Blog post

Doe ik mijn hondje tekort?

1 juli 2019Marcelina

Wij hebben Beer (ons hondje) gekocht als gezelschap hondje. We wilden graag een hondje en aangezien ik veel avondjes alleen thuis zou zijn, was een boomer/shih tzu hondje perfect om mij gezelschap te houden. Toen we Beer gingen ophalen, hadden we geen idee welk hondje we zouden kiezen. We zaten in de keuken tussen allemaal reutjes en er was één hondje dat steeds om aandacht zocht. Hij wilde graag knuffelen en probeerde bij ons op te klimmen. Jullie raden het vast al: dat was inderdaad Beer. De vrouw waar we hem ophaalden vertelde dat hij ‘s avonds naast haar op de bank kroop om te knuffelen en dat ze hem zeker ging missen. Toen wisten we zeker: we hebben de juiste keuze gemaakt.

Operatie

Beer heeft het niet makkelijk gehad, want op zeer jonge leeftijd is hij al geopereerd en ook met ons is hij al vaker bij de dierenarts geweest vanwege een navelbreuk. Toch merkten we dat het een heel dapper hondje was. Hij jankt eigenlijk nooit, maar hij zet altijd door. We kunnen echt niet meer zonder Beer. Hij verreikt ons leven om het zo te zeggen en het liefst nemen we hem overal mee naar toe.

Beer tekort doen

Maar te laatste tijd heb ik steeds meer het idee dat ik Beer tekort doe. Beer is het vaakst met mij alleen thuis. Op maandag & dinsdag, op woensdagmiddag, in het weekend en op donderdag- en vrijdagavond ben ik ook bij hem. Ik vind het fijn om bij Beer te zijn en ik weet dat Beer het ook heel fijn vindt als er iemand thuis is. Beer is echt een hondje die niet zo goed tegen eenzaamheid kan. We laten hem vaak genoeg voor 2/3 uurtjes even alleen thuis hoor, maar leuk vindt ie dat niet. Hij is ontzettend dankbaar als we weer terug zijn. Weer even terug naar het tekort doen. De laatste tijd is het achter de dijk bij ons (we wonen aan het IJsselmeer) ontzettend druk met fietsers en wandelaars vanwege het mooie weer. Nu komen er ook veel toeristen en regelmatig zitten er op het strand bijv. groepjes met Duitse jongeren. Zodra wij Beer los hebben lopen, trekt hij meteen naar zulke groepjes toe. Naar de gezelligheid toe dus.

Gezelligheid

Laatst ging ik hardlopen en Dirk zou met Beer een stukje fietsen. Op het einde mocht Beer met mij mee hardlopen, maar toen viel zijn oog op een groepje meiden die rond een vuurtje zaten op het strand. Focus was verdwenen en hij rende over het strand naar ze toe. Toen hij merkte dat we hem wilden aanlijnen, rende hij door naar een groepje jongens verderop. En zo gaat het dus de laatste tijd wel vaker. Beer trekt steeds naar de ‘gezelligheid’ toe.

Voor het geval je denkt: is het niet gezellig bij jou thuis dan? Natuurlijk proberen wij het gezellig voor Beer te maken. We doen dagelijks spelletjes met hem en hij gaat er 4-6x per dag uit voor een rondje. Hij krijgt veel eten en water en hij rust ook weer ontzettend veel. Maar, wij zijn maar met 2 personen die beide ook nog eens werken. Dus er zijn ook momenten dat ik vanuit huis werk aan een blog (zoals deze) en dat Beer bijvoorbeeld even alleen aan het spelen is. Tenslotte kunnen we niet continue met hem bezig zijn. Dan merk ik niet echt dat ik Beer tekort doe.

