Blog post

Ruim €200 geinvesteerd, hardlopen, nieuwe baan – update

5 juli 2019Marcelina

Eindelijk weer eens een echte persoonlijke update van mij. De laatste was van begin april en ondertussen is de eerste week van juli alweer bijna voorbij. Ik praat jullie bij over investeringen, over mijn nieuwe ‘hobby’, over een nieuwe baan en nog veel meer. Misschien ben ik af en toe zelfs iets te eerlijk naar jullie toe in deze blog haha. Lezen jullie weer gezellig mee?

 

Hardlopen update

Als je me volgt op Instagram, dan weet je misschien wel dat ik begonnen ben met hardlopen. Ik heb al meerdere pogingen gedaan om wat buikvet te verliezen, maar ik weigerde om te sporten. Eind mei ben ik dan toch begonnen en ik ben al een aantal keer geweest nu. Ik heb inmiddels ook goede schoenen gekocht en een nieuwe sportlegging, want aangezien de laatste keer 2017 was dat ik ben gaan sporten, had ik die wel nodig. Ik houd alles bij in Strava trouwens, want dat vind ik een hele fijne app om mijn ‘runs’ in bij te houden.

Hoe vind ik het hardlopen?

Wat ik van hardlopen vind? Leuk is anders, maar ik vind het heerlijk om mijn hoofd te legen op deze manier en ik merk dat het positief is voor mijn lichaam om meer te bewegen. In de zin van: ik zit beter in mijn vel door te bewegen. Verder vind ik het leuk om mezelf steeds meer uit te dagen. Run 1 ging echt heel goed voor iemand die al 2 jaar niets had gedaan, maar bij run 2 kreeg ik steken in mijn enkels, dus ben ik na 2km gestopt. Bij de derde run kreeg ik weer last van mijn kuiten en enkels, maar ik heb doorgezet en ik besloot om voor de 4 km te gaan. Als je al langer hardloopt, dan denk je vast ‘wat stellen 4 kilometers nou voor?’, maar voor mij is dat al heel wat haha. De volgende challenge? 5km rennen natuurlijk in een mooie tijd 🙂 als ik maar niet boven de 7 minuten gemiddeld uit kom, vind ik het best.

Momenteel heb ik echter wel een kleine break van hardlopen. Ik leg hieronder even uit waarom.

Afvallen

Naast het hardlopen, let ik ook nog steeds op mijn voeding. Het kan stukken beter, maar als je buikvet wil verliezen, zul je wel een begin moeten maken. Dus ik ben begonnen met intermittent fasting. Ja, ik heb weer iets ontdekt haha. Er zijn diverse manieren om dit aan te pakken. Ik doe de 16:8 manier. Dit houdt in dat ik van 20.00u-12.00u geen eten/drinken neem (op water en koffie zonder melk en suiker na) en dat ik dus wel ga eten tussen 12-20u. Ik kan nog niet zeggen of het werkt voor mij (als in kilo’s verliezen), want ik ben net begonnen. Wel weet ik dat ik het vrij makkelijk vind tot nu toe om vol te houden. Mijn verwachting was, dat ik het moeilijker zou vinden in ieder geval. Ik ga er vanuit dat deze manier werkt, omdat ik al heel veel succes verhalen heb gelezen. Ik hou jullie op de hoogte. Als je er meer over wilt weten, lees dan hier verder (#nospon.) Als je aan intermittent fasting doet en je begint meteen met een extremere variant (dat doe ik dus), dan is het niet handig om te sporten. Puur omdat je kans hebt dat je flauw gaat vallen o.i.d. Ik heb dus een kleine hardloop break sinds deze week genomen. Als ik intermittent fasting volhoud, kan ik hardlopen ook weer gaan oppakken verder (ik was nog maar net begonnen haha.)

Everybody is a bikini body

Ik weet trouwens dat ik niet echt dik ben, maar ik stoor me vooral aan het feit dat ik vrij slank gebouwd ben en dat het vet allemaal op de zelfde plek komt te zitten. Dat vind ik niet mooi staan, dus ik wil weer ‘slank’ zijn zeg maar haha. Ik weet ook dat ‘every body een bikini body is’, maar aangezien ik me nu niet in bikini durf te vertonen en voorheen wel, is dat ook een teken dat je best wat kilo’s mag verliezen.

Naast hardlopen probeer ik ook steeds vaker te wandelen trouwens. Goed excuus: Beer (mijn hondje) uitlaten!

Nieuwe baan

Mijn huidige werkgevers weten dat ik ga stoppen per juli/aug 2019 met mijn baan. Het was een fijne en leerzame baan, maar ik heb geleerd voor juf en ik wil ook weer dolgraag terug in het onderwijs. Waarom? Ik mis het om kinderen les te geven en om ze nieuwe dingen te leren. Ik vind het geweldig om talenten van kinderen verder te ontwikkelen en ik mis ook het samenwerken met collega’s. Daarnaast wil ik er niet te lang uit zijn, omdat het onderwijs steeds weer vernieuwd.

