Blog post

Blogmas 14: de leukste kerstmarkten

20 december 2018Marcelina

In de maand december plaats ik elke werkdag een blog voor jullie. Gewoon, omdat ik dat leuk vind om te doen. Ik sta er gelukkig niet alleen voor, want ik krijg ook hulp van gastbloggers. Het is deze maand waarschijnlijk dus iets drukker op mijn blog en ik zal daarom ook wat actiever op social media proberen te zijn. Dus elke maandag tot vrijdag kun je een blog verwachten op DMontheroad en zoals gewoonlijk, probeer ik ze 7u in de ochtend online te zetten voor jullie. Ik wens jullie veel plezier met lezen deze maand 🙂 Laat je inspireren voor de feestdagen of natuurlijk alvast voor het nieuwe jaar!

Vandaag een gastblog van Inge. Je kunt haar kennen van haar website TheUrbanSafari, maar vandaag schrijft ze voor ons over de leukste kerstmarkten. Mocht je het deze periode niet meer redden, kan je de kerstmarkten altijd opslaan voor volgend jaar! Lees maar mee:

 

Hallo bezoekers van DM on the road. Ik ben Inge, en normaal gesproken schrijf ik voor mijn eigen blog The Urban Safari, maar Marcelina vroeg of ik voor haar decemberspecials een stukje wilde schrijven over leuke kerstevents in Nederland. Zelf woon ik in Utrecht en kan ik makkelijk Nederland doorscheuren. Maar omdat niet iedereen overal naartoe kan licht ik vijf leuke kerstevents uit door heel Nederland heen. Dan zal er vast wel eentje bij jou in de buurt zijn waar je de heerlijke kerstsfeer kunt proeven en beleven!

Kerstmarkt Dordrecht (Zuid-Holland)

In Dordrecht vindt al jaren een van de grootste kerstmarkten van Nederland plaats. In het weekend van 14-16 december wordt de oude binnenstad omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Zo kun je bij ruim 200 kerstkraampjes langs om te genieten van warme chocolademelk, en andere lekkere kersthapjes. Ook is er veel muziek met bijvoorbeeld Gospelkoren bij het Stadhuis. En aan het einde van de dag is er een heuse Christmas-sing-a-long. Gezellig meezingen met je vrienden op knallers van Bing Crosby en Wham. Ook is er een kersttheater met een levende kerststal bij de Grote Kerk. Leuk is dat zowel plaatselijke winkeliers als hobbyisten een kraam kunnen huren, dus je zult er ook leuke originele kerstinkopen kunnen doen. De Kerstmarkt vindt door het hele centrum van Dordrecht plaats, en als je met de auto komt zijn er vanaf bepaalde GRATIS parkeerplaatsen pendelbussen.

Magisch Maastricht (Limburg)

Zelf vind ik Maastricht door het hele jaar heen al een super mooie stad, maar in de winter pakken ze extra groots uit met Magisch Maastricht. De hele maand December is de stad super mooi versierd in een winters thema. Zo kun je de Magische lichtroute bewandelen. De binnenstad is met talrijke lichtjes versierd, en er is een speciale route uitgestippeld die je kunt lopen. Daarnaast is er ook een grote kunstijsbaan op het Vrijthof. Vanaf 8 decemeber opent ook de kerstmarkt, en de hele maand december staat er een kerstpleintje aan de Maas. Hartstikke leuk om te gaan winkelen in het magische Maastricht tijdens de decembermaand en ’s avonds af te sluiten met de lichtjesroute door de stad heen.

Charles Dickens in Leeuwarden (Friesland)

In het weekend van 15/16 december kun je in Leeuwarden genieten van een heus Dickens festijn. De hele binnenstad wordt omgetoverd tot een kerstmarkt in de stijl van de boeken van Charles Dickens. Acteurs vertolken er verschillende personages uit de boeken van Dickens. Daarnaast is er dus een kerstmarkt waar je kunt genieten van winterse hapjes en drankjes, en leuke spulletjes kunt kopen. Voor liefhebbers van Dickens is het zeker de moeite waard om een reisje naar het Noorden te maken dit weekend!

Winters dierenpark Amersfoort (Utrecht)

Vorig jaar werkte ik zelf in dierenpark Amersfoort tijdens hun warme winterweken. En wat was het gezellig! Een dierentuin vol met kerstbomen en andere winterse plaatjes. Een heel erg leuk dagje uit voor iedereen. Ik heb vorig jaar vooral genoten van de Warme Winteravonden tussen kerst en nieuwjaar in. Op deze avonden kun je in het park genieten van erg lekkere winterse hapjes tijdens speciale avondopeningen. Maar ze hebben ook een speciale winterrondleiding door het park waarin ze je meenemen naar de verschillende verblijven en je vertellen over hoe de dieren omgaan met de winterse temperaturen. Echt een aanrader dus!

Winterpaleis Het Loo (Gelderland)

Op het Loo in Apeldoorn toveren ze het plein voor de stallen om tot een wintersparadijs inclusief schaatsbaan. Een kerstparadijs leuk voor jong en oud. De hapjes die je kunt halen zijn volgens oude recepten en geheel in de stijl van het koninklijk huis. Ook zijn er verschillende demonstraties en workshops waar je inspiratie kunt opdoen voor een koninklijke tafelschikking met kerst. Vanwege een verbouwing is de rest van het paleis helaas gesloten, maar je kunt het altijd combineren met een weekendje naar de Veluwe of een dagje winkelen in Apeldoorn!

Hopelijk vonden jullie het leuk om dit te lezen in Marcelina haar Blogmas! Ik vond het in ieder geval leuk om te schrijven, en ben zelf van plan om naar de kerstmarkt in Dordrecht te gaan.

Fijne feestdagen alvast,

Inge

http://theurbansafari.nl

http://www.instagram.com/theurbansafari

_____________________________

Bedankt Inge voor je leuke en inspirerende gastblog. Lijkt me leuk om volgend jaar een van deze te bezoeken. Heb jij al kerstmarkten bezocht of ga je dat nog doen? Laat het ons weten 🙂

Comments (3)

 • Gemma

  20 december 2018 at 15:21

  Bedankt voor de leuke tips! Nog leuk voor het weekend!

 • MC Kleuver

  21 december 2018 at 16:38

  Ik wist niet dat ze op Het Loo ook een kerstmarkt hadden. Dat lijkt mij zeker heel erg leuk om te bezoeken.

 • SantehKer

  23 februari 2019 at 13:00

  [url=http://santex-nn.ru]santex-nn.ru[/url] –
  [url=http://santex-nn.ru]установка водонагревателя недорого[/url]

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 13: gastblog Fins Lapland 2

19 december 2018

Next Post

Blogmas 15: half jaar getrouwd + update + cadeautjes

21 december 2018