Blog post

3 online cursussen die aansluiten op de PABO

9 april 2019Marcelina

In 2017 slaagde ik na 4,5 jaar van de PABO aan de VIAA in Zwolle. Daarna ben ik meteen als invaljuf aan het werk gegaan. Ik heb nooit een vast contract gekregen, maar heb altijd op invalbasis gewerkt. Inmiddels werk ik wel in het onderwijs, maar dan als begeleider en ook zonder een vast contract. Het voordeel van een vast contract, is dat de school waarvoor je werkt vaak een budget heeft voor jou om een extra opleiding te volgen. Zo kan je de gymopleiding volgen, maar sommige leerkrachten kiezen ook voor een master SEN bijvoorbeeld. Als je geen contract hebt bij een school, dan zul je dit zelf moeten bekostigen als je het zou willen.
Nu zijn die extra opleidingen vrij prijzig. Dat is ook logisch, want het is vaak een master en dat is net even op een hoger niveau dan een hbo opleiding. Voor hbo moest je al flink wat betalen, dus het is meer dan logisch dat je voor een extra opleiding ook wat geld moet neerleggen. Gelukkig is er een oplossing: online cursussen. 

Kan het ook anders?

Als je nou wel graag je eigen kennis wilt verrijken, maar niet het budget hebt om een dure opleiding te volgen, dan is er gelukkig een andere oplossing voor jou. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar de NHA biedt cursussen/opleidingen aan voor een lagere prijs. Waarom de prijs lager is? Het is vaak een zelfstudie cursus zonder een school en zonder een leerkracht. Word je dan nooit gecontroleerd? Jawel, want iedereen die een cursus volgt, krijgt een aangewezen online leerkracht die jouw werk gaat beoordelen.

Verrijking van kennis op onderwijs gebied

Vandaag richt ik me echt specifiek op het onderwijs. Dat kon je ook wel lezen aan de titel waarschijnlijk ;). Ik deel 3 online cursussen die aansluiten bij de PABO, maar ook bij andere opleidingen waarmee je in het onderwijs kunt werken. Denk maar aan pedagogiek bijvoorbeeld.

  1. Kinderpsychologie

Deze opleiding wilde ik eerst zelf ook gaan doen. Doordat ik meer invaluren kreeg, heb ik de opleiding helaas moeten terugsturen. Ik vond dat hij goed aansloot bij mijn kennis en ik vond de map die ik thuis kreeg erg overzichtelijk. Als je eenmaal inlogt, is het vrij duidelijk hoe het werkt bij NHA. Bij deze opleiding kun je ook een gratis tablet krijgen trouwens.

  1. Ontwikkelingspsychologie

Meer leren over de ontwikkeling van kind en mens? Je kennis verbreden over opvoeding of over het kinderbrein? Dan is deze cursus perfect voor jou. In het onderwijs werk je niet alleen met kinderen, maar je werkt ook samen met collega’s en met ouders van kinderen. Een handige cursus dus voor als je meer over de ontwikkeling van mens en kind wilt leren.

  1. Pedagogiek/opvoedkunde

De naam zegt het al: deze cursus gaat met name over de opvoeding van kinderen. Deze cursus is ook geschikt voor ouders, opa’s & oma’s en medewerkers van een kinderdagverblijf. Deze cursus raad ik niet aan als je in de bovenbouw werkt op een basisschool. Alhoewel extra kennis opdoen nooit geen kwaad kan natuurlijk.

 

Leestip: Ruim €200 geinvesteerd, hardlopen, nieuwe baan – update

Is NHA alleen voor het onderwijs?

Nee, zeker niet! Op NHA vind je cursussen voor allerlei vakgebieden. Volg bijvoorbeeld een opleiding Game Designer of Populair Computergebruik. Volg een computercursus in je eigen tempo onder begeleiding van een ervaren docent en behaal een diploma of getuigschrift.

Klik hier om naar de site te gaan en kijk nog eens rustig rond als je interesse hebt. Lees daar ook meer informatie over de cursussen en opleidingen.

Heb jij wel eens een online cursus gedaan? Of ben je van plan om dat te gaan doen? Laat het me weten in de reacties 🙂

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding:

Dit artikel betreft een samenwerking!

Comments (1)

  • Janet

    9 april 2019 at 19:55

    Leuk artikel om te lezen. Ik heb zelf ook de pabo gedaan en werk momenteel in het onderwijs. Ik heb na de pabo nog verschillende opleidingen en cursussen mogen volgen zoals specialist hoogbegaafdheid, de gymopleiding, met woorden in de weer en nog een aantal. Ik vind het belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

4 dingen die altijd meegaan op vakantie

8 april 2019

Next Post

Juf Marcelina: lesje 'Urkers' leren

10 april 2019