Ik heb inmiddels een nieuwe baan gevonden in het onderwijs. Hier ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Er zijn dingen waar ik liever niet over praat online en dat is onder andere werk, omdat ik zelf de keuze maak om te bloggen en niet mijn werk. Dus waar ik ga werken bijvoorbeeld, dat ga ik niet vertellen. Wat ik wel kan vertellen is dat ik les ga geven aan de midden/bovenbouw (2 klassen.) Wie weet dat ik er later nog wat meer over vertel dan update ik deze blog opnieuw.

Grote investering*

Ik kocht steeds kleine aantallen in bij de groothandel, maar ik twijfelde over welke kant ik op wilde met mijn webshop. Ga ik meer richting stationery of ga ik meer richting accessoires. Ik had de keuze gemaakt voor stationery en ik ging op een woensdagmiddag bestellen. Er kwam zoveel bij kijken en ik moest uiteindelijk (wilde ik er winst uithalen) producten voor €5 of meer gaan verkopen, die het helemaal niet waard waren. Ik had voor €300 aan spulletjes in mijn mandje zitten, maar ik besloot er nog even over na te denken. Diezelfde avond heb ik de knoop doorgehakt: spullen verkopen voor prijzen waar je niet achter staat, is geen goed idee. Ik heb alles verwijderd en ik besloot meteen dat dit de kans was om voor accessoires te gaan.

Stationery of sieraden?

Dus op donderdagmiddag (ik was toevallig vrij) ben ik gaan zitten voor accessoires en ik kon haast niet meer stoppen met inkopen haha! Ik heb voor dik €200 aan producten ingekocht die ik voor een normale prijs kan verkopen in mijn webshop. Dus echt verkopen naar waarde en daar ben ik super blij mee! Ik weet niet of het komt omdat ik christelijk ben, maar ik hou er gewoon niet van om mensen teveel te laten betalen. Natuurlijk wil ik groeien met mijn webshop, maar ik wil ook betaalbaar blijven. Dus binnenkort kunnen jullie flinke uitbreiding verwachten! Al mijn groothandels zitten in Nederland, dus ik heb de producten vrij snel, maar ik moet natuurlijk ook nog tijd hebben om te fotograferen. Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven: Marcelinadeboer & Marcelina.eu.

Ik ben altijd vrij eerlijk en open over mijn webshop, want ik hou gewoon niet van oplichterij haha. Ik wil producten verkopen waar ik achter kan staan en momenteel kan ik dat, dus dat wil ik zo houden.

*Voor sommige mensen in €200 een mini investering, voor mij is het heel veel geld 😉

Webshop

Verder gaat het ook steeds beter met mijn webshop, want ik begin al lekker uit te breiden met producten. Binnenkort dus nog meer (zoals hierboven staat.) Nog leuke scrunchies nodig of een schelpenarmbandje? Ik bied het allemaal aan, naast de kaarten die ik verkoop. Neem eens een kijkje, dat vind ik leuk! 🙂 

Ik zal even een aantal producten laten zien uit mijn shop (dit is dus lang niet alles):

Marcelina.eu
Deze afbeelding is als beeld voor mijn webshop marcelina.eu

Op dit moment vooral veel positieve nieuwtjes dus in deze update! Ik ben wel benieuwd: wat koop jij nou graag/het vaakst online?

 

Pinterest afbeelding:

Deze afbeelding linkt naar pinterest

Comments (23)

 • Naomi

  5 juli 2019 at 08:39

  Wat leuk dat je weer een baan in het onderwijs hebt gevonden! En ik snap heel goed dat je niet gaan bloggen waar dat is enzo. Beer is inderdaad een prima ‘excuus’ om aan voldoende lichaamsbeweging te komen.
  Naomi onlangs geplaatst…Hypochondrische humorMy Profile

 • nicole orriens

  5 juli 2019 at 09:27

  Wat leuk dat je bent gaan hardlopen! Ik heb een hekel aan sport maar hardlopen doe ik inmiddels al zo’n 17 jaar. Heb je een goed beginnersschema?
  nicole orriens onlangs geplaatst…Eenvoudiger leven: hoe doe je dat? Met rolmodellen!My Profile

 • Stefaan

  5 juli 2019 at 11:56

  Veel succes met de nieuwe levenstijl (hardlopen) maar vooral met de nieuwe uitdaging op professioneel vlak! Toi toi
  Stefaan onlangs geplaatst…Afkoeling met Oppo Ice Cream (met ijsttaartrecept)My Profile

 • Wanda

  6 juli 2019 at 14:03

  Mijn collega doet die afval methode ook en is inmiddels bijna 5 kilo kwijt in 3 weken en voelt zich er erg goed bij. Mij lijkt het vooral lastig dat je niet mag ontbijten.
  Wanda onlangs geplaatst…Project Gezonder Leven: Hoe deed ik dat in Kroatië?My Profile

 • Ruby

  6 juli 2019 at 16:20

  Wat ben je top bezig ??

