Blog post

10 dingen die mij vrolijk maken

16 januari 2019Marcelina

Ik ben iemand die graag het positieve bekijkt van elke dag. Vandaag heb ik voor jullie een lijstje met 10 dingen die mij ontzettend blij/vrolijk maken en ik deel ze graag met jullie. Laten jullie in de reacties ook even weten wat jullie nou vrolijk maakt? Daar ben ik benieuwd naar. Ik ga natuurlijk niet benoemen hoe vrolijk ik word van Dirk, want aangezien we getrouwd zijn, mag je er wel vanuit gaan dat ik nog steeds heel blij ben om hem te zien. Ik ben wel ietsje origineler geweest, al had je nummer 1 misschien wel verwacht ;). Hier komen mijn 10 dingen:

1. Als ik na een lange werkdag thuiskom en dan ontzettend vrolijk begroet word door Beer

Beer staat altijd voor Dirk en mij klaar + gasten die langskomen. Als ik moe de sleutel omdraai om naar binnen te gaan, zie ik al een enthousiast hondje kwispelen met zijn staart. Ik word dan helemaal beknuffeld (bij deze een woord) door hem en hij is de komende minuten dan nog steeds zo enthousiast. Ook als ik hem uit zijn bench haal in de morgen, word ik blij begroet door hem. Hij maakt mij echt vrolijk.

2. Onverwacht on the road gaan

Laatst hadden we het erover om nog voor oud en nieuw naar Duitsland te gaan. Dirk zou dan even kijken voor vuurwerk en ik mocht dan naar de DM toe. We zaten vrijdag 28 december op een verjaardag en we kwamen bij mijn oom aan tafel te zitten die net terug was van zijn ritje Duitsland met mijn neefjes. Die vertelde hoe hij was gereden en raadde ons zijn route ook aan. Die avond keken Dirk en ik lekker burgerlijk naar The Voice en we zaten nog steeds te overwegen of we nou moesten gaan of niet. Om half 11 zei Dirk opeens ‘weetje, we gaan het gewoon doen’ we hebben de wekker op 6u gezet, Beer snel uitgelaten en zijn toen meteen op bed gegaan. De volgende ochtend reden we half 7 richting Duitsland met z’n drietjes.

Nog spontaner zijn de uitjes die we op zaterdag vaak doen. We zitten dan aan het lunchen en dan bedenkt een van ons een idee. Binnen 20 minuten zijn we dan vaak al onderweg. Ik hou er van 🙂

3. Weekendjes weg

Als je thuis relaxt, zijn er altijd dingen om je heen die nog moeten gebeuren. ‘Oh ik kan ook nog wel stofzuigen’, ‘er moeten ook nog wasjes gedraaid worden, ‘ik zal mijn kleding maar even opruimen’ enz. Als je er echt even tussenuit bent, dan kan je pas echt ontspannen. Dirk en ik plannen weinig activiteiten in bij een weekendje weg. We genieten vooral van rust en niets doen. Uiteindelijk doen we alsnog heel veel, maar we kunnen echt genieten van een paar uur niets.

4. Kaarten maken

Ik vind het dus ontzettend leuk om kaarten te maken. Zo maak ik kaarten met handlettering, maar ik maak ook 3D kaarten. Ik heb nog niet echt bedacht wat ik er allemaal mee ga doen. Soms verkoop ik ze voor de kerk, maar meestal bewaar ik ze in een grote doos. Wordt tijd dat ik er eens een plannetje voor ga bedenken.

5. Wie is de mol?

Je hebt mensen die dit saai vinden en mensen die dit het beste programma ooit vinden. Ik hoor bij de laatste categorie. Ik vind het een van de beste programma’s die er maar te vinden is op tv en ik ben dan ook fanatiek kijker. Afgelopen weekend kon ik niet kijken, maar was ik na 23u pas thuis. Om 23.30u hebben Dirk en ik snel nog even het programma aangezet omdat we zo enthousiast zijn dit jaar haha. Dirk kijkt nu voor het tweede seizoen. Vorig jaar heb ik hem aangestoken. Ik kijk trouwens ook op Youtube naar Wouter en zijn molhints en via AD kijk ik naar Guido Graaft. Wie ik denk dat de mol is? Ik denk dat het dit jaar een vrouw is, maar ik vind Rick Paul wel erg verdacht. Sarah vind ik ook maar raar doen, maar niet echt molachtig. Eveline en Merel vind ik ook nog wel verdacht.

