Blog post

4 dingen die altijd meegaan op vakantie

8 april 2019Marcelina

Zoals jullie laatst al konden lezen in mijn persoonlijke update, ga ik binnenkort op vakantie met Dirk en met Beer. We gaan dit keer niet zo heel ver, want we verblijven in de Belgische Ardennen. Toch is het een heel andere omgeving dan we gewend zijn, dus het vakantiegevoel zal er zeker zijn. Elke vakantie maak ik van tevoren een lijstje met alle dingen die mee moeten op vakantie. Dit lijstje wordt steeds langer en langer. Uiteraard spreekt het voor zich dat ik kleding meeneem en schoenen, maar er zijn nog veel meer items die standaard meegaan op reis met mij. Of ik nou een weekendje weg ga of een week. Ik deel ze vandaag met jullie. Lees je mee?

 1. Een goed gevulde toilettas

Op vakantie heb ik namelijk veel meer de tijd om lekker te tutten dan thuis, dus ik neem altijd lekker veel spulletjes mee. Eigenlijk moet ik zeggen: toilettassen, want ik neem er altijd meerdere mee. Ik heb een tas voor mijn make-up kwasten, ik heb een tas voor al mijn make-up, ik heb een tas vol met shampoo, bodylotion en andere verzorgingsproducten en ik heb nog een tas vol met haarverzorgingsproducten en haarbandjes, elastiekjes enz. Dit kan natuurlijk niet allemaal mee als ik met het vliegtuig ga, maar als ik met de auto ga, neem ik meer dan genoeg spulletjes mee.

2. Mijn action camera met accessoires
Ik heb een action camera van Sony die altijd meegaat om de reis vast te leggen. Ik vind het leuk om ook bewegend beeldmateriaal te hebben van een vakantie en het zorgt daarnaast voor een mooie herinnering, omdat ik er een Youtube filmpje van maak. Naast de camera, neem ik ook een tas vol met handige actioncam accessoires mee. Handige actioncam accessoires bestel ik online. Waar je dan aan moet denken? Bijvoorbeeld een hoofdband, een tripod, een selfiestick waarop je camera kan, een ringhouder en nog veel meer. Zo kan ik bijvoorbeeld ook filmen als ik een berg beklim of in een grot loop. Super handig deze actioncam accessoires!

3. Zwemkleding
Je weet maar nooit of er een zwembad in de buurt is. Zelfs als ik naar een hotel ga zonder een zwembad, dan nog regel ik zwemkleding. Ik vind zwemmen heel ontspannend. Toevallig ga ik dit keer in de lente op vakantie, dus dan is in een meertje zwemmen nog niet zo’n heel goed idee, maar voor een binnenzwembad zit het zeker alvast in mijn tas.

4. Creatieve spullen
Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op knutselen, tekenen, handletteren en alles wat daarbij komt kijken. Ik sleep niet al mijn spulletjes mee, maar als ik ergens langer verblijf, neem ik altijd een tasje mee met wat spullen. Hier zit dan meestal een gevulde etui in, een oefenboek voor handlettering en een tekenblok om te oefenen. Zo kan ik tijdens een rustig moment in het hotel of het huisje nog even lekker ontspannen.

Wat verder altijd meegaat?
Genoeg kleding en schoenen, de bench en bijbehorende spulletjes voor Beer en wat tijdschriften + boeken. Ook gaat de laptop mee om eventueel wat te bloggen tussendoor ;).

Wat zit er bij jullie altijd standaard in je tas of koffer? 🙂 Laat het me weten in de reacties!

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding:

Dit artikel betreft een samenwerking!

Comments (10)

 • Felice Veenman

  8 april 2019 at 09:30

  ach ik zeg altijd maa rzo: als je je portomonee maar bij je hebt! ( o ja en genoeg boeken ingeval je in een land bent waar je geen Engelse boeken kan krijgen )
  Felice Veenman onlangs geplaatst…CBD olie: wondermiddel of wassen neus?My Profile

 • lodi

  8 april 2019 at 10:20

  Eigenlijk wel heel herkenbaar, hier ook altijd mijn knutsel spullen mee voor mijn journals, zwemkleding, camera en lenzen vloeistof, daarnaast veel boeken en ook veel aan medicatie voor de kinderen.
  lodi onlangs geplaatst…Tip: Welke series op On Demand zijn het kijken waard?My Profile

 • Melanie Hoogvliet

  8 april 2019 at 10:28

  Bij mij zit er altijd in mijn koffer een camera ik hou van het maken van foto’s en boeken ik kan echt niet zonder boeken en voor engelse boeken is mijn engels helaas niet goed genoeg . Daarnaast glutenvrij brood of crackers want helaas is dat nog steeds niet overal te verkrijgen.

  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Mijn leven deel 1My Profile

 • Inge

  8 april 2019 at 12:41

  4 toilettassen! Ik heb er 1 waar echt alles in gaat, en die met gemak in mijn rugzak past. Maar ik ben dan ook gewend om veel met het vliegtuig te gaan, dus dan neem je weinig mee. Als ik met de auto op vakantie ging nam ik wel altijd een apparte tas met boeken mee (lees koffer)
  Inge onlangs geplaatst…Waarom vonden heksenvervolgingen plaats?My Profile

 • Bergfamilie

  8 april 2019 at 14:33

  Herkenbaar! Alleen knutselspullen laat ik thuis, laptop gaat wel mee, vooral om te blijven schrijven. Zelf ga ik echt NERGENS heen zonder mijn camera, zonnebrandcrème, drinkfles en microvezelhanddoek. Standaard in mijn tas.

  Bergfamilie onlangs geplaatst…Bezoek Hohe Tauern nationaalpark museumMy Profile

 • Amy

  8 april 2019 at 23:10

  Voor mij zijn er maar een paar dingen belangrijk: mijn paspoort, portemonnee, mijn telefoon en mijn lenzenvloeistof + bijbehorend doosje. Natuurlijk neem ik veel meer mee, maar uiteindelijk kom je altijd goed terecht met deze spulletjes. Wat ik ook standaard meeneem is oordopjes zodat ik muziek kan luisteren én zodat ik – bijvoorbeeld bij een excursie – geen oortjes hoef te gebruiken van bijvoorbeeld een museum maar mijn eigen kan gebruiken.
  Amy onlangs geplaatst…Prachtige Kersenbloesem in Kungsträdgården, StockholmMy Profile

 • skincarebynaomi

  9 april 2019 at 20:47

  Leuk om te zien wat een ander eens meeneemt. Een goed gevulde toilettas is heel herkenbaar. Wat een uitdaging is het om zo min mogelijk, maar de juiste make-up en verzorgingsproducten mee te nemen. Ik vind het altijd essentieel om mijn E-reader bij te hebben!

 • Stefaan De Winter

  10 april 2019 at 22:13

  zalig, ik heb ongeveer de zelfde 4 must haves in men valies zitten
  Stefaan De Winter onlangs geplaatst…BlogVivant staycation: Landal Hoog VaalsMy Profile

 • Mandy

  13 april 2019 at 20:42

  Bij mij ook al deze dingen, ik herken zoveel, 2 toilettassen 1 vol met elastiekjes, klemmetjes etc en die knutselspulletjes.. neem ik ook een grote rugtas voor mee, met kleurboeken, bullet journal, 1000 schriftjes ofzo, travelboek etc etc. Als ik er over na denk krijg ik al weer heel veel zin om op vakantie te gaan!
  Mandy onlangs geplaatst…Mijn eerste goodieboxMy Profile

 • Manon

  30 april 2019 at 18:52

  Vooral haar elastiekjes kun je moeilijk in het buitenland kopen (is mijn ervaring) dus daar gaan altijd genoeg van mee!
  Manon onlangs geplaatst…By: Paul sr.My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Persoonlijke update: hoe gaat het met ons?

3 april 2019

Next Post

3 online cursussen die aansluiten op de PABO

9 april 2019