Blog post

Alles wat je (niet) wilde weten over mijn Instagram!

1 juni 2018Marcelina

Vandaag ga ik met jullie allerlei informatie delen over hoe ik Instagram gebruik en inzet. Hoe bewerk ik mijn foto’s? Welke hashtags zet ik in? Waar gebruik ik Instagram voor? En al het andere wat je wel/niet wilde weten, maar wat ik gewoon met jullie ga delen. Zit je er klaar voor? Hier komen de vragen:

Waarom gebruik ik Instagram?

Ik had Instagram al sinds 2011/2012 geloof ik, toen het net nieuw was. Iedereen gebruikte Facebook & Twitter en zat niet te wachten op Instagram. Dit werd later steeds populairder. Naast Snapchat, werd ook Instagram helemaal hot. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nooit echt bezig had gehouden met een feed creëren. Ik deelde gewoon wat ik leuk vond en soms was dat maar een paar keer per jaar. Bijna niemand hield zich in het begin echt bezig met een feed volgens mij (2012/2013/2014) en in mijn omgeving gebruikte iedereen Instagram hetzelfde.

Ik heb Instagram eigenlijk altijd gezien als een plek waar ik herinneringen kon delen. In het begin vond ik dat niet heel belangrijk, want ik uploadde schaars. Het laatste jaar vind ik het steeds belangrijker om regelmatig te updaten. Ik merk dat ik Facebook steeds minder leuk vind en Snapchat heb ik alweer bijna een jaar niet meer. Meer tijd dus voor mijn favoriete Social Media app.

Instagram is dus eigenlijk mijn digitale fotoboek haha! Ik vind het leuk om herinneringen te delen en om af en toe terug te kijken. Ik vind het leuk om interactie te hebben met volgers en om nieuwe mensen te volgen. Vooral reisaccounts inspireren mij. Ik vind Instastories ook leuk om te gebruiken. Helemaal met die poll-functie. Ik hou ervan. Dus om al deze redenen, gebruik ik Instagram.

Instagram voor bloggers

Het is wel zo, dat ik nog regelmatiger ben gaan uploaden, doordat ik nu een website bijhoud. Ik zie Instagram als mijn visitekaartje en daarom vind ik het ook leuk om moeite te doen voor foto’s. Als je Instagram al niet aanspreekt, is je blog ook een stuk minder aantrekkelijker. Ik zeg trouwens niet dat mijn Instagram nou echt heel leuk is hoor. Ik doe gewoon mijn best, ik merk dat mijn blog daardoor ook groeit, dus ik ben tevreden.

Ik heb trouwens wel een zakelijk account op Instagram sinds kort. Dit heb ik gedaan, omdat ik las dat het eigenlijk hoorde als blogger. Ik weet niet goed of ik het ga houden op deze manier, maar ik ben het nog aan het testen.

Hoe bewerk ik mijn foto’s?

Dit vind ik altijd zo leuk om te lezen bij anderen, dat ik het ook maar ga delen. Ik wil er ook absoluut geen geheim van maken, want de app die ik gebruik, gebruiken heel veel bloggers/influencers/Instagrammers etc. Ik gebruik de app VSCO en als reserve Afterlight. Ik heb veel meer apps, maar die gebruik ik veel minder vaak.

Nu is VSCO heel erg breed, dus vond ik laatst op Pinterest heel veel goede tips. Ik heb ze ook verzamelt in een bord, dus die deel ik hieronder:

Hier wissel ik mee af. De ene keer wordt het HB2, de andere keer F2 enz. Je kunt heel veel variaties vinden, ik heb alvast een aantal leuke verzamelt voor je. Scheelt weer zoeken 😉 Trouwens, even opletten: niet alles bij VSCO is gratis. Voor sommige moet je een klein bedrag neerleggen en voor andere soorten weer een hoger bedrag. Kijk eerst goed op Pinterest of de letter die jij wilt gebruiken, niet toevallig al gratis is. Voordat je alles gaat aanschaffen.