 • Janet

  7 juli 2019 at 10:38

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat leuk dat je weer in het onderwijs gaat werken. Ik werk ook in het (speciaal) onderwijs en ga na de zomervakantie ook starten op een nieuwe school i.v.m. een verhuizing. Ik ben benieuwd! ? Ik ben ook benieuwd wat jij er weer van gaat vinden!
  Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – juni 2019My Profile

 • Anke (Fanke.nl)

  7 juli 2019 at 16:10

  Goed dat je bent begonnen met hardlopen! Voor mij werkt hardlopen helaas niet echt, omdat ik dan meestal begin met hyperventileren. Dus doe ik zo nu en dan aan fitness om toch aan mijn lichaamsbeweging te komen. (: Veel succes nog trouwens met de intermittent-methode! Hopelijk werkt het.
  Anke (Fanke.nl) onlangs geplaatst…DOE MAAR DUURZAAM | HET BUCKETLIST-BOEK VOOR EEN GROENE WERELDMy Profile

 • Manon

  7 juli 2019 at 17:57

  Investeren is altijd spannend, maakt niet uit voor welk bedrag dan ook! Succes met je nieuwe producten ?

 • Melanie Hoogvliet

  8 juli 2019 at 07:25

  Gefelcititeerd met je nieuwe baan wat fijn dat je terug het onderwijs in gaat.
  Melanie Hoogvliet onlangs geplaatst…Recensie: Deliciously Ella Het plantaardige kookboek van Ella MillsMy Profile

 • Gabriëlle

  8 juli 2019 at 16:13

  Ik begrijp je verhaal over afvallen helemaal. Ik ben ook begonnen met afvallen omdat ik niet meer zo slank was als altijd. Mensen vinden het onzin maar ik voel me er goed bij!
  Gabriëlle onlangs geplaatst…Wat te doen in Bergen? 8 tips! [Noorwegen]My Profile

 • Melissa

  8 juli 2019 at 19:40

  Qua trainen met hardlopen raad ik eerder aan om te beginnen met start to run van evy. Zo leer je het lopen, ademhaling goed onder controle te krijgen ipv per km te gaan trainen. Zelf net de eerste 5km via evy erop zitten en dat is heel goed gegaan. Nu ga ik verder met evy om van 5 tot 10 km te trainen

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:18

  Dankje voor deze tip ☺️

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:19

  Wat leuk: herkenning. Ik voel me er ook goed bij, wat anderen ook zeggen ? succes!

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:20

  Dankjewel ☺️

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:21

  Dankjewel! ☺️

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:22

  Aah dan snap ik dat je dat niet doet idd. Dankje ☺️ ik hoop ook dat het werkt. Tot nu toe gaat het goed met volhouden idd

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:23

  Dankjewel! Succes met je nieuwe baan ☺️ tot nu toe heb ik er veel zin in

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:23

  Dankje ☺️

 • Marcelina

  10 juli 2019 at 08:24

  Wow! Dat wil ik ook haha! Ben nu 1,5 week bezig. Ontbijten overslaan wen je zeer snel aan hoor ?

 • Joanne

  15 juli 2019 at 22:18

  Wat leuk dat je een webshop hebt waarmee het steeds beter gaat. Daar ga ik eens even een kijkje op nemen ?

 • Marcelina

  17 juli 2019 at 16:43

  Laat het me weten als ik je ergens mee kan helpen! 🙂

 • Janet

  19 juli 2019 at 16:59

  Succes met je nieuwe baan. Wat leuk dat je weer het onderwijs ingaat. Ik werk ook in het onderwijs en ben ook net geswitcht van baan. Door mijn verhuizing start ik na de zomervakantie ook op een nieuwe school in groep 4. Ik ben benieuwd. Zo’n (grotere) investering is best eng lijkt me.. hopelijk pakt het goed voor je uit!
  Janet onlangs geplaatst…The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebiedMy Profile

 • Marcelina

  20 juli 2019 at 11:00

  Dankjewel ☺️ ik ga ook o.a. groep 4 doen! Het was ook eng, maar zeker de moeite waard 🤗

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

10 leuke, muzikale feitjes over mij

2 juli 2019

Next Post

Persoonlijk interview met: Melissa Schrijft

8 juli 2019