Maar zodra ik een rondje loop met Beer, merk ik dat hij het toch wel heel erg leuk vindt om tussen de mensen te zijn. Hij is dan ook ontzettend blij als we visite krijgen, maar meestal moet hij dan juist in de bench vanwege zijn extreme enthousiasme (waar niet iedereen fan van is die op visite komt.) Ik beloof bij deze: zodra we groter  wonen, krijgt Beer meer ruimte, komt er vaker visite langs en krijgt hij nog meer aandacht. Wie weet, als het mogelijk is, komt er in de toekomst gezinsuitbreiding als in: een kindje, dus dat is ook weer extra gezelligheid voor Beer. Dan heb ik tenminste niet meer het idee dat ik hem tekort doe.

 

Herkennen meer baasjes dit? Hebben jullie eventueel tips voor mij?

 

Pinterest afbeelding:

Comments (7)

 • Naomi

  1 juli 2019 at 07:57

  Ik heb er echt totaal geen verstand van en ben zelfs bang voor honden, maar volgens mij doen jullie het prima. Ik denk zelfs dat jullie nog best veel thuis bij Beer zijn, als ik het zo lees. Er zijn zat honden die vijf dagen alleen zitten. Dus eh…geen zorgen, denk ik;)
  Naomi onlangs geplaatst…Het gevoel van thuisMy Profile

 • Bianca

  1 juli 2019 at 23:29

  Ik heb precies hetzelfde! Mijn hond is een flink labrador mannetje van inmiddels vier en ik woon alleen. Ik ben zzp’er en werk fulltime vanuit huis maar moet natuurlijk ook wel eens weg. Ik ben een introvert, hou enorm van alleen zijn en daarom komt er zelden visite over de vloer. Ik voel me wel eens schuldig als hij zuchtend op de grond ligt, alsof hij zich verveelt. Ook ik speel en wandel veel met hem maar soms heb ik ook gewoon geen zin. Ik heb niet echt tips voor je, hoewel ik mijn hond nog wel eens naar een pension breng voor een nachtje. Daar zijn andere honden en heeft hij even een andere omgeving. Verder denk ik dat we het allebei heel goed doen. Een hond moet zichzelf ook kunnen vermaken met speeltjes en botten e.d. Dus probeer je niet al te schuldig te voelen. Hij heeft er waarschijnlijk veel minder last van dan wij denken. Als je maar veel liefde geeft ?

 • Marcelina

  1 juli 2019 at 23:33

  Wat grappig, een stukje herkenning! Ja, je hebt gelijk: waarschijnlijk heeft mijn hondje het niet zo door. Ik heb ook niet heel vaak visite idd, dus soms heeft m’n hondje echt een saai leven ? maar hij krijgt wel veel liefde! Dat is het belangrijkste idd!

 • Marcelina

  1 juli 2019 at 23:34

  Dat vind ik zo zielig 🙁 waarom nemen mensen dan een hond? Vraag ik me af. Haha bedankt voor je positieve woorden 🙂 we zijn idd best vaak bij hem!

 • Emma

  2 juli 2019 at 09:18

  Ik heb het idee dat een hond gewoon naar die groepen toeloopt omdat daar bijvoorbeeld ook eten is. Mijn hond kan om die reden niet los, hij doet het niet voor de gezelligheid, maar gewoon omdat hij op zoek is naar eten. Ik zou je er niet al te druk om maken!
  Emma onlangs geplaatst…Nederlandse vrouwen shirt 2019 van voetbalshop.nlMy Profile

 • nicole orriens

  2 juli 2019 at 11:01

  Het klinkt alsof Beer het wel heel goed heeft bij jullie. Ik weet niet of zijn gedrag betekent dat hij behoefte heeft aan meer drukte om zich heen.

 • Marcelina

  2 juli 2019 at 22:43

  Zo lijkt het wel ? maar we kunnen het mis hebben hoor. Verder heeft hij denk ik ook wel een prima leven zo

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Deze blogs zijn afgelopen periode online gekomen

25 juni 2019

Next Post

10 leuke, muzikale feitjes over mij

2 juli 2019