Blog post

Gastblog: bullet journal voor recepten?

5 september 2018Marcelina

Vandaag deel ik weer een gastblog met jullie. Dit keer die van Linda. Het leuke is, dat Linda een bullet journal even net op een andere manier gebruikt. We hebben mijn manier gezien en die van Else-Marie, maar nu is het tijd om andere opties te bekijken. Benieuwd hoe je recepten kunt verwerken in je bullet journal? Lees dan snel verder:

 

Een bullet journal om mijn lekkerste recepten te bundelen

Een tijd geleden had ik onze moeder en oom uitgenodigd om lekker bij ons te komen eten. We zouden zelf mini pizza’s maken met de pizzarette, iets wat al een tijdje met ze op de planning stond. Dat hebben we al eens eerder met vrienden gedaan maar toch moest ik weer even nadenken wat ik er voor nodig had. Vandaar dat ik het idee had om een bullet journal te starten om dit soort boodschappenlijstjes en recepten in te bewaren. Helaas voor mij heb ik zoveel creatieve ideeen die ik allemaal nog uit wil voeren maar waar ik eigenlijk niet aan toe kom omdat het er gewoon teveel zijn. Nu zag ik een tijd geleden een oproep van Marcelina waarin ze mensen vroeg die creatief waren, onder andere met een bullet journal. Dat was voor mij een stok achter de deur om er eens aan te beginnen, vooral als ik er een ander mee kan helpen door middel van een gastblog.

Leestip: Bullet journaling in thema lente – gastblog

Nieuw project -> nieuwe bullet journal

Meteen liep ik naar boven om een nieuwe bullet journal te pakken voor dit leuke project. Vanwege de recepten besloot ik te kiezen voor de groene met mooie bloemen erop. Dat oogt ook meteen erg stijlvol en tijdloos vind ik zelf. Soms vind ik het nogal moeilijk om zelf te starten en doe ik inspiratie op via Pinterest. Helaas voor mij, of misschien was het achteraf wel beter zo, was er nog niemand die een foto op Pinterest heeft geplaatst over de pizzarette en dus mocht ik me helemaal uitleven. Dat was dus een hele goede oefening voor mij en daar was ik erg benieuwd naar. Ik begon eerst op mijn gemak wat te schetsen en daarbij vond ik het belangrijk dat het boodschappenlijstje centraal stond. Daarnaast wilde ik zeker dat er een tekening van de pizzarette in zou komen aangezien het daar om draait natuurlijk.

Italiaanse kleuren

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van de Italiaanse kleuren, groen, wit en rood. Dat leek me een hele goede basis voor de pagina. Aan de rechterkant van de pagina maakte ik een boodschappenlijstje in een strak rechthoek en maakte ik met groen een soort schaduwrandje. Daarna schreef ik stap voor stap op wat je moest doen. Naast de beschrijvingen maakte ik leuke tekeningen die erbij paste en om de pagina helemaal af te maken maakte ik een rand van pizzastukjes. Ik was achteraf erg blij en verrast door het resultaat wat ik gecreëerd had.

Smac salade

Naast mijn pagina over de pizzarette besloot ik nog een tweede pagina te maken alleen dan een totaal andere. Aangezien ons recept van Smac-salade nogal veel bekeken en gedeeld is de laatste tijd besloot ik daar de tweede pagina over te maken. Om te beginnen schreef ik de woorden ‘Smac’ en ‘salade’ in totaal andere lettertypes dan de vorige pagina. Smac kleurde ik in met de kleur die ik vind passen bij Smac vlees. Aan de linkerkant maakte ik een vakje die ik omlijstte met een leuk patroontje. Daarna schreef ik wel weer in kleine blokjes tekst wat de bedoeling van het recept was en daarbij tekende ik de bijbehorende plaatjes. Ook dit recept is weer heel goed gelukt vind ik zelf en het nodigt me nu zeker uit om vaker zelf creaties te gaan maken.

Lege hoek

Ik merk wel dat ik het soms lastig vind om met een lege hoek om te gaan zoals hieronder. Dan ben ik bang dat het al gauw teveel wordt als ik er iets bij zou tekenen bijvoorbeeld. Maar het is al een goede start vind ik zelf en ik zal er zeker nog meer gaan maken want ik vind het erg leuk om te doen.

Voor deze pagina’s heb ik gebruik gemaakt van fineliners, twinmarkers van Action en uiteraard als voorbereiding potlood en een gum. De pagina van de pizzarette heb ik uit de hand getekend maar voor de pagina van de salade heb ik gebruik gemaakt van een geodriehoek voor de lijntjes. En voor de labels van “pizzarette” en “ingrediënten” heb ik stencils gebruikt.

Heeft iemand nog tips voor me voor bijvoorbeeld voor de lege hoek op de pagina van de salade?

 

_________________________________________________________________________

Bedankt voor je gastblog Linda en hoe leuk heeft ze dit gedaan? Ik vind het echt gaaf bedacht en het brengt mij op het idee om af en toe recepten in mijn bullet journal naar voren te laten komen. Echt heel erg leuk! Ik ben weer helemaal geïnspireerd.

 

Comments (5)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Webshop + winactie

4 september 2018

Next Post

PLOG + shoplog van Duitsland

8 september 2018