantie mee mogen, maar als Dirk en ik on the road gaan, dan gaat Beer natuurlijk ook mee. Dat kan prima. Hij kan ook mee met boodschappen doen, dat vindt hij juist leuk in de koele winkel.

Afgelopen weekend hebben we al meteen een dagje uit met Beer gedaan. Lekker naar Schokland waar we een picknickkleed hadden neergelegd, wat stripjes en heerlijk koel drinken. Beer vond het fantastisch. Een sfeerimpressie zie je in deze video:

 

Wat vinden jullie van Beer? Meer Beer spam nodig? Volg me op Instagram voor meer 🙂

Comments (1)

  • Felice Veenman

    3 augustus 2018 at 12:16

    heerlijk een hond! wij hebben er 15,5 jaar een gehad! Was echt fijn, veel geluk met jullie Beer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hoeveel verdien ik met bloggen?

28 juli 2018

Next Post

2x Heerlijke zomerboeken

30 juli 2018