Hoe plan ik mijn foto’s?

Ik gebruik de app Planoly om foto’s in te delen. Ik let niet mega op mijn feed, maar ik vind het wel leuk om foto’s te sorteren en bijpassend te maken. Ik maak soms op een dag meerdere foto’s, dus die zien jullie pas later. Laatst zei iemand: jij gaat echt vaak een dagje uit. Dit valt dus reuze mee. Vaak zijn het al iets oudere foto’s haha ?

Welke hashtags gebruik ik?

Ik gebruik heel vaak de hashtag #dmontheroad, omdat het staat voor mijn website. Daarnaast probeer ik vaak hashtags te vinden die passen bij de foto. Ik gebruik niet vaak hashtags die miljoenen mensen al gebruiken, want dan valt je foto niet op. Ik probeer steeds origineel te blijven, anders krijg ik een shadow ban en dat wil ik niet. Trouwens, een feitje: per foto op instagram mag je 30 hashtags gebruiken. Daarnaast mag je in de reacties ook nog eens 30 hashtags gebruiken. Ik hou het meestal bij rond de 25/30 hashtags. Eerlijk is eerlijk: ik wil graag groeien met mijn blog en Instagram is mijn visitekaartje. Ideaal dus die hashtags 🙂

Hoe vaak upload ik?

Ik probeer 3x in de week aan te houden. Wist je trouwens dat wanneer je wilt groeien met je Instagram, men aanraadt om 1-3 keer per dag te uploaden? Dat is best vaak naar mijn mening. Ik voel me dan net een spammer. Ik plaats daarom wat minder vaak. Ik vind 3x of 4x in de week net mooi. De ene keer zal het ook wel weer minder zijn dan de andere keer. Ik probeer de laatste tijd vaste dagen aan te houden. Meestal upload ik maandag, woensdag en vrijdag/zaterdag. Dit kan variëren, maar die dagen probeer ik aan te houden. Momenteel plaats ik elke woensdag een hint voor mijn actie. Bekijk mijn Instagram maar als je nog niet weet waar ik het over heb 😉

Instablogger

Als je mij volgt (zo niet, kan dat HIER), dan weet je vast wel dat ik graag een verhaaltje bij mijn foto’s plaats. Niet altijd, maar wel vaak. Ik hoor uit mijn omgeving dat mensen dat leuk vinden aan mijn account. Ik vind het in ieder geval heel leuk om te doen. Ik mag graag dingetjes delen. Ik ben ook graag eerlijk naar andere mensen toe, dus ik blijf dat lekker doen. Daarom noem ik mezelf ook wel #instablogger. Ik blog ook een beetje op Instagram, dus daarom die naam.

Waarom xmarcelina?

Die naam heb ik dus in 2011 al bedacht. Marcelina was bezet, dus deed ik maar xmarcelina. Ik heb wel al zitten nadenken over een nieuwe insta-naam, maar ik kan niks leuks bedenken. Jullie nog een idee? Ik wil geen dmontheroad heten o.i.d., maar wel mijn eigen naam behouden. Misschien als ik getrouwd ben, dat ik Dirk zijn achternaam overneem op Instagram? Ik weet het nog niet. Ik vind xmarcelina niet meer zo heel leuk dus. Laat het maar weten als je een leuker idee hebt.

Zo, dit was het alweer. Meer vragen over mijn Instagram? Stel ze gerust in de comments! Dat vind ik leuk. Vraagje aan jullie: waarom volg jij mij eigenlijk op Instagram?

Comments (2)

  • Xarifa

    2 juni 2018 at 21:27

    Je kan misschien wel een leuke combi maken van jou en Dirk zijn achternaam maken.

  • Marcelina

    2 juni 2018 at 22:05

    Leuk idee Xarifa ☺️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Gastblog: Den Bosch

29 mei 2018

Next Post

Dagje uit Amsterdam

4 juni 2018