Blog post

10 leuke, muzikale feitjes over mij

2 juli 2019Marcelina

Vandaag deel ik 10 muzikale feitjes over mij met jullie. Ik ben namelijk gek op muziek en ik heb een family abonnement bij Spotify. Nu neem ik niet altijd de tijd voor muziek, maar sinds ik aan hardlopen doe, ben ik er weer wat meer mee bezig. Ik heb zo mijn periodes. Benieuwd naar mijn favoriete radiozender, van welke boyband ik fan was en wat voor instrumenten ik kan bespelen? Lees dan zeker verder:

1. SkyRadio

Dit is mijn favoriete radiozender en die staat dan ook altijd aan in mijn auto. Ik luister al jaren alleen naar Sky. Alleen met kerst vind ik Sky irritant :p

2. One direction

Ik ben fan geweest van One Direction. Niet dat ik naar concerten ging, maar ik luisterde graag naar hun nummers. Ik vind het heerlijk om nu nog steeds tijdens het afwassen bijvoorbeeld een playlist van ze aan te zetten. Mijn guilty pleasure op muziekgebied dus ;).

3. Instrumenten bespelen

Ik heb jarenlang op dwarsfluitles en pianoles gezeten. Ik begon met dwarsfluiten en ik was er best wel goed in (al zeg ik het zelf). Ik deed mee aan orkesten en optredens, maar op een gegeven moment was er niets meer te leren voor mij. Ik ging over op pianoles en ook dat heb ik jaren volgehouden. Alleen het werd steeds duurder en ik had er geen tijd meer voor. Momenteel speel ik dan ook niet meer. Zodra we groter wonen, neem ik weer een (elektrische) piano en dan ga ik verder met oefenen.

4. A-team

Dit nummer van Ed Sheeran vond ik verschrikkelijk aan het begin. Ik vond Ed Sheeran daarom ook meteen niet leuk. Je hoorde dit nummer overal. Inmiddels kan ik het nummer al iets meer waarderen hoor en ik ben inmiddels ook fan van Ed Sheeran. Ik vind ‘Perfect’ een prachtig nummer, maar mijn all time favourite van Ed is toch wel echt ‘Give me love’.

5. Gehypte liedjes

Ik noem hierboven al even A-team, maar ik heb dit met heel veel nummers die meteen ontzettend populair worden en die je opeens overal waar je ook maar komt hoort. Het nummer ‘Somebody that I used to know’ is er ook een van. Ik hou echt niet van gehypte liedjes.

6. Taylor Swift

Ik was ontzettend fan van Taylor Swift sinds het nummer Lovestory uitkwam. Daarna volgde You belong with me & Teardrops on my guitar. Ik kan alle liedjes meezingen. Lovestory is heel lang mijn favoriete liedje geweest trouwens. Inmiddels vind ik de style van Taylor Swift niet meer zo leuk. Toen ze het liedje ‘Blank space’ uitbracht vond ik haar muziek nog net aan leuk, maar daarna ging het wat mij betreft bergafwaarts en inmiddels heb je een compleet nieuwe generatie die haar huidige liedjes weer waardeert. Ik had gewild dat ze het bij leuke country liedjes had gehouden haha ;).

7. Ancora

Hoogstwaarschijnlijk heb je geen idee wat Ancora is, maar dit is dus een Volendamse groep zangers die liedjes zingen over het leven op het water vooral. Dus echt zeemansliedjes. In de bus naar mijn werk luisteren we regelmatig naar liedjes van ze en om eerlijk te zijn: stiekem ben ik wel een beetje fan van ze ;). Ze hebben van die heerlijke meezingers. Mijn favoriete liedjes: ‘word zeeman’, ‘alleen maar water’, ‘ierse pub’ en ‘vaar op je eigen kompas’. Nieuwsgierig geworden naar deze volkszangers? Klik hier voor meer op Youtube.

Leestip: ik leer mezelf beter begrijpen. 

8. Sela

Vele christelijke mensen kennen Sela waarschijnlijk wel. Dit is een christelijke ‘band’ die prachtige, zelfgeschreven liederen zingt. Helaas is de zangeres Kinga Ban nog niet zo lang geleden overleden, maar de band gaat wel verder met een nieuwe zangeres. Ik wist eerst nooit zo goed wat voor liedjes ze zongen, maar ook dankzij de bus naar werk toe heb ik Sela leren kennen en nu ben ik fan! Mijn muziek op Spotify wisselt echt steeds tussen opwekking en pop haha.

9. Zelf gebrande cd’s

In mijn auto draai ik alleen zelf gebrande cd’s. Ik weet dat het eigenlijk niet mag, maar ik hou ervan om zelf mijn muziek samen te stellen. Natuurlijk kan ik ook een kabel aansluiten met mijn telefoon eraan, want zo luxe is m’n autootje dan weer wel, maar ik vind cd’s gewoon makkelijk. Dus als ik geen SkyRadio aan het luisteren ben, klinkt er een zelfgemaakte cd door mijn auto heen. Ik heb diverse cd’s van Ellie Goulding en The Script bijvoorbeeld, maar ik luister het meest naar mijn opwekking CD, want die is op dit moment het meest recent.

10. Lyric video’s

Wist je dat ik jarenlang zelfgemaakte lyric video’s op Youtube heb geplaatst? Waarschijnlijk niet ;). Ik vond het super leuk om die te maken. Ik zal er even een paar delen.

