Blog post

Gastblog: hotspots in Rotterdam

30 oktober 2018Marcelina

Vandaag deelt Annelies een aantal super leuke hotspots van Rotterdam. Om eerlijk te zijn, ben ik nog nooit in Rotterdam geweest. Het is voor mij gewoon heel ver rijden. Echter staat het wel op mijn lijstje van Nederlandse steden die ik graag eens zou bezoeken. Wie weet lukt het in 2018 nog en wie weet kan ik dan ook mooi bij de hotspots langs die Annelies ons aanraadt. Lees maar mee:

 

Rotterdam is de stad waar ik als blogger actief ben en veel verschillende hotspots bezoek. En als echte Rotterdammert ben ik juist op zoek naar de speciale plekjes die minder bekend zijn. Tijdens mijn bezoeken ben ik op zoek naar de verhalen achter deze hotspots. Speciaal voor jou als lezer van de blog van Marcelina deel ik mijn top 3 favoriete hotspots en vertel ik je ook iets over deze hotspots. Wil je meer lezen over deze hotspots? Op mijn eigen blog lees je het uitgebreide verhaal.

 

 1. Gastrobar Hartig
  Hartig is absoluut mijn favoriete hotspot in Rotterdam. De liefde en passie voor het maken en delen van gerechten heeft de familie achter dit bedrijf doen besluiten om te starten met Gastrobar Hartig. Je bent altijd welkom, de keuken kent geen sluitingstijd. Met de jarenlange kokservaring van Bernadette kent het menu veel diversiteit aan gerechten en komt iedereen aan zijn of haar trekken. Je kunt hier prima eten met vrienden want de gerechten zijn gemaakt voor shared dining: samen eten, samen delen zonder een vaste volgorde van gangen. De groenten krijgen net zoveel aandacht als het vlees. Het is sfeervol en een echte hotspot voor de liefhebbers van lekker en goed eten met daarnaast een goede (bier)cocktail.

Adres: Hartmansstraat 20A, te Rotterdam

https://www.gezondgenoeg.nl/gastrobar-hartig/  en https://www.gastrobarhartig.nl

 1. Koek&Pan
  O dit is zo’n zaakje waar je binnenstapt en gelijk denkt: ‘Wat leuk!’. Twee heren, Thomas en Peter, zijn vanuit hun passie begonnen met het maken van bladerdeeghapjes. Ze hebben 52 weken lang de roffin gemaakt met elke week een verschillende smaak. Als knipoog naar de nationaliteiten die Rotterdam kent. De roffin is een mix van een muffin en een croissant. Ze maken er zowel hartige als zoete lekkernijen en maken daarbij gebruik van zoveel mogelijke lokale producten. Je kunt er naast lactosevrije hapjes ook vegan hapjes kopen. Ze zijn gevestigd in de Zwaanshals in Rotterdam. Dit is een straat waar veel leuke kleine zaakjes zitten die hard aan de weg timmeren om meer naamsbekendheid te krijgen.

Adres: Zwaanshals 430, te Rotterdam

https://www.gezondgenoeg.nl/hotspots-koekenpan/ en https://www.koekenpan.info

 1. Anne&Max te Rotterdam
  Anne&Max vind je in meerdere grote steden zoals Rotterdam. Toch is deze in Rotterdam mijn favoriet. De eigenaren van deze zaak heb ik persoonlijk gesproken en dat maakt het voor mij een fijne en persoonlijke hotspot. Ik vind de locatie top en als ik boven bij Anne&Max zit kijk je zo op de Laurenskerk. De gerechten die je kunt bestellen bij Anne&Max worden vers bereid en zijn divers. Binnen is er veel aandacht gegeven aan het interieur en dat maakt het voor mij heel sfeervol.

Adres: Korte Hoogstraat 20, Rotterdam
https://annemax.nl/vestigingen/rotterdam-korte-hoog/ en https://www.gezondgenoeg.nl/hotspotsannemax/

Wat een super leuke hotspots Annelies. Ik ben nu al fan van Koek&pan denk ik haha. Wie weet lukt het me om binnenkort eens een bezoekje te regelen aan Rotterdam en deze super leuke hotspots! Trouwens… Vergeet ook zeker niet de website van Annelies zelf te bezoeken voor veel meer leuke hotspots!

Ben jij al eens in Rotterdam geweest? Of zelfs bij deze hotspots? Laat het me weten! 🙂

Comments (2)

 • Annelies

  30 oktober 2018 at 13:35

  Super leuk dat je de hotspots deelt. En het is zeker een aanbeveling om Rotterdam te bezoeken. Er een dagje uit van gaan maken!

 • Recepten voor mannen

  13 november 2018 at 12:42

  Handig artikel! Ik ga binnenkort een weekendje naar Rotterdam en ik neem deze zeker mee. Allemaal bezoeken zal niet lukken maar ééntje moet toch haalbaar zijn.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Kerstkaarten ontwerpen

29 oktober 2018

Next Post

Noordwijk aan Zee: video

31 oktober 2018