Blog post

Persoonlijk interview met: Writings by Amelie

21 mei 2019Marcelina

In de categorie ‘Persoonlijk interview‘ stel ik steeds dezelfde vragen aan een persoon om degene wat beter te leren kennen. Het zijn geen standaard vragen en dat maakt het interview juist zo leuk! Vandaag mag Amelie de vragen invullen van WritingsbyAmelie! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder:

 

Wie ben jij?

Mijn naam is Amelie (23) en misschien ken je me wel van de blog Writings by Amelie. Op mijn blog plaats ik blogposts over verschillende dingen die mij interesseren. Dit kan gaan van beautyproducten die ik onlangs testte tot hotspots die ik onlangs ontdekte. Ik woon in Mechelen, een hele fijne maar ook kleine stad waar ik graag woon. Blogposts over toffe plaatsjes in Mechelen kunnen dus ook niet ontbreken op mijn blog. Naast bloggen werk ik ook als leerkracht secundair onderwijs. Dit doe ik momenteel halftijds, maar ook met heel veel plezier.

 

Website: www.writingsbyamelie.com

Instagram: www.instagram.com/writingsbyamelie

Facebook: www.facebook.com/writingsbyamelie

Twitter: www.twitter.com/writingsamelie

 

Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen. Waar ga je dan heen?

Graag zou ik dan eens de Verenigde Staten willen bezoeken. Ik heb me altijd laten wijsmaken dat een ticketje naar Amerika en terug best wel prijzig is. Ook het verblijf in Amerika lijkt me niet goedkoop. Dus dan zou een gratis ticket naar Amerika een mooi cadeau zijn. Natuurlijk wil ik nog veel landen bezoeken en niet alleen Amerika.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Als ik ooit 1 miljoen zou winnen met de lotto, zou ik dit zeker investeren in een huis en een auto. Ik moet zeker geen groot huis willen, maar ik wil me zelf wel een eigen stekje gunnen. Daarnaast zou ik er voor zorgen dat ik de rest van mijn leven (of toch voor eventjes) geen zorgen hoef te maken over geld. Niet dat ik niet zou willen werken of dergelijke, maar er zijn voldoende gezinnen die niet kunnen rondkomen terwijl beide partners binnen dat gezin een voltijdse job hebben.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?

Binnen 5 jaar zou ik graag willen samenwonen met mijn vriend. Daarnaast zou ik ook mijn rijbewijs willen behalen. Ook zou ik het fijn vinden als ik binnen 5 jaar een vaste job heb.

Ben je gelukkig op de plek waar je nu woont?

Ja en nee. Zoals ik al eerder zei, zou ik graag willen samenwonen met mijn vriend, maar ik zou wel willen wonen in de stad waar ik momenteel woon.

Wat is je ultieme droom op dit moment?

Een terugkomend item 😉 ; Ik zou graag samenwonen met mijn mijn vriend. Daarnaast droom ik ervan om iets te kunnen betekenen met mijn blog.

Hoeveel bijbaantjes heb je gehad?

Ik deed vroeger 3 studentenjobs. Zo heb ik gearchiveerd op mijn vader zijn werk, heb ik als winkelbediende bij Delhaize gewerkt en ben ik wel eens gaan babysitten.

Aan welk programma op televisie zou jij wel willen mee doen?

Een echte talentenjacht zoals The Voice zou niets voor mij zijn. Zingen kan ik niet en andere uitgesproken talenten heb ik niet. Ik kan niet op een eenwieler fietsen, goed dansen of goochelen. Als ik aan De Mol (Vlaamse versie van ‘Wie is de Mol’) zou meedoen zou ik er na één aflevering al uitliggen. Zo doordacht ben ik niet. Wel zou ik willen meedoen aan Expeditie Robinson. Hoewel ik slecht zou scoren op de proeven zelf, denk ik wel dat ik het uithoudingsvermogen kan hebben om een tijdje op zo een eiland te verblijven.

Wie volg je graag online?

Ik volg voornamelijk Youtubers. Denk maar aan Mascha Feoktistova van Beautygloss en Vloggloss. Daarnaast volg ik ook de kanalen D is for Dazzle, Ellenismyname en NICEfamily.

https://www.youtube.com/channel/UCS8GgRTw1hs8oCTbDOX3Dww

https://www.youtube.com/channel/UCXzaEAP-03qktmjNF2M4qLg

https://www.youtube.com/channel/UCSKVu-8Lggl9Q_93jHnoukg

https://www.youtube.com/channel/UCjlJgt3lTgbRl9XJjZgGLEg

https://www.youtube.com/channel/UC1rDDyNUuyjY_KbG56JqYgA

Waar ben jij goed in?

Zelf vind ik het moeilijk om mijn talenten bij mijzelf aan te duiden. Om maar eentje te proberen; ik denk dat ik wel goed ben in het schrijven en opbouwen van teksten. Toch is dictee niet altijd mijn sterkste punt. Als ik schrijffoutjes maak, durf ik deze fouten al eens over het hoofd te zien.

Nooit meer koffie/thee drinken of nooit meer frisdrank drinken?

Koffie drink ik veel te graag, hoewel ik ook een zoetebek ben en ook snel voor frisdrank kies. Ik zou er toch voor kiezen om nooit meer frisdrank te drinken. Als ik zou stoppen met frisdrank te drinken, val ik misschien wat kilo’s af.

 

Hoeveel landen heb je bezocht en wat was je favoriete land van allemaal?

