Blog post

Persoonlijk interview met Marlies

12 juni 2019Marcelina

Vandaag een persoonlijk interview met Marlies. Zo nu en dan deel ik een persoonlijk interview waarin mensen steeds dezelfde vragen beantwoorden. De vragen zijn dus steeds hetzelfde, maar de antwoorden zijn elke keer weer heel divers. Dit keer vertelt Marlies wat meer over haar leven, haar dromen, haar werk en haar hobby’s. Lees maar mee:

 

Wie ben jij? 

Mijn naam is Marlies Seuntiens, 45 jaar en ik woon samen met mijn Partner Eddie en Franse Bulldog Jack in Veldhoven. In het dagelijks leven ben ik Unit Leider op de ICT afdeling van de Gemeente Eindhoven. Deze job is veelzijdig omdat je met mensen werkt in de ICT, deze cmbinatie past mij prima en we werken in een leuk team samen om de stad Eindhoven op de kaart te zetten als digitale stad.

Daarnaast ben ik ook eigen ondernemer. In maart 2018 heb ik op mijn verjaardag een webshop geopen gespecialiseerd in spullen voor en over de Franse & Engelse bulldog. De bulldog is onze gezamelijke passie , we hebben inmiddels al meer dan 10 jaar een bulldog in huis. Mijn man had eerder ook al bulldogs en daarmee mogen wij onszelf ervaringsdeskunigde noemen. De bulldog heeft een aantal karakterestieken die afwijken van de meeste honden, en daarmee ook hun behoeftes. Ik liep ertegenaan dat het soms lastig was de juiste (of de leukste) producten te vinden in de reguliere dierenwinkels.

Met mijn ICT achtergrond en wens iets voor mijzelf te starten was de keuze voor een webshop snel gemaakt. Dit idee kwam overigens toch nog vrij spontaan. Wwij waren op vakantie op ibiza en daar zagen wij veel Franse bulldogs op de promenade. Ze zagen er lekker relax uit in de zon en het leek of het ibzagevooel ook bij de bulldogs was ingedaald. Onder het genot van een wijntje spraken wij daarover en als vanzelf kwam het ibizagevoel voor alle bulldogs in ons hoofd. Ibizabully was geboren, althans, in ons hoofd want elke dag kwam dit onderwerp tijdens de vakantie terug.

Eenmaal thuis hebben wij deze gedachtes omgezet in daden en begon ik met het opzetten van mijn eerste eigen webshop ibizabully.

De zoektocht naar producten die wij wilden aanbieden was lang, want zoals ik eerder aangaf was het niet eenvoudig de (naar onze mening) juiste producten te vinden. Met name de verzorgingslijn baarde ons wel wat zorgen. Veel buldoggen zijn meer dan gemiddels gevoelig voor huidaandoeningen en allergieen en ik wilde enkel producten aanbieden waar ik voor de volle 100% achter kon staan.

Na 8 maanden zoeken vond ik WashBar in Nieuw Zeeland (natuurlijk aan de andere kant van de wereld J). Na een uitgebreide testperiode op onze eigen Jack, die verschillende allergieën heeft waren wij om. WashBar hebben wij opgenomen in het assortiment en dat bleek al snel een juiste keuze.

Snel na de lancering vonden diereneigenaren ons die niet in het bezit waren van een bulldog. Aangestoken door de positieve verhalen van bulldog eigenaren klopte ze bij ons aan voor verzorgingsproducten. Toen eind 2018 de mogelijkheid zich voordeed het importeurschap over te nemen heb ik deze dan ook met beide handen aangepakt. Washbar Benelux was geboren.

Online te vinden:

Website:

www.ibizabully.nl

www.washbar-benelux.nl
Instagram:

https://www.instagram.com/ibizabully/

https://www.instagram.com/washbarbenelux/

Facebook:

https://www.facebook.com/ibizabully/

https://www.facebook.com/WashBarBenelux/

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Thailand !

Een prachtig land wat wij al een aantal keren mochten bezoeken. Met name de boedischtische inslag die je overal voelt spreekt mij enorm aan. De vriendelijkheid van de mensen, de afwisseling van landschap, het lekkere eten (ben een echte bourgondier). Daarnaast zijn wij in thailand getrouwd (voor de fun) wat een bijzondere ervaring was. Geheel onverwacht (voor mij althans, blijkbaar wist het hele thuisfrond er wel van) vroeg Eddie mij in Thailand ten huwelijk. Om het cirkeltje rond te maken zijn we 2 jaar daarna terug gegaan om de daad bij het woord te voegen, op het zelfde eiland waar die mij gevraagd had (koh Samui)

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Het allerliefste zou ik direct 16 goed gefokte (lees, gezondheid voorop) franse bulldogs aanschaffen nadat ik Eddie heb overtuigd dat dat prima kan als je een miljoen hebt, maar waarschijnlijker is het dat ik mijn hypotheek zou aflossen en stoppen met mijn reguliere werk. Ik zou mij volledig willen richten op Ibizabully en WashBar en natuurlijk ook lekker op vakantie gaan.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Over 5 jaar zou ik willen dat WashBar als natuurlijk alternatief bekend is bij het grote publiek.