To be loved van Train is wel 1,8k keer bekeken (dat vind ik superveel haha):

Waiting for Superman van Daughtry is 10k keer bekeken en dat is niet het hoogste aantal, want ‘Someday’ van ‘The summer set’ is al 20k keer bekeken zie ik net:

Lekker amateuristisch haha, maar ik vond het toen heel leuk om te doen. Als ik nog steeds tijd over had, zou ik het zo weer oppakken.

 

Mijn favoriete liedje at the moment

Deze hoort niet bij de feitjes, maar ook weer wel, want feit is: ik vind dit echt een heerlijk nummer! Ik typ dit op 1 juli 2019 en op dit moment is dit liedje upcoming. Ik ben benieuwd of dit liedje een echte zomerhit wordt. Voor mij wel in ieder geval!

 

Wat is jullie favoriete liedje op dit moment?

 

Pinterest afbeelding:

Comments (16)

 • Naomi

  2 juli 2019 at 08:58

  Mijn muzieksmaak gaat in ‘fases’. Soms ineens veel opwekking, dan ineens weer wat anders. Op dit moment is denk ik ‘Vandaag’ van Kinga Ban favoriet bij mij.
  Naomi onlangs geplaatst…Het gevoel van thuisMy Profile

 • Lodi

  2 juli 2019 at 09:33

  Ik luister juist alleen Sky Radio met kerst ? op 6 december gaat hij aan tot eerste kerstdag want dan gaat de top 2000 aan, normaal luister ik 538. Ik ken dit liedje van Shawn Mendes nog niet, maar als ik hem zo luister en de tekst mee lees snap ik wel dat dit een grote zomer hit kan worden.

 • Bettie Toonstra

  2 juli 2019 at 09:39

  One Direction is ook echt mijn guilty pleasure. Ga dan helemaal los als het toevallig op de radio langs komt. Verder vind ik het luisteren van het foute uur op Qmusic echt super fijn!

  Mijn favoriete nummer van dit moment is Sigrid – Don’t feel like crying

  x
  Bettie
  Bettie Toonstra onlangs geplaatst…Ik ben een YouTube kanaal begonnen!My Profile

 • Mandy

  2 juli 2019 at 22:29

  Hahaha wat een leuke blog! Love ancora. Ed sheeran is wel echt mijn held. Wat een prachtige liedjes heeft die man, zou graag een keer naar een concert willen van hem

 • Marcelina

  2 juli 2019 at 22:42

  Yess iemand die Ancora kent ? ik zou ook wel naar Ed Sheeran z’n concert willen

 • Marcelina

  2 juli 2019 at 22:44

  Hahah wat toevallig!

 • Marcelina

  2 juli 2019 at 22:44

  Hahah wat grappig ? net andersom! Ik vind 538 teveel geklets, maar een ander kan dat weer fijn vinden.

 • Melanie Hoogvliet

  3 juli 2019 at 07:18

  Wat leuk om meer te weten te komen over jou muziek smaak
  de liedjes met lyrisch op youtube kijk ik erg vaak en heb deze gelijk even toegevoegd
  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Recensie: De Schemerling van J.J MiroMy Profile

 • Dennis van Elten

  3 juli 2019 at 07:29

  Ik leeft zelf ook met muziek. Een dag zonder muziek is een dag niet geleefd. Ik heb een hele diverse smaak dit is in mijn spotify playlist terug te vinden.

  https://wp.me/p9K2pO-20w

 • Rory

  3 juli 2019 at 13:20

  Gek genoeg ben ik helemaal in de revival van de CD’s. En wel specifiek de Supperclub-CD’s. Heerlijk om tijdens het werken deze te gekke mixen te horen op de achtergrond. Het liefst de meer up-tempo mix. Ik ‘floreer’ erbij ?
  Rory onlangs geplaatst…Picture (not so) perfect #4 – about last weekMy Profile

 • nicole orriens

  5 juli 2019 at 10:39

  You are what you listen to… Dat is een intrigerende stelling. Ik houd van ouderwetse country and western liedje, en nou vrees ik eerlijk gezegd wat dat over mij zegt…
  nicole orriens onlangs geplaatst…Eenvoudiger leven: hoe doe je dat? Met rolmodellen!My Profile

 • Liz

  5 juli 2019 at 11:02

  Lievelingsliedje, dat is nog eens moeilijk. Luister voor het fietsen naar stage vaak een 80’s of 90’s remix van Philizz media. Alle liedjes ken je wel en kan je lekker meezingen ?

 • Mirjam Hart

  8 juli 2019 at 21:26

  Hier ook een boyband lover! Ik ben nog steeds van van de Backstreet Boys. Leuk lijstje!
  Mirjam Hart onlangs geplaatst…8x Duurzaam reizen naar je werkMy Profile

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:18

  Haha dankje! Wat leuk ☺️

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:24

  Leuk om te horen! ☺️

 • Anke (Fanke.nl)

  10 juli 2019 at 20:07

  Jaaa, Ancora ken ik wel! Ik ga meestal rond kersttijd naar de Vrije Piraten, daar speelt deze band ook. Nederlandstalige muziek is stiekem een guilty pleasure van mij. (:
  Anke (Fanke.nl) onlangs geplaatst…DOE MAAR DUURZAAM | HET BUCKETLIST-BOEK VOOR EEN GROENE WERELDMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Doe ik mijn hondje tekort?

1 juli 2019

Next Post

Ruim €200 geinvesteerd, hardlopen, nieuwe baan - update

5 juli 2019