Blog post

Het beste Valk hotel ooit! #Dagboek

7 januari 2019Marcelina

04-01-2019

Ik heb zin om te schrijven en daarom heb ik mijn laptop erbij gepakt. Ik ben niet thuis, maar in het beste Van Der Valk Hotel ooit! #Nospon trouwens hoor. We waren allemaal toe aan een break. Nou ja, Dirk en ik dan, Beer die heeft gewoon heerlijk vakantie met ons. Zoals ik in het vorige artikel al zei, was 2018 gewoon een heel druk jaar voor ons met veel stress. Dat hebben we uiteraard aan onszelf te danken, want wij hebben al die dingen zelf op ons aan gehaald. Niet alle stress natuurlijk, maar wel onze bruiloft en de verbouwing. Ook binnen onze vriendenkring is er het een en ander veranderd. Wat niet heel erg is, maar ook dat bracht weer spanning met zich mee. Verandering is goed, maar aangezien ik hooggevoelig  ben, zijn zulke prikkels niet heel erg handig. We besloten in november/december 2018 dat we nodig weer een weekendje er tussenuit moesten gaan.

Luxe en rust

Nu is een weekendje Van Der Valk niet heel goedkoop, dat weten jullie vast ook wel, maar je krijgt wel luxe en rust. Ook hadden we nog een cadeaubon voor ons huwelijk gekregen, dus dat is helemaal fijn. Al snel viel de keuze op Assen, omdat het wel een stad is, maar niet een hele drukke stad en de omgeving zou er erg rustig moeten zijn. Ik typ dit vanaf het bed in Hotel Assen waar wij ons al helemaal thuis voelen.

Begane grond

Om 14u arriveerden we en we konden meteen inchecken. We slapen op de begane grond in een luxe kamer die niet heel erg groot is, maar wel super mooi. De begane grond is ideaal, omdat we Beer mee hebben en die kan meteen uitgelaten worden, want er zit een giga grasveld voor de deur met daarachter een weg en daarachter weer het bos. Ideaal dus voor mensen met een hond(je) en voor mensen die de rust opzoeken. Hier rijden bijna geen auto’s, je hoort geen mensen om je heen en het uitzicht alleen al geeft veel rust.

Het beste Valk hotel ooit?
Oke, misschien lopen we iets te hard van stapel, maar we zijn nu al ontzettend tevreden over dit hotel en ik zal je uitleggen waarom:

 1. We hebben een mooi, groot, luxe bad
 2. Onze badkamer is een en al luxe van wit en hout tinten
 3. Giga rainshower die echt fantastisch is
 4. Genoeg ruimte voor Beer
 5. Vriendelijk personeel
 6. Genoeg zitruimte en kastruimte
 7. Prachtig uitzicht
 8. Veel rust
 9. Sportschool/beautybar/zonnebank/moestuin alles erbij
 10. Live cooking
 11. Oh en een mega fijne grote föhn

Wat heeft het hotel te bieden?

Dit hotel heeft dan wel geen zwembad, maar het heeft wel veel andere dingen te bieden. Bijna alles heet hier ’28’ en ik vermoed dat het vernoemd is naar de A28 die praktisch naast het hotel loopt, maar die wij nu niet horen, want we zitten aan de achterkant, yay! Dus zo heb je Beautybar28, Restaurant28 enz.

A la carte – eten

Als ik dit typ is het rond 17.15u en we hebben zo gereserveerd in het restaurant van het hotel. Heerlijk a la carte eten en nergens ons druk om maken of op de wielen. Daarna gaan we lekker burgerlijk naar The Voice kijken, want wij vinden de battles ontzettend leuk om te zien. Dus eigenlijk moeten we nog 2 dingen testen voordat we Hotel Assen bombarderen tot ‘beste Valk hotel ooit‘ en dat zijn: a la carte diner en het ontbijt. Ik vind het natuurlijk wel zo belangrijk dat er zalm te vinden is voor op mijn broodje of filet americain 😉

Meer schrijven

Mijn vermoedens zijn dat ik dit weekend nog wel verder ga schrijven, maar voor nu leg ik de laptop aan de kant. Ik vind het leuk om op deze manier onze ‘avonturen’ te delen. Eigenlijk een soort dagboekje van wat wij doen. Dirk is momenteel ook heel kort aan het werken, Beer slaapt in zijn bench en ik chill op het bedje, want die ligt zo lekker 🙂 Ik ga het eten voor jullie testen en ik kom later bij jullie terug met meer info 🙂

