Blog post

De leukste hotspots in Amsterdam

24 april 2018Marcelina

Vandaag een bijzondere dag, want het is mijn verjaardag. Ik ben alweer 23 jaar geworden. Natuurlijk gaat dit bericht niet over mijn verjaardag, maar over Amsterdam. Ik woon zelf in de polder, dus heel vaak kom ik niet in de grote stad. Het is niet heel ver rijden (uur tot anderhalf uur), maar wij hebben steden als Zwolle, Lelystad en Almere in de buurt waar we kunnen winkelen. Toen ik nog gratis OV had, was ik wel vaker in Amsterdam te vinden haha. Over een aantal weken ga ik weer naar Amsterdam voor een dagje shoppen/cultuur etc. met vriendinnen. Ik heb daarom een oproepje op Facebook gedaan voor de leukste hotspots om even wat te eten/drinken. Er kwamen veel reacties, dus hieronder volgt een selectie van de leukste. Ik wil er wel bij vermelden dat ik deze artikelen niet zelf heb geschreven en ook de foto’s zijn niet van mij. Ik heb gevraagd om toestemming aan de eigenaars van de websites. Je zult bij elke hotspot ook een linkje vinden naar de site waar het vandaag komt, zodat je misschien nog wel meer informatie kunt lezen. Voor nu alvast veel leesplezier en laten we snel doorgaan!

Koffiespot Amsterdam

Deze kreeg ik doorgestuurd van Hyggelife. Voor een heerlijk ontbijt of bijv. e-nummer vrije taartjes. Foto’s zijn ook van Hyggelife. Op haar website vind je trouwens ook heerlijke receptjes en andere leuke hotspots. Zeker even langsgaan.

The Meets Eatery Amsterdam

Deze kreeg ik doorgestuurd door Blijsuikervrij. Wederom zijn de foto’s van de website zelf. Suikervrije taartjes (ook zonder andere toevoegingen), maar ook een heerlijke plek om te lunchen. Niet zomaar lunchen, maar gezond lunchen! Dat klinkt al hartstikke goed. Op de website Blijsuikervrij vind je natuurlijk veel meer artikelen over eten zonder suiker. Ben je net als mij op zoek naar meer gezonde receptjes of aanraders? Ga dan zeker even langs.

 

Morlang Amsterdam

Via Traveleatenjoyrepeat kreeg ik deze tip doorgestuurd (foto’s zijn ook van de site.) Ze stuurde me een artikel over 36 uur in Amsterdam met heel veel leuke hotspots, maar ik heb besloten om er nu op één in te zoomen: de lunch. De rest kan je op de site terugvinden. Een heerlijke lunch.

Sticky Fingers Amsterdam

Van Closetfullofdreams kreeg ik de tip over een artikel van Sticky Fingers. Een instagramwaardig restaurant waar alles zelfgemaakt is. Het ziet er inderdaad supermooi uit (ik hou van roze.) Dus geniet mee voor heerlijke koekjes:

Eastside Amsterdam

Van Closetfullofdreams kreeg ik ook de tip over Eastside Amsterdam. Foto’s zijn van de eigenaresse. Dus geniet nu mee van een heerlijke brunch:

Café Blond Amsterdam

Van Mylittlehappiness kreeg ik de tip van cafe Blond en deze licht ik uit voor jullie. Wederom zijn de foto’s niet van mij, maar van de eigenaresse. Voor ontbijt, lunch, taartjes, high tea en meer kun je hier terecht. Hoe leuk ook dat het echt van Blond Amsterdam is, het welbekende merk. Ik kon ook niet kiezen uit foto’s, dus ik heb er verschillende uitgezocht. Ik raad je aan om het hele artikel te lezen op de website zelf haha. Je wilt er meteen heen denk ik (net als ik.)

Hoe leuk is die shop? 🙂

Verschillende hotspots

Van Annetravelfoodie kreeg ik ook een tip over heel veel verschillende hotspots. Ik raad je aan om naar haar website zelf te gaan, want het is teveel leuks om hier te plaatsen. Anne is trouwens een reiziger, dus als je benieuwd bent naar meer over het buitenland (en het eten daar) zou ik zeker haar website even bezoeken.

The Avocado Show Amsterdam

Van Foodieshavearrived kreeg ik deze tip over The Avocado Show en deze moest ik gewoon delen. Ze deelde nog een tip, maar die kan je op haar website zelf lezen. Ik moest selecteren haha, anders wordt dit bericht veel te lang. Wederom zijn de foto’s niet van mij, maar van de eigenaresse van de website. Ben je al eens in een restaurant geweest waar alles met avocado wordt geserveerd? Niet? Dan wil je het vast na het zien van deze foto’s:

Coffee and Friends Amsterdam

Thelemonkitchen stuurde me een tip over Coffee and Friends. Dit klinkt al heel leuk. Wat nog leuker is, is dat Jadis (van the lemon kitchen) zelf heeft meegewerkt om het menu samen te stellen van deze leuke hotspot. Je kunt er niet alleen koffie drinken hoor! Ook voor ontbijt, lekkere gebakjes en lunch kun je er terecht. Benieuwd wat ze hebben samengesteld? Kijk maar mee:

De Bolhoed Amsterdam

Hetgroenebroertje liet me weten dat dit ook een leuke hotspot is. De Bolhoed is te vinden in de Jordaan en het is een vegetarisch restaurant. Een kleine impressie kun je hieronder zien:

Corner Bakery Amsterdam

Stiekem hoopte ik al dat iemand deze zou noemen, omdat ik zoveel mooie plaatjes zie op instagram van dit restaurant. Gelukkig mag ik hem delen van Lotsofry en we kunnen dus gaan genieten van de mooiste plaatjes (die wederom niet van mij zijn, maar van Lotsofry.) De Corner Bakery staat erom bekend dat ze heerlijke milkshakes verkopen en instagramwaardige ontbijtjes. Je betaalt daar natuurlijk wel voor, maar dan heb je ook wat. Kijk maar mee:

Heerlijk vrolijk allemaal!

2 Coffee bar Amsterdam

Hierbij geen artikel, maar ik kreeg de tip door om hier te kijken: 2Coffeebar

Hagelswag Amsterdam

TheSaladJunkie liet me weten een aantal hotspots te hebben staan op haar site over Amsterdam. Ik koos de leukste uit, maar op haar site vind je van verschillende steden leuke hotspots. We zoomen in op Hagelswag. Zoals de naam al verklapt, heeft het met hagelslag te maken. Het is geen restaurant met veel producten voor hagelslag, maar je kunt er juist hagelslag kopen. Kijk maar mee:

Leestip: Nieuwe reclameproducten van Studentendrukwerk

*nog even een extra disclaimer: ik heb dus niet één van de foto’s hierboven zelf gemaakt. De website beheerders hebben me zelf een linkje gestuurd en ik heb hun foto’s met toestemming gebruikt. Neem je een van de foto’s over, dan kan je een boete krijgen. Het is dus niet de bedoeling om de foto’s zomaar in te zetten. Ik heb linkjes naar de websites gezet die bij de foto’s horen.

 

Welke hotspot lijkt jou nou het leukste? Ik kan haast niet kiezen haha.

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hoe is het om te wonen in Gent?

20 april 2018

Next Post

My Pinterest favourites

25 april 2018