Blog post

Hoeveel verdien ik met bloggen?

28 juli 2018Marcelina

Vandaag geef ik wat meer inzicht in het leven van een blogger zoals ik. Ofwel: iemand die voor haar hobby aan het bloggen is en daarnaast natuurlijk gewoon aan het werk is. Wat verdien ik eigenlijk met bloggen en wat kan ik verdienen? Ik vertel je er meer over.

Vragen over geld

Ik krijg van mensen uit mijn omgeving vaker de tip om meer te doen met mijn blog, omdat ze het leuk vinden om te lezen. Als ik zeg dat ik er weinig tijd voor heb, zeggen ze vaak: maar kan je geen geld gaan verdienen met je blog dan? Tja… als het zo makkelijk ging, dan had ik er inderdaad een bijbaantje bij. Maar zo simpel is het helaas niet. Ik leg het je verderop uit.

Leestip: Persoonlijk: over influencers en inkomsten   (een update van deze blog)

Gratis producten

Veel bekende bloggers/youtubers krijgen gratis producten. Vanaf welk moment ontvang je die producten? Als blogger word je al gauw opgemerkt door verschillende bedrijven. Ook ik krijg regelmatig berichtjes op instagram over producten. Toch ga ik daar niet op in. Vaak moet je eerst zelf een bestelling doen en dan mag je pas een kortingscode delen voor je volgers en als die pas gaan kopen, dan krijg jij een kleine bijdrage. Ik ben een paar keer in contact geweest met deze bedrijven, maar uiteindelijk is jouw investering in hun groter, dan wat jij ervoor terug krijgt. Mocht je wel een bekende blogger zijn of in ieder geval ruim 5000 views minstens per maand hebben, dan word je interessant. Blog bedrijven gaan je opmerken en dan word je ingedeeld om zo af en toe producten te ontvangen. Het gaat dus echt op je engagement. Des te meer mensen je site bezoeken, je volgen op instagram en reacties achterlaten, des te interessanter je wordt.

Vanaf dat moment, kunnen bedrijven afspraken met jou maken over producten opsturen, testen, reviewen etc. Voor mij is dit nog niet aan de orde. Ik ben net begonnen met bloggen en ik doe het echt met veel plezier, maar ik zal eerst groter moeten worden voordat bedrijven mij echt iets gaan opsturen vrees ik. Het zou me trouwens wel leuk lijken hoor om producten te reviewen. Ik ben gek op beauty, maar dat past niet echt bij mijn blog. Meer iets in de trend van creatieve producten testen lijkt me erg leuk. Maar daarvan kan ik voorlopig alleen nog maar dromen. Eerst maar even doorzetten met artikelen schrijven 🙂

Hoeveel geld verdien ik met mijn blog?

Eigenlijk, verdien ik niks met mijn blog. Pas als je veel bezoekers krijgt, komen er reclames in beeld en via die reclames kan ik wat verdienen, maar ik verdien er niets mee, omdat ik de reclames heb verwijderd. Soms zien jullie een linkje staan in mijn blogs. Heel soms krijg ik een kleine bijdrage als jij via die link wat bestelt. Zoals bijvoorbeeld een bol.com linkje. Dit is niets negatiefs voor jou, het is gewoon een bijdrage voor mij, omdat ik jullie naar bol.com dan stuur zeg maar. Deze bijdrage is heel klein en gaat maar om een paar cent of minder. Het is me ook nog nooit gelukt trouwens hoor om via een linkje iets te verdienen, maar mocht je me willen steunen, kan dat via zo’n linkje haha. Dit betekent niet dat alle linkjes geld (geld = paar cent) opleveren hoor. Ik link heel vaak door, omdat ik weet dat mensen dat prettig vinden. Heel veel sites werk ik niet mee samen, maar link ik door zodat het overzichtelijker is voor mijn kijkers. Ik zet het er trouwens onderaan bij als er zo’n speciaal linkje verborgen zit in een blog.

In principe zou ik dus een paar cent kunnen verdienen met mijn blog, maar dat is er gewoon nog niet van gekomen. Je kunt als blogger dus een mini beetje verdienen door linkjes te plaatsen en door advertenties toe te laten, maar net wat ik al eerder zei: je moet er groot genoeg voor zijn als blogger wil dit lukken. Ik moet dus nog flink wat stappen maken haha.

Wil ik geld verdienen met DMontheroad?

De vraag is eigenlijk: hoeveel tijd wil ik besteden aan DMontheroad om de blog zo groot mogelijk te kunnen maken? Dit is voor mij haast onrealistisch, omdat ik een baan heb die ook veel energie kost. DMontheroad wil ik eigenlijk voorlopig als mijn hobby houden. Mocht het me lukken om tussen mijn andere baan door groter te worden, lijkt het me leuk als er wat geld te verdienen valt met mijn blog, maar lukt dat niet, ook geen probleem. Ik vind het bloggen leuk en mijn intentie is niet om er geld mee te verdienen. Het zou wel leuk zijn, maar ik vind het leuker als ik positieve reacties hoor over mijn manier van schrijven bijvoorbeeld. Dat waardeer ik veel meer. Dus mijn intentie is nu echt niet om geld te verdienen met mijn blog. Het zou dus wel een leuke bijverdienste zijn. Op dit moment verdien ik nog niets dus.   Leestip: Update over: trouwen, vrienden, werk, bloggen en meer

Laat me weten in de reacties welke artikelen jullie vaker willen zien op DMontheroad 🙂

Comments (6)

 • Tamara

  28 juli 2018 at 13:35

  Ik vind het altijd vervelend als mensen daar zo onwijs benieuwd naar zijn, ik vraag dat toch ook niet over een ander zijn baan wat dat nou eigenlijk opbrengt

 • Elisabeth

  28 juli 2018 at 21:54

  Duidelijk en helder hoe het met de inkomsten van je blog gesteld is. Ik denk dat het ook goed is om keuzes te maken in de samenwerkingen die je aangaat. Als het je niet aanstaat niet doen!

 • Marguerita

  31 juli 2018 at 10:16

  Er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen met je blog hoor, maar inderdaad het begint met goede content en lezers die into jouw schrijfstijl en onderwerpen zijn. Op Blogger by Nature kun je over allerlei gerelateerde onderwerpen nieuwe dingen leren én vooral heel fijn hierover sparren met de andere bloggers die meer uit hun blog willen halen. Volgende editie is 6 april 2019, kom je ook? (we organiseren het voor de 3e keer, het is echt leuk)

 • Amelie van Writings by Amelie

  31 juli 2018 at 19:04

  Gek dat mensen er meteen van uit gaan dat je toch veel geld kan verdienen met bloggen!

 • Daphne – verdraaidmooi

  4 augustus 2018 at 10:15

  Voor mij is mijn blog vooral een hobby en een plek om van me af te schrijven. Voor mij is mijn blog in ieder geval goud waard ?

 • Irma ten Napel

  4 augustus 2018 at 12:56

  Nieuwsgierig zijn sommige mensen he? ? Veel snappen het eigenlijk ook niet dat het bijna een baan erbij is en dat er zoveel werk in gaat zitten… ze denken dat je ‘even’ een blog schrijft.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Mediteren kun je leren

27 juli 2018

Next Post

#1 Beer on the road

28 juli 2018