05-01-2019

Het is nu zaterdagochtend en we hebben een heerlijk ontbijtje op. Beer hebben we achtergelaten op de kamer en we hebben de tv op de film ‘Free Willy’ gezet. Toen we terugkwamen lag hij heerlijk te slapen. Het ontbijt was niet heel uitgebreid als in; we hebben beter gehad. Het is een groot hotel, maar wel kleiner dan Vianen. Dus dat merk je dan ook bij het ontbijt. Geeft niks, er was zalm, dus ik heb me vermaakt. De koffie was trouwens ook heerlijk.

Assen

Wat ook top is; we hebben hier op de kamer een waterkoker en we hebben instantkoffie mee en genoeg theezakjes. Kopjes staan hier al, dus we kunnen gewoon theeleuten wanneer wij dat willen :D. We komen hier om tot rust te komen, dus we doen dan ook echt rustig aan hier. We gaan zo nog even Assen zelf in. Naar de supermarkt, het winkelcentrum en naar het bos (midden in de stad) om lekker te wandelen. Voor vanavond hebben we nog geen plannen, al vermoed ik dat we lekker naar Wie Is De Mol gaan kijken :).

Niet de beste service

Over het diner van gisteravond: de service is hier niet helemaal top. Het duurde even voor we een kaart kregen en toen we een keuze hadden gemaakt, bleek dat we de verkeerde kaart hadden gekregen. Ook moesten we 3x vragen om een nieuw zoutbusje, want we hadden een lege op tafel staan. Ook werd ons drinken niet aangevuld. Dat vind ik toch wel jammer. Ik ben echt geen zeurklant, maar die dingetjes moeten gewoon op orde zijn en helemaal als het vrij rustig is in het restaurant.

Toch niet het beste hotel?

Misschien is het toch niet het beste hotel ooit haha :P. Wat wel handig is; de mevrouw van de receptie vertelde ons de snelste route naar onze kamer (stukje buitenom) en dus zijn we iets van 5 minuten minder lang onderweg dan wanneer we door het hotel gaan wandelen naar de ontbijtzaal en terug. We zijn nog steeds heel tevreden hier hoor. Niets te klagen. We hebben een fijne kamer en het is hier echt heel rustig. Over dat bos hier tegenover; ik ging vanochtend Beer uitlaten daar en toen zag ik een bordje staan met ‘militair gebied’. Ik ben wel doorgegaan, maar geen idee of het nu wel zo veilig daar is haha. Maar ik zie er net wel wielrenners fietsen, dus ik ga er vanuit dat ik er dan ook wel een stukje mag wandelen.

Sporten?

Dirk ligt links naast mij te rusten en Beer rechts naast mij. De slaapkopjes! Ik heb trouwens sportkleding meegenomen. Geen idee of ik het ga gebruiken, maar ik wil wel graag wat doen aan mijn conditie, want die is echt bagger. Er is hier een sportschool, maar wij zitten een beetje in een bijgebouw. Ik weet dus totaal niet waar ik moet zijn daarvoor. Misschien straks maar even onderzoeken. Waarschijnlijk kom ik er niet aan toe… #lui

Even bezig in het boek ‘love letters’. Dit boek kreeg ik vorig jaar cadeau en ik ben er nog steeds heel blij mee!

06-01-2019

Inmiddels is het zondag en we hebben vandaag heel erg rustig aan gedaan. Over een uurtje gaan we weer eten in het restaurant van het hotel. De ‘sportschool’ heb ik ook gevonden, maar dat stelde niet veel voor. Het waren 3 trainers en het zat op de eerste verdieping tussen alle hotelkamers in. Met andere woorden: sta ik daar te trainen, kan iedereen mij gewoon zien staan zweten daar. Niet erg handig dus.

