Blog post

Review: de Purpuz planner 2019

15 oktober 2018Marcelina

Vandaag deel ik met jullie meer informatie over de Purpuz planner van 2019. Blijf zeker ook verder lezen, want ik deel ook een kortingscode voor jullie. Mocht je nu al willen kijken op de officiële website, dan klik je hier. Ik wil transparant blijven over mijn samenwerkingen. Het product dat ik ga reviewen vandaag heb ik gekregen van Clen, de bedenker van de Purpuz planner. Ik ga vandaag mijn eerlijke mening geven en ik laat jullie natuurlijk zien hoe de Purpuz planner er van binnen uitziet. Lees maar mee:

Wat is de Purpuz planner?

Het is een agenda, maar dan eigenlijk om je doelen zichtbaar te maken. Je maakt voor elke maand/week je doelen zichtbaar. Het is een motiverende planner met quotes die je aanmoedigen om door te gaan met waar je mee bezig bent. Een echte planner dus. Het is handig voor chaoten, maar ook voor mensen die zichtbaar aan hun doelen willen werken en een extra zetje nodig hebben in de juiste richting. De Purpuz planner is ook handig voor de drukke huishoudens of voor iemand met een drukke baan. Doordat het een grote agenda is (A4) en je veel ruimte hebt, maak je je leven iets opgeruimder en overzichtelijker.

Bullet journal fan

Klinkt al als een goed promotie praatje he? Maar vergeet niet, ik ben een echte bullet journal fan. Ik maak mijn agenda zelf en daar kan ik lekker creatief op los gaan. Ik kan doelen erbij schrijven als ik wil, ik kan trackers bijhouden en eigenlijk kan ik bijna alles zelf doen wat ik met de Purpuz planner ook zou kunnen. Heb ik dan wel een Purpuz planner nodig? Je leest het verderop!

Review

Ik kreeg het pakket binnen. Het zat goed verpakt en er kwam een mooie, roze planner tevoorschijn. Hij was groter dan ik had verwacht. Ik heb al eerder met een A4 agenda gewerkt, maar dat beviel niet zo goed, omdat ik juist teveel ruimte had. Ik zag meteen dat de kaft van stof was en ontzettend stevig aanvoelde. Verder was de binnenkant heel clean. Dat wil zeggen: geen kleuren van de regenboog, maar een strakke agenda. Ik hou daar wel van. Kleur kan je dus mooi zelf toevoegen met mooie stiften en pennen.

Wat mij meteen op viel, was dat er eerst een stappenplan komt over hoe je de planner kunt gebruiken en daarna komen er bladzijdes waar je zelf matrixen kunt invullen om te kijken wat jij nodig hebt in deze planner. Super handig! Wel even wat werk moet ik zeggen. Uiteraard heb ik het nog niet ingevuld, de planner is voor 2019.

Nadat jij zelf je plan hebt opgesteld, start de agenda. Hij begint met de laatste weken van december. Ook wel handig, dat is altijd een drukke periode 😉 Verder volgt daarna heel 2019. Ik laat nu wat foto’s zien van de Purpuz planner en dan vertel ik er meer informatie bij:

Foto’s

Ik besloot er even een hele setting van te maken haha. Hier zie je dus de mooie, roze planner. Je ziet al meteen dat het een stevige kaft heeft. De pen die je ziet, is mijn nieuwste Pigma Micron PN pen.

 

Dit is wat ik bedoelde met de voorbeeldpagina’s. Hier staan dus voorbeelden van hoe je het kunt invullen.

 

De planner heeft dus een maandplanning en een weekplanning wat ik al vertelde. Heel duidelijk en overzichtelijk vind ik dat.

Ik hou van quotes tussendoor!

Hier zie je de maand januari als voorbeeld. Dit is de maandplanning. Hierna volgen de weken van januari.

Aan de zijkant staat dus steeds ook een quote of motivatie spreuk.

Deze quote vond ik heel inspirerend om nog met jullie te delen 🙂

Zie je wat er onder de quote staat? Elke week weer een andere tip die handig is om op te volgen.

Hmmm welk seizoen zou er nou starten na deze plaat? Super mooi gedaan! Toch nog wat meer kleur in de Purpuz planner.

 

Ik wil nog even delen hoe de week er een beetje uit ziet. Dit staat dus onder elke week. Een to do lijstje en ruimte voor notities. Heel handig als je het mij vraagt.

Als koning winter op visite komt, zie je deze prachtige plaat. Die moest ik ook nog even met jullie delen!

Purpuz planner shoppen

Ben je al enthousiast geworden? Dan heb ik heel erg goed nieuws: op de webshop van Purpuz mag je namelijk gaan shoppen met 10% korting. Gebruik de code Marcelina en je kunt bij het uitchecken 10% korting verwachten op je bestelling. Hou je niet zo van roze? Geen zorgen, de planner is er ook in het grijs!

Mijn conclusie: wat vind ik van de planner?

Dat ik enthousiast ben, kon je wellicht wel merken tussen de foto’s door. Ik probeerde me nog een beetje in te houden, maar deze planner is werkelijk heel mooi in elkaar gezet. De mooie foto’s bij elk seizoen, de motiverende quotes per week, de doelen per week/maand, de lijstjes die al voor je ingevuld staan. Het werkt allemaal zo makkelijk, omdat het al voor jou geregeld is. Bij Purpuz is het motto: wordt de beste versie van jezelf! Ik denk oprecht dat het gaat lukken met deze planner.