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?
Zeker, ik woon waar ik ben opgegroeid en mijn vader en vrienden wonen vlakbij. Voor mij belangrijke redenen waarom ik gelukkig ben in deze regio. Ook wonen we in een vrij huis met hele grote tuin. Dit is voor Jack ideaal, zodra het weer het een beetje toelaat staat hier de schuifpui open en loopt jack van binnen naar buiten en visa versa. Voor de gezondheid van Eddie zouden wij echter beter in een warmer klimaat wonen. Voor de toekomst kijken wij dus ook naar zuid spanje. Een prima klimaat en met een paar uurtjes vliegen ben je weer “ thuis”.

Wat is je ultieme droom op dit moment?
Mijn ultieme droom is nu dat ik als ondernemer het hoofd boven water kan houden en kan bijdragen aan dierenwelzijn door de producten van WashBar.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Zeker bijbaantjes gehad , werken heb ik nooit erg gevonden en ik heb bijna mijn hele leven naast studeren of werken er iets bij gedaan:

 • Cafetaria medewerker
 • (feest)café medewerker
 • Nagelstyliste
 • Pedicure

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?
Geen enkel televisieprogramma in de entertainement. Als het een zakelijk doel dient zou ik het wel doen, maar puur voor (mijn eigen) lol kijk ik liever naar anderen. Hoewel ik wel droom van deelname (en winst) van de voice heb ik daar helaas de stem niet voor

Wie volg je graag online?

Ik volg ontzettend veel op social media, teveel om op te noemen. Bijna 100% daarvan zijn dieren met eigen facebook of instagram accounts. Als ik er dan 1 zou moeten opnoemen is het Hawbucks Franse Bulldog kennel. Deze fokster fokt (zoals gelukkig (steeds) meer fokkers) op gezondheid. Omdat ik Franse bulldog idolaat ben volg ik graag de ontwikkelingen op dit gebied. Chantal , de foktser van Hawbucks, deelt ontzettend veel informatie en daarom volg ik haar graag.

Waar ben jij goed in?
Ik ben goed op het snijvlak van ICT en business. ICT middelen inzetten om te ontzorgen en voor informatie vertrekking vindt ik leuk. Exacte vakken lagen mij ook beter dan taal. Daarnaast vindt ik creatief bezig zijn erg leuk (liefste digitaal )

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Simpel, nooit meer frisdrank

Ik drink zelden frisdrank maar des te meer koffie. Frisdrank mis ik geen seconde, ik houd er niet zo van. Zonder koffie kan ik echt niet leven (en mijn omgeving denk ik ook niet haha)

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Gelukkig heb ik al heel veel landen mogen bezoeken, Amerika, Duitsland, België, Hongarije, Thailand, Spanje, Frankrijk, Zwitserland (ik mis er vast nog een paar). Noorwegen is wel 1 van mijn favorieten, alleen mis je daar vaak de zon. Qua natuur en avontuur zeg ik Noorwegen, voor het complete plaatje zeg ik dan toch Thailand.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Kiezen is erg lastig maar dan ga ik voor The Tea Rose. Een (erg dikke) roman die mij erg verrast heeft. Zeker een aanrader voor ondernemers J

Welke Nederlandse stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Amsterdam.

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

In de binnenstad van Eindhoven vindt je Downtown. Een modern opgezet foodcourt met voor ieder wat wils. Een aanrader met gezellige sfeer en lekker eten

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Mijn belangrijkste tip: Geloof in jezelf en blijf trouw aan je doelen. Als je vasthoud aan wat je wilt bereiken dan zal je het vroeg of laat bereiken (daar ben ik van overtuigd.)

Bedankt voor je leuke interview Marlies. Leuk om je wat beter te leren kennen en aangezien ik zelf een hondje heb, vond ik het ook leuk om meer te lezen over je websites. Mijn hondje heeft dan wel wat langer haar, maar ik zag op Washbar dat er ook een soortgelijk hondje op staat, dus ik denk dat ik wel kan shoppen in je webshop haha!

Comments (4)

 • Naomi

  12 juni 2019 at 07:58

  Haha, wat zou je doen met een miljoen? Ik moest even proesten om het antwoord. Zestien honden is wel heel erg veel! Maar ja, met een miljoen kun je ze natuurlijk ook de ruimte geven…

 • Marcelina

  12 juni 2019 at 10:22

  Grappig hè? Ik moest er ook wel om lachen haha ?

 • Saskia

  19 juni 2019 at 08:44

  Leuke vragen en antwoorden! Van genoten om dit artikel uitgebreid te lezen. Mocht je nog iemand zoeken om het in te vullen hou ik me aanbevolen ?
  Saskia onlangs geplaatst…De Throwback Tag | Alles over vroegâhMy Profile

 • Marcelina

  19 juni 2019 at 11:14

  Leuk! ? Ik zal aan je denken! Ik heb er nog iets van 15 klaar staan en ik wil niet te vaak een interview plaatsen, maar je mag je mailadres wel sturen en anders neem ik contact met je op later dit jaar ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5 verschillende manieren om online je geld te verdienen

11 juni 2019

Next Post

Honden in een Valk hotel?

17 juni 2019