Ik bezocht ongeveer al 12 landen, als ik me niet vergis. Elk land dat ik reeds bezocht heeft zijn toffe plekjes en minder toffe plekjes. De meest spannende reis was Ecuador. Dit is het enigste land buiten Europa dat ik reeds bezocht, en dat maakte het zo spannend.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Ik heb niet expliciet een favoriet boek, maar las een jaartje geleden “De bruiloft” van Nicholas Sparks en ik was aangenaam verrast. Zo las ik het boek heel snel uit en dat heb ik niet vaak voor omdat ik een trage en moeilijke lezer ben. Ik ga nog boeken van hem lezen, maar eerst lees de boeken uit die op mijn nachtkastje op me liggen te wachten.

Welke Belgische stad raad jij iedereen aan om eens te bezoeken?

Zelf kom ik uit België, en meer bepaald uit Mechelen. Misschien is het cliché om je eigen stad aan te raden maar ik ga het toch even doen. Mechelen bevindt zich tussen Antwerpen en Brussel, de twee grootste steden van België en is daarom ook een ideale pitstop of zelfs uitvalsbasis als je zowel Antwerpen als Brussel eens wilt bezoeken. Je kan de Sint-Romboutstoren beklimmen, Gouden Carolus-bier proeven bij de brouwerij Het Anker, verschillende stadswandelingen doen, gaan eten bij de pas geopende Vleeshalle of een bezoekje brengen aan de dierentuin Planckendael. In Mechelen vind je zelfs een hotel terug dat is gelokaliseerd is in een kerk. Mechelen is dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

Wat is je favoriete hotspot om te eten en waar kunnen we deze vinden?

Momenteel ben ik helemaal weg van De Vleeshalle in Mechelen. De Vleeshalle is een foodmarkt zoals de Foodhalle in Amsterdam. Je vindt er verschillende kraampjes terug naar ieder zijn smaak waar je kan ontbijten, lunchen en zelfs dineren. Ik schreef er zelfs een blogpost over op mijn blog: https://writingsbyamelie.com/2019/04/24/de-vleeshalle-is-geopend-mechelen-hotspot

Tot slot: heb je nog een handige tip voor ons?

Het is niet per sé een ‘handige’ tip waarmee je jezelf iets nieuw aanleert. Ik wil graag even meegeven dat je blij moet zijn met wie je bent en wat je doet. Jij moet aan het einde van de dag gelukkig zijn met wie jij bent en wat je hebt gedaan. Niemand anders hoeft er een mening over te hebben. Je moet zelfs niet per sé iemand anders gelukkig gemaakt hebben, maar je moet vooral zelf gelukkig zijn. Word je gelukkig van een ander gelukkig te maken, dan is dat zeker goed, maar doe je dingen waarvan anderen gelukkig worden en jijzelf niet, stop er dan mee.

 

 

Bedankt voor je leuke antwoorden Amelie! Zo leren wij jou weer wat beter kennen 🙂
Welk antwoord vond jij verrassend om te lezen?

Comments (9)

 • Naomi

  21 mei 2019 at 09:02

  Dank voor de tip aan het eind. Die kon ik vandaag prima even gebruiken!
  Naomi onlangs geplaatst…Kom je bij me eten?My Profile

 • orriens nicole

  21 mei 2019 at 14:09

  Leuk om de antwoorden te lezen. Je krijgt zo toch een bepaald beeld van iemand. Leuk dat ze zo graag wil samenwonen met haar vriend : )

 • Lindsey

  21 mei 2019 at 14:34

  Ah wat een leuk interview. Erg leuk om de antwoorden te lezen.
  Lindsey onlangs geplaatst…Een nieuwe telefoon; Sim Only of Abonnement?My Profile

 • Rory

  21 mei 2019 at 19:56

  Leuk om wat meer te lezen over de persoon achter de blog. Ik heb al een aantal artikelen van Amelie gelezen, maar het persoonlijke is iets wat mij ook erg interesseert. Er was niet specifiek een antwoord wat mij erg verrast, wel vind ik het leuk om te lezen dat ze graag wil samenwonen met haar vriend. Eigenlijk is dat natuurlijk logisch, maar toch heel leuk om te lezen bij iemand die je online regelmatig ‘leest’.
  Rory onlangs geplaatst…Van de liefde en de zee, herinneringen aan een vroeger levenMy Profile

 • Melissa

  21 mei 2019 at 23:05

  Erg leuk om interviews te lezen van andere mensen en ze te leren kennen

 • Gabriëlle

  22 mei 2019 at 14:03

  Leuk om Amelie zo beter te leren kennen, we volgen elkaar maar eigenlijk weet je nog weinig van iemand ?
  Gabriëlle onlangs geplaatst…Steden met het meeste groen in Nederland!My Profile

 • Marcelina

  27 mei 2019 at 11:05

  Des te leuker dat je haar zo leert kennen dus 🙂

 • Natasja

  15 juni 2019 at 17:32

  Wat een leuk interview! Leuke vragen. Mag ik je wel de tip geven (kijkt persoonlijker fijner vind ik) om de linkjes op een woord te zetten. Zo zegt Amélie dat ze bijv Vloggloss volgt en als je op het woordje Vloggloss meteen de link zet kijkt dat handiger en weet je ook meteen waarop je klikt. ?

  En als je nog iemand nodig hebt voor een interview… Je mag mij altijd vragen ?
  Natasja onlangs geplaatst…Hoe ik bloginspiratie krijg en wat ik doe als ik dat niet hebMy Profile

 • Marcelina

  15 juni 2019 at 19:06

  Bedankt voor de tip! Ik zal aan je denken ☺️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Interview met: Lot van Reisgoesting

15 mei 2019

Next Post

Interview met: Sarah van 'de Groentjes'

22 mei 2019