Lifestyle persoonlijk

Je eigen blog starten: tips

Hier kreeg ik al vaker een berichtje over, dus ik besloot om er een blog over te schrijven. Ik deel vandaag mijn tips over hoe je het beste een blog kunt starten, wat je ervoor nodig hebt en hoeveel geld het bijvoorbeeld kost. Ook leg ik je uit wat er bij komt kijken als je een blog hebt. Lees maar mee:

Hoe start ik een blog?

Allereerst is het handig om je blog te maken via een website als je nog weinig ervaring hebt. Je kunt er even naar googlen, want er zijn veel opties: Jimdo, wix en wordpress bijvoorbeeld. Ik zit zelf bij WordPress en dat kan ik iedereen aanraden. Het is Nederlands en ontzettend gebruiksvriendelijk.

Je maakt via die site een domeinnaam aan. Dit komt er dan zo uit te zien: paardenliefhebber.wordpress.com. Als voorbeeldje dan he. Via zo’n website vind je eigenlijk alles verder wel om je website een beetje vorm te geven.

Wat kost een blog?

Als je een .nl of .com domeinnaam wilt, dan kost dat ongeveer €10 per jaar. Dit heb ik gedaan. Verder heeft WordPress leuke thema’s hoor, maar het was niet helemaal wat ik graag wilde. Dus ik heb via Etsy.com een thema gekocht voor ongeveer €30 dacht ik. Dat thema gebruik ik nu. Het ligt er dus echt aan wat je wilt investeren in je blog. Vind jij .wordpress.com een prima naam? Dan kost het je dus al niets extra.

Wat heb ik nodig voor een blog?

 1. Een onderwerp voor je blog: reizen, interieur, beauty, mamablogger, foodblogger etc.
 2. Een flinke dosis inspiratie om te schrijven
 3. Goede beheersing van de Nederlandse spelling

Hoeveel werk zit er in een blog?

Ik wil zelf geen afgeraffelde blogs plaatsen. Bij mij gaat er in een blogpost toch al gauw een uur werk zitten. Bij een samenwerking ben ik wel een paar uren bezig, want dan wil ik het zo perfect mogelijk hebben haha. Sommige plaatsen binnen een kwartier een blogpost. Bedenk dit voor jezelf. Je kunt lange, maar ook korte blogs plaatsen. Ik steek er zelf veel moeite in en ik weet dat veel medebloggers dit ook doen. Om te groeien is het misschien wel handig om je best te blijven doen 🙂

 

Mijn tips voor als je ook een blog wilt starten:

 1. Ga niet bloggen als je doel is om er geld mee te verdienen
 2. Ga niet bloggen als je het gewoon voor de grap wilt doen (zonde tijd)
 3. Ga ook niet bloggen om populair te worden
 4. Start een blog met een onderwerp dat goed bij jou past
 5. Schrijf alleen blogs waar je zelf ook echt tevreden over bent
 6. Foto’s bij je blog helpen
 7. Zorg dat je een bijpassend thema hebt bij je blog
 8. Lees eerst eens andere blogs
 9. Ga niet bloggen als je geen tijd hebt om te bloggen
 10. Laat je inspireren via facebookgroepen over bloggers
 11. Bouw je blog via instagram op (visitekaartje)
 12. Zorg dat je blogs aanspreken bij mensen
 13. Reageer op andere blogs om gezien te worden

Trek je niets aan van je omgeving. Doe wat voor jou goed voelt en blijf dicht bij jezelf. Mensen om je heen zullen altijd een mening over je hebben en ze vinden het misschien gek dat je bent gaan bloggen. Het is belangrijk dat je daar boven blijft staan. Als jij het leuk vindt, zet dan gewoon door.

Leestip: HELP: ik zoek een nieuwe blognaam!

Heb jij nog een goede tip voor iemand die een blog wil starten? Deel die dan hieronder.

4 Reacties

 1. Wat een fijne tips! Wij bloggen 2,5 jaar nu, maar willen het nu naar een hoger level tillen en er wat meer tijd is gaan steken..

 2. Goede tips. Ik ben zelf begonnen om een plek te hebben om mijn reisverhalen op te schrijven en ze in eerste instantie zelf terug te kunnen lezen … maar toen steeds meer mensen me naar tips gingen vragen over bepaalde bestemmingen ben ik toch maar eens verder gaan uitbreiden. En dat is leeeeeuk! Maar ik vind het soms wel lastig naast een fulltime baan, want je moet eigenlijk al je vrije tijd erin steken om echt ver te komen. Maar gelukkig is dat niet mijn voornaamste reden … ik wil vooral gewoon tips blijven delen en lekker terug kunnen lezen over een paar jaar.

 3. Goede tips! Ik blog alweer meer dan 7 jaar, maar kan mij nog zo goed herinneren dat ik voor het eerst mijn blog maakte via Blogspot.

 4. Duidelijke tips voor een starter. 5 jaar geleden gestart met een online dagboek en heel blij waar ik nu sta. Met veel passie ondertussen, maar ’t kost enorm veel tijd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge