Blog post

Een photobooth huren

1 oktober 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie meer (zoals de titel al zegt) over een photobooth huren. Hoe, waar, wat, waarom, wanneer? Je leest het verderop. Ik wil dit graag met jullie delen, omdat ik heel enthousiast ben over dit onderwerp. Je komt het steeds vaker tegen op bruiloften en evenementen. Lees maar mee:

Waarom zou je een photobooth huren?

Allereerst omdat het natuurlijk een superleuk evenementje is op jouw feest voor de gasten. Ga je bijvoorbeeld trouwen, dan kunnen je gasten (met het bruidspaar) leuke foto’s maken. Je gasten vermaken zich en daarnaast hebben ze een leuke herinnering aan jouw feest. Ook is het voor het bruidspaar (of degene die het evenement organiseert) natuurlijk superleuk om deze foto’s zelf ook te gebruiken als herinnering. Kortom: je gasten hebben plezier, maar jij hebt er zelf ook plezier van.

Heb ik al eens een photobooth ingezet?

Ik heb zeker al eens gebruik gemaakt van een photobooth op verschillende bruiloften. De ene locatie wat kleiner dan de ander, maar het paste. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik zelf ook in juni getrouwd en ik wilde dolgraag een photobooth. Helaas heb je met een photobooth te maken met een bepaalde ruimte die het nodig heeft. Ik ben getrouwd op een boot en daar was niet genoeg ruimte voor een photobooth, maar: dit betekent niet dat er geen photobooth was. Ik had samen met Dirk een avondfotograaf geregeld. Het was een vriendin van mijn zusje die de fotografie opleiding doet. In de stuurhut van de boot mocht zij een hoek creëren. Ze had allerlei leuke foto props meegenomen en ze maakte zelf met haar camera de foto’s. Later voegde ze er thuis een rand omheen en zette ze onze namen erbij met de datum. Echt heel leuk gedaan en een prima oplossing voor als er geen ruimte is voor een photobooth zelf. Dit is een voorbeeldje van hoe het eruit kan komen te zien:

Het is dus een soort polaroid effect. Vaak krijg je bij echte photobooths zo’n serie van 3/4 foto’s. Dat is natuurlijk ook super leuk.

Voordelen van een officiële photobooth

Ik heb dus geen echte photobooth gebruikt. Voor ons prima, maar een officiële photobooth (huren) heeft natuurlijk wat voordelen. Zoals dat de gasten vaak meteen de foto’s uitgeprint en wel kunnen meenemen. Ook worden er vaak 2 gedrukt. Soms om in een gastenboek te plakken en soms zodat er 2 personen de foto’s in bezit hebben. Ook heb je in een photobooth geen last van bepaalde lichtinval, want je zit in ‘het donker’. De foto’s zijn dus altijd goed van kwaliteit. Daarnaast heeft het zo ook z’n charme om met 12 mensen opgepropt in een hokje te zitten voor een leuke foto toch?! 😉

Waar kan je dan een photobooth huren?

Gelukkig weet ik ook op die vraag een antwoord. De leukste photobooth bestel je via Jongensvandephotobooth.nl. Ze hebben verschillende opties van photobooths en natuurlijk is er voor elk bruidspaar of voor elke manager een bijpassende photobooth. De ene wil het kleiner en de ander wil het compleet hebben. Je krijgt trouwens begeleiding bij de photobooth tijdens het feest van de Jongens van de Photobooth. Zo weet je als bruidspaar/manager/organisator dat je met een gerust hart je photobooth ergens kan laten plaatsen. Reiskosten betaal je uiteraard wel, maar verder kunnen ze overal komen (mits je het aangeeft wanneer de los- en laadplaats beperkt is). Wat belangrijk is om te weten: de photobooths komen in verschillende soorten en maten. Jij bepaalt natuurlijk zelf welke photobooth je inzet, maar houd ook rekening met de ruimte die je hebt bij je feest/evenement. Misschien past een photobooth van 4 meter breed bijv. wel helemaal niet, maar een smallere wel.

Hoe duur is het om een photobooth te huren?

Dit hangt natuurlijk helemaal af van wat jij wilt als organisator. Wil jij dat je gasten allemaal in een photobooth kunnen en daar de tijd van hun leven hebben met onbeperkt foto’s maken, dan betaal je natuurlijk iets meer. Zo kan je bijv. een fotozuil huren en die heb je al vanaf €395. Dit is niet hetzelfde als een photobooth. Je kunt altijd een offerte opvragen natuurlijk om te kijken of het iets voor jouw feest is!

Een photobooth huren

Ben je enthousiast geworden over dit concept en wil je graag meer weten over een fotohokje huren? Klik op de link en je gaat direct naar de juiste pagina op de website toe. Op de website vind je natuurlijk nog veel meer informatie. Ze vertellen veel met een grapje, maar zijn hartstikke serieus over het verhuren van hun photobooths e.d. Ook als je evenement bijv. niet door kan gaan, staan er regels voor i.v.m. de kosten. Alles staat duidelijk uitgelegd en je weet wat je kunt verwachten. Dat vind ik het fijne aan deze webshop.

Leestip: DM food inspiratie

Ik zou zeggen: kijk eens rustig rond op de Jongens van de Photobooth om te kijken of het ook bij jouw feest/evenement zou kunnen passen. Ik denk vaak aan bruiloften als ik aan een photobooth denk, maar er zijn natuurlijk veel meer evenementen waarbij je gebruik kunt maken van een photobooth. Je gasten en jijzelf zullen er geen spijt van krijgen. Dat kan ik je zeggen en ik spreek uit eigen ervaring! Ik ben namelijk bezig met een fotoalbum van alle leuke foto’s uit mijn eigen ‘photobooth’ van de bruiloft.

Wat vind jij van een photobooth? Al eens geprobeerd? Laat het me weten in de reacties 🙂

Comments (5)

 • Yousra Yasmine

  1 oktober 2018 at 13:17

  Wat een leuk idee om een photoboot te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag. Ik had nog niet zo veel van dit idee gehoord.
  Ik ga dit idee zeker onthouden voor op mijn verjaardag! Zo heb je leuke blijvende herinneringen.

 • Lizzie

  1 oktober 2018 at 20:22

  Oh wat goed dit! Ik ben ceremoniemeester voor de bruiloft van een vriendin en we willen ook een photobooth. Ik ga hier eens een kijkje nemen.

 • Jessie | Business Blog School

  1 oktober 2018 at 20:33

  Wat een leuk idee. Maar is het niet een hoop gedoe? Ik vind iets organiseren al snel ‘gedoe’, dus ik vind het bij anderen leuk, maar bij mezelf…?! ?

 • Deb

  1 oktober 2018 at 20:54

  Dit heb ik gedaan voor mijn 30e verjaardag en ik zou het idd ook iedereen aanraden!!

 • Laura

  2 oktober 2018 at 11:18

  Een photobooth is altijd leuk om te hebben bij een feestje! Ik werk ook veel op/voor bruiloften en 9 van de 10 keer is er tegenwoordig een photobooth aanwezig:)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Favoriete creatieve youtubers

25 september 2018

Next Post

Tips voor je bullet journal + inspiratie

2 oktober 2018