Op de webshop staat:

Iedereen kent het wel… je hebt een goed voornemen, een mooi plan en doet het niet.. De Purpuz lost dit voor je op. In een inspirerende omgeving word je geholpen met het stellen, plannen en behalen van jouw doelen.  Maak van 2019 je beste jaar ooit!

Doordat de planner zo strak is ingericht met een aantal vaste kleuren (blauw, grijzige tinten), heb jij zelf de mogelijkheid om los te gaan met je crayola stiften, gelpennen of met je washitapes bijvoorbeeld. Dat vind ik ook een heel groot voordeel.

Gaat de planner mijn bullet journal vervangen? Om eerlijk te zijn: ik vind het heerlijk om creatief bezig te kunnen zijn in mijn bullet journal, maar ik ben de laatste tijd steeds meer bezig om er een art journal van te maken. Ik gebruik hem absoluut als agenda en dat blijf ik ook doen. Maar de Purpuz planner is wel echt iets wat ik goed kan gebruiken. Dus ik heb alvast een plan bedacht:

In 2019 ga ik de Purpuz planner gebruiken als ‘thuis agenda’ voor Dirk en mij (al zal ik hem dan waarschijnlijk moeten invullen). Waar we dus doelen opschrijven, maar ook onze afspraken. Dirk gebruikt zoiets namelijk alleen digitaal. Dus ik ga het nu zichtbaar, visueel en soort van tastbaar maken haha. Verder gebruik ik mijn bullet journal als agenda om mee te nemen overal naar toe. Het wordt dus een beetje dubbel werk, maar ik wil graag werken met de Purpuz planner en ik wil mijn bullet journal niet in de steek laten. Wie weet denk ik er na een aantal maanden al anders over hoor haha. Maar dit is het eerste plan.

Raad ik de planner aan?

Ja en nee. Ik raad de planner aan voor iedereen die van overzicht, structuur en doelen houdt bijvoorbeeld. Daarnaast aan personen die ook graag creatief willen losgaan in een planner, want dat kan ook zeker bij deze planner. Ik zou hem alleen niet aanraden, als je je agenda niet veel gebruikt. Als je bijvoorbeeld alleen je kapper, tandarts en dokter afspraken invult in je agenda. Als je de Purpuz planner bestelt, vind ik dat je er ook echt voor moet gaan en dat je goed moet nadenken of het ook echt bij jou gaat passen. Persoonlijk denk ik dat de Purpuz planner wel bij iedereen kan passen, maar je moet je er zelf voor inzetten om je doelen te kunnen behalen.

Vergeet niet mijn kortingscode te gebruiken bij het bestellen van de grijze of roze planner! Is altijd mooi meegenomen dacht ik zo 😉

 

Wat vinden jullie van de Purpuz planner? Zou deze planner bij jou kunnen passen? Laat het me weten!

 

Comments (7)

 • Ilona Wielinga

  15 oktober 2018 at 07:35

  Ziet er tof uit! Zou denk ik alleen totaal niet bij mij passen. Ik heb gewoon een kleine agenda in mijn schooltas en gebruik mijn digitale agenda veel. En alles wat ik moet doen schrijf ik gewoon op in een notitieboekje. Iets wat voor mij prima werkt. En mijn dag echt plannen van uur tot uur is gewoon niet mijn ding, ik kijk altijd op het moment zelf wat ik dan ga doen. Misschien niet de meest efficiënte manier, maar het werkt voor mij wel.

 • Balou

  15 oktober 2018 at 11:01

  I love it? super overzichterlijk en met een roze voorkant, zit je altijd goed!

 • Daphne – verdraaidmooi

  15 oktober 2018 at 13:32

  Wauw dat ziet er inderdaad uit als een hele handige planner. Ik houd ook van die quotes tussendoor.

 • Kyra | A Loving Lady Travels

  15 oktober 2018 at 13:57

  Leuk stuk! Ik vind ‘purpuz’ toch alleen wel zo een vreemde naam haha. Ik zou het zelf heel leuk vinden om zo een soort agenda of een bullet journal te hebben, maar ik weet nu al dat ik daar niet de tijd voor ga nemen. Ik gebruik gewoon altijd de agenda op mn mobieltje.

 • Britt

  15 oktober 2018 at 14:58

  Deze heb ik ook en ik ben er zo blij mee! Handig & mooi vormgegeven en super voor het behalen van je doelen! Maar ik snap wel wat je bedoelt: Als je je agenda niet heel vaak gebruikt, is deze planner niet nodig. Dan is hij wat aan de grote en de dure kant. Maar ik ben een echte planjunkie dus ik gebruik hem veel. Dan komt hij zeker van pas!

 • Melissa

  15 oktober 2018 at 21:59

  Vroeger was ik meer van een agenda nu plan ik alles in mijn mobiel en heb hele agenda in mijn hoofd wat bij mij prettiger werkt. Agenda vergeet ik gewoon te vaak

 • Dhini

  23 oktober 2018 at 09:36

  Deze planner van purpuz heb ik ook maar dan voor 2017. De nieuwe ziet er prachtig uit met prachtig foto`s erbij.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5x tips voor een herfstvakantie

9 oktober 2018

Next Post

Je eigen blog starten: tips

16 oktober 2018