Blog post

De koffie tag – alles over koffie

4 februari 2019Marcelina

Ik zie geregeld de ‘koffie tag’ voorbij komen en ik dacht; die ga ik ook invullen voor jullie. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op koffie, maar ook op thee. Ik heb zo mijn periodes, maar tegenwoordig start ik de dag met koffie. Een goed moment voor deze tag. Lezen jullie mee?

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik heb geen idee meer hoe oud ik was, maar volgens mij een jaar of 12. Ik vond het toen niet zo lekker, omdat het zwart was. Mijn broertje (we schelen ruim 2 jaar) vond het wel lekker en die vroeg er vaker om. Ik was jaloers en dat wilde ik ook. Toen kreeg ik met melk+suiker en dat vond ik wel lekker.

Met wie drink jij graag koffie?

Ik vind koffie drinken met Dirk erg gezellig. Op maandag & dinsdag staan we vaak tegelijk op om een kopje koffie te drinken. Ook drink ik graag koffie met vriendinnen of met mijn vader & moeder. Eigenlijk vind ik met iedereen koffie drinken wel prima.

Op welke moment van de dag drink je koffie?

Vrijwel alleen in de ochtend en soms in de middag. Ik start de dag met koffie en omdat ik 3 dagen om 6.30u opsta, heb ik vaak wat moeite met slapen en dus is wat extra koffie van harte welkom. Als ik in een stad ben o.i.d. dan drink ik ook vaak in de middag koffie, maar dan wel een speciale variant.

Wat is je favoriete koffievariatie?

Ik ben gek op cappuccino & een latte macchiato.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Thuis drinken we uit een Senseo apparaat. Ik kocht eerst overal mijn koffie, maar laatst bestelde ik bij Ah ‘Perla’ koffie en sindsdien ben ik om. Ik vind het veel lekkerder dan Senseo zelf. Dus vanaf nu is Perla even favoriet. Ik heb normaal (rood) en hazelnoot (groen zakje, iets minder lekker) thuis.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan een soort/smaak?

Zoals ik al zei, heb ik hiervoor wel veel soorten getest. Ik neem ook wel eens gekkere smaken mee zoals caramel of hazelnoot. Ik mag graag wisselen. Ook heb ik twee flesjes koffiesiroop thuis. Met hazelnoot (uit de supermarkt) en met macadamia noten (uit Duitsland).

Leestip: HELP: een nieuwe telefoon uitkiezen

Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Wij hebben de Senseo Switch thuis (#nospon) en dus schakelen we bij gasten over op een pot ipv koffiepads. Dat is makkelijker en voordeliger. Wij hebben voor Senseo zelf ook verschillende smaken: mokka, normaal, cafeïne vrij en hazelnoot. Daarnaast hebben we dus ook koffiesiroop. Variatie genoeg toch?!

Waar koop jij je koffie?

Jumbo, Aldi, Albert Heijn etc. Gewoon overal en meestal uit de aanbieding. Nu drinken we toevallig meer Perla en daarvoor gaan we naar Ah toe.

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Sinds ruim een jaar drink ik geen suiker meer in mijn koffie. Dus nu drink ik het met een beetje melk erin en eens in de zoveel tijd eens met koffiesiroop (klein druppeltje).

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Van mij hoeft er eigenlijk niks bij. Ben ik in een restaurant o.i.d. vind ik een taartje wel lekker erbij hoor 🙂 Red velvet cake bijvoorbeeld. Thuis neem ik nooit koek erbij. Alleen als ik een cake heb gebakken. Op werk neem ik graankoekjes mee voor in de koffie haha.

 

En jij: ook zo gek op koffie of liever thee?

 

______________________________________________________________

Dit artikel nog eens teruglezen? Bewaar het op Pinterest!

 

 

Comments (1)

  • Rory

    4 februari 2019 at 11:03

    Leuk! Ik ben dol op koffie. Eerste keer was volgens mij bij een bedrijf waar ik ging werken. Denk ik dat ik begin twintig was? En toen was ik ‘los’. Hahaha, nee hoor, valt mee. Thuis drinken we alweer een jaar of 10 alleen nog maar Nespresso (ook #nospon). Heerlijk altijd een vers kopje koffie. We gebruiken alleen de originele cupjes, dus een bestelling van 60 euro is niet gek. En dat is wel heel veel. Ik ga nu nadenken over minderen van koffie. Het liefst drink ik thuis twee zelfgemaakte latte macchiato’s. Maar spreek ik af met iemand in de stad (of ben ik zelf op stap) dan drink ik graag nog een latte of cappuccino). Overigens was ik van halfvolle naar volle melk gegaan, maar daar kom ik toch op terug (te vet).
    Rory onlangs geplaatst…Mama en papa hebben een woordenwisseling… Hoe ouder, hoe narriger?My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

27 tips om te groeien op Instagram

1 februari 2019

Next Post

5 gave reizen voor deze zomer

8 februari 2019