Blog post

Recept voor groentes in chinese kool (keto/low carb)

14 januari 2019Marcelina

Gisteren heb ik iets lekkers gemaakt tussen de middag en ik heb het recept vandaag voor jullie. Ik ben tegenwoordig weer wat meer bezig met keto/low carb. Eigenlijk meer low carb eten. Dit betekent dat ik zo weinig mogelijk koolhydraten probeer binnen te krijgen, maar wel veel vetten en eiwitten. Ik mag dus best mayo eten, maar dan liever met een frikandel als snack dan een bord patat. Eigenlijk is het een vrij makkelijk ‘dieet’ om vol te houden, op het snoepen na. Zoals je misschien wel weet, zit er in chocola, snoep en chips veel koolhydraten. Die dingen moet ik dus helaas laten staan en dat maakt het voor mij heel moeilijk. Het lukt ook niet altijd, maar ik ben ook pas net begonnen.

Ik heb een soort Hollands pannetje gemaakt in Chinese kool en ik deel met jullie hoe je het maakt en wat je nodig hebt :). Er zitten dus zeer weinig koolhydraten in dit eten. Alleen in de kruiden misschien, maar verder is het heel laag in koolhydraten.

Benieuwd waarom ik Chinese kool heb gebruikt? Ik las dit online: klik hier #nospon en ik besloot het een kans te geven, want het klonk veelbelovend.

Wat heb je allemaal nodig?

  1. Chinese kool (verkopen veel supermarkten, ik kocht hem bij Lidl)
  2. Groentes: uitjes, lente ui, paprika & courgette (kan je zelf varieren)
  3. Gehakt (ik had iets teveel, 150/200 gram is genoeg)
  4. Kruiden (naar eigen wens en smaak)

Foto’s van de benodigdheden:

Hoe maak je het?

  1. Snij de groentes in kleine stukjes
  2. Pak (voor 2 personen) 4 bladeren van de Chinese kool af en was deze
  3. Doe zonnebloem(/kokos) olie in je pan en wacht tot het heet is (kan je testen met druppels water)
  4. Dan kan het gehakt in de pan en dit kan je naar wens kruiden
  5. Draai het gehakt steeds om (ik bak het gehakt rul)
  6. Als het gehakt lekker bruin is geworden, kunnen de groentes erbij
  7. Dan kan je naar wens nog zelf kruiden toevoegen voor extra smaak (ik doe zelf vaak ook pittige kruiden erbij)
  8. Alles goed doorroeren en dan nog even 5 minuutjes laten pruttelen

Hoe serveer je het?

  1. Leg een gewassen blad Chinese kool op elk bord
  2. Daarna schep je je ‘hollandse pannetje’ uit de pan op de kool
  3. Let op dat je niet teveel doet en dat er ook niet teveel ‘sap’ bij zit
  4. Eet smakelijk!

Leestip: Hoe maak ik een zalm pizza? (recept)

De smaak?

Het was heel lekker, anders deel ik dit recept natuurlijk niet ;). Chinese kool is heel lekker om rauw te eten en het ‘hollandse pannetje’ was goed gelukt. Ik maak dat vaker, dus ik ging er niet vanuit dat het zou mislukken. Ik vind steeds meer mijn weg in de keuken en ik vind het leuk om te doen.

Zo simpel is het dus om koolhydraat arm eten te maken. Ik had dit binnen een half uurtje klaar en dat is inclusief groentes wassen en snijden (en dat doe ik al erg langzaam). Ideaal dus om te eten 🙂 Ga jij dit ook namaken? Laat het me dan zeker weten, dat vind ik leuk!

 

 

 

Comments (2)

  • Manon

    20 januari 2019 at 17:26

    Goede optie voor low carbs! Vult het wel of is het voor jou echt voor tussen de middag?

  • Marcelina

    20 januari 2019 at 18:35

    Op Urk eten we warm tussen de middag. Dit was dus perfect als avond eten en het vult goed 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Instagram winactie

9 januari 2019

Next Post

10 dingen die mij vrolijk maken

16 januari 2019