6. Bullet journaling

Ook dit maakt mij heel erg blij. Ik gebruik mijn bullet journal als agenda, dus dat betekent wel dat ik veel vooruit moet werken. Momenteel heb ik nog niet veel af van februari, maar weet ik al wel hoe ik het wil hebben. Dat scheelt gelukkig. Ik heb er al meerdere artikelen over geschreven. Ik kan creatief losgaan, lijstjes bijhouden, tekenen, met ecoline werken, knippen, plakken enz. Allemaal dingen die ik heel leuk vind. Dat maakt voor mij bullet journaling ook zo leuk 🙂

7. Online losgaan met (sale)shoppen

Ik heb al vaker gezegd dat ik een slechte sale shopper ben. Ik kom meestal met nieuwe collectie thuis, omdat ik dat gewoon veel leuker vind. Online vind ik sale shoppen wel leuker en kan ik soms wel wat mooie items scoren. Ik shop vaker bij bijvoorbeeld Wehkamp en Zalando, omdat hun aanbod lekker groot is. Verder kijk ik graag op NewLook, Bestseller, C&A en de H&M. Bij de laatstgenoemde heb ik nog 3 mooie basics gescoord vorige week (nieuwe collectie, maar niet duur) en bij Wehkamp heb ik voor de helft van de prijs een mooie, donkerblauwe broek gescoord. Ik word gewoon blij van door items scrollen op zoek naar ‘juweeltjes’.

8. Shoppen bij jonge ondernemers

Ik vind het fijn om jonge ondernemers te steunen. Ze beginnen net en moeten nog groeien. Ik ben zelf een jonge ondernemer, dus ik steun ook graag anderen. Zo kocht ik laatst een lipstick via Instagram, een shirtje bij Studio Anna Jirina en sieraden bij Frances Falicia. Ik had ook een wit shirtje bij Wehkamp kunnen halen of mijn sieraden bij MyJewellery, maar ik steun liever de starters. Als ik dan iets bij hun heb gekocht, heb ik het idee dat ik een steentje bijdraag aan hun (nog jonge) webshop.

9. Als de Action hun creatieve assortiment uitbreidt

Ik ben groot fan van Action, omdat ik van mening ben dat het geen goedkope troep is dat ze verkopen. Action heeft echt wel goede spulletjes. Zo koop ik er veel creatieve spulletjes, geurkaarsen, schoonmaakmiddelen, maskertjes, interieur spulletjes enz. Ik heb best veel van Action hier thuis. Het vaakst koop ik denk ik knutselspulletjes. Ik gebruik het voor mijn kaarten te maken, voor bullet journaling, voor foto albums enz. Ik word er happy van als ze weer wat nieuws toevoegen aan hun assortiment en ook meegaan met de trends op creatief gebied.

10. Lekker, zelfgemaakt eten

Ik kook nu sinds ruim een half jaar en ik word er steeds beter in. Dirk en ik gaan niet zo vaak uiteten (alleen als we op vakantie zijn/weekendje weg), maar we houden wel van lekker eten, dus maak ik dat zelf. Ik word altijd blij als een gerecht gelukt is en Dirk en ik allebei ervan kunnen genieten.

 

Zo, dit waren 10 dingen waar ik vrolijk van word. Nu is het jouw beurt. Waar word jij vrolijk van?

Comments (8)

 • Henk

  19 januari 2019 at 16:04

  Tijdens een vakantie in de bergen krijg ik altijd wel een keer plotseling als ik ergens loop een gevoel van ultiem genieten

 • Girls-Things

  19 januari 2019 at 19:15

  Wat een leuke dingen. Ik ben ook groot fan van Wie is de Mol! Ik word ook vrolijk van shoppen en van Oreo koekjes eten.

 • Rachelle

  19 januari 2019 at 21:53

  Je hebt helemaal gelijk. Vooral nummer 1 is mijn favoriet. En ik word ook altijd heel blij van thuis komen in een opgeruimd huis!

 • orriens nicole

  20 januari 2019 at 10:46

  Ik snap helemaal wat je bedoelt over je hondje! Die van ons is ook altijd zo blij om ons te zien. Heerlijk.

 • Luc van de Wiel

  20 januari 2019 at 11:55

  Als het goed is, zijn er wel meer dan tien dingen die je gelukkig maken… ?

 • Julie

  20 januari 2019 at 11:57

  Wat leuk om te lezen! Ondanks dat ik in België woon, kijk ik al voor het 13de seizoen naar Wie Is De Mol! ?

 • Francis

  21 januari 2019 at 00:51

  Wat leuk dat je zulke persoonlijke dingen deelt. Erg tof om te lezen.

 • Femke

  28 januari 2019 at 13:49

  Wat leuk dat je een lipstick gekocht hebt onderstreept zodat mensen bij die blog kunnen komen en mijn onderneming kunnen vinden?? Super lief!?❤

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Recept voor groentes in chinese kool (keto/low carb)

14 januari 2019

Next Post

Netflix tips van Dirk & mij

21 januari 2019