Tegenvaller bij het ontbijt

Het ontbijt was hetzelfde als gisteren en dat vond ik jammer. Er was niets extra’s, maar alsnog was het wel een lekker ontbijt hoor. Rond 12u zijn we gaan wandelen met Beer door het ‘bos’ hier tegenover. Niet wetende dat we vrijwel meteen daarna op de hei terecht zouden komen. Wat was dat mooi zeg. Echt even helemaal tot rust komen in de open vlakte. We hebben Beer losgelaten en die heeft daar flink gebruik van gemaakt. Een mager, vies, nat hondje kregen we aan het eind van de route terug, maar het belangrijkste: hij had het naar zijn zin en wij ook.

Oase van rust

Het is zo gek dat dit hotel naast de A28 ligt, maar dat wij er niets van merken. Het is echt een oase van rust. We hebben uitzicht op gras en een stukje bos en blijkbaar kom je meteen op de hei terecht als je het bospaadje afloopt. Wat dat betreft willen wij hier zeker vaker naar toe gaan. We hopen morgen ook nog even daar te wandelen, maar momenteel is Beer niet zo fit. Hij had last van vlooien en daardoor heeft hij zijn achterste open gekrabd. We zijn al bij de dierenarts geweest voor ons weekendje weg en die heeft ons tabletten gekregen ter genezing van al zijn rode plekken. Maar hij kon ook eerst meer last krijgen had de dierenarts gezegd. Nu heeft Beer dus best veel last. Het is best wel zielig, want hij huilt steeds en hij kan niet goed zijn draai vinden om te liggen, want alles doet pijn bij zijn achterste.

Arme Beer

Het gaat wel weer goed komen met hem, maar voor nu moet hij even doorbijten en wij dus ook, want dat gehuil aanhoren, dat breekt mijn hartje ook wel een klein beetje haha. Ik wou dat ik iets voor hem kon betekenen, maar meer doen dan een tabletje geven, kan nu even niet.

Uitchecken

Morgen moeten we weer uitchecken en dat mag hier tot 12u gelukkig. Daarna staat een reisje naar Groningen op de planning. Of het allemaal lukt, weet ik nog niet. Dat hangt ook een beetje van Beer af, maar ik had al een lijstje met allerlei leuke winkels om te bezoeken gemaakt daar. Inmiddels vrees ik dat we alleen toekomen aan de Primark en de Mediamarkt. Voor Dirk en mij allebei een winkel. Ik ben misschien al wel een jaar niet meer bij Primark geweest, dus ik vind het hoog tijd worden. Bij Primark moet je altijd maar net geluk hebben voor een mooi item. Ik heb Primark items die al jaren meegaan, maar om eerlijk te zeggen; het meeste doe ik vrij snel weg. Ik hoop dat ik iets moois tegenkom daar en anders is het altijd leuk om er in ieder geval even te kijken. De HOME afdeling vind ik ook altijd leuk en ik zoek nog een pyjama.

We zien wel wat de dag ons brengt morgen 🙂

Leestip: Honden in een Valk hotel?

Was dit nou echt het beste hotel?

Ik ga mijn verhaaltje afronden, dan kan ik hem meteen inplannen voor morgen. Is dit nou echt het beste Van Der Valk Hotel van Nederland? Ik durf het nog niet te zeggen, want ik heb slechts enkele hotels getest (Duiven, Leiden, Enschede & Vianen) om te slapen dan. Eten heb ik bij meerdere hotels gedaan van Van Der Valk. Ik vond Vianen een heel fijn hotel, Enschede en Leiden gingen wel, maar Duiven vond ik ook een fijn hotel. Ik denk dat je in dit hotel wel echt het allermeeste tot rust kunt komen van alle hotels waar ik ben geweest. We lopen via ons raam (soort deur) zo het bos in, hier is geen herrie, geen auto’s, geen overlast enz. De service is goed, ook van de schoonmaaksters. Het eten is gewoon normaal en het ontbijt ook. Laat ik het zo zeggen: wij zijn heel tevreden over dit hotel en willen hier zeker terug komen.

Tot rust komen

Wij wilden tot rust komen en vlakbij de natuur zijn voor Beer (en ook voor onszelf). Dat is zeker gelukt. We hebben een fantastische badkamer om te ontspannen en het bos naast de kamer. Meer konden we niet wensen. Ik vind het jammer om deze kamer te moeten verlaten morgen, maar ik vind het ook altijd wel weer fijn om naar huis te gaan. Herkennen jullie dat?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Nieuw jaar: mijn eerste doel

2 januari 2019

Next Post

Instagram winactie

9 januari 2019