Blog post

Nieuw jaar: mijn eerste doel

2 januari 2019Marcelina

Vandaag deel ik wat meer over mijn eerste doel van dit jaar om aan te werken. Als je me volgt op Instagram, dan verwacht je denk ik al wel dat dit gaat komen. Ik ben niet perse een doelen-persoon, maar ik leer wel van fouten en keuzes die ik maak. Zo heb ik heel 2018 eigenlijk maar halfgebakken meegemaakt omdat ik bezig was in mijn hoofd met alles wat er moest gebeuren. Ik had veel stress en nam te weinig tijd voor mezelf. Nu denk je misschien: maar je hebt toch heus wel Netflix avondjes en je gaat toch ook op vakantie? Dat klopt, maar ook dan nam ik niet genoeg rust. Ik ben dan steeds bezig met alles wat er de dag erna/de week erop nog moet gebeuren. Het is ook een druk jaar geweest met o.a. de trouwerij natuurlijk.

Niemand heeft een idee hoe mijn hoofd werkt uiteraard, maar mijn gedachten lopen de hele dag door. Ik denk na over de onzinnigste dingen die je maar kunt bedenken. Mijn hoofd loopt elke dag over. De laatste tijd heb ik ook meer last van prikkels. Dus dan moet ik mezelf afsluiten van alles om weer tot rust te komen. Dit kan natuurlijk niet langer zo doorgaan, want mijn slaap gaat er zo ook aan en ontspannen lukt al niet meer. Dus nieuw plan:

Mijn doel is dus: meer rust nemen en minder ‘moeten’ van mezelf!

Hoe ik dit ga doen?

  • Blog is niet meer een prioriteit, maar een leuke hobby
  • Instagram is heel leuk, maar ik ga er minder mee bezig & alleen als ik het zelf wil
  • Me-time is ook echt me-time en ik moet niets anders
  • Mezelf minder dingen opleggen
  • Minder lijstjes maken voor mezelf met dingen om te doen
  • Meer wandelen -> hoofd legen

Mijn blog vind ik geweldig en het is echt een leuke hobby, maar helemaal nu na Blogmas, heb ik een mini break nodig. Als mijn blog mijn werk was, dan zou ik nu geen break nodig hebben, maar ik heb ook een andere baan voor 3 dagen in de week. Daar verdien ik mijn maandinkomsten mee en daar zet ik me dus volledig voor in. Ik ga absoluut niet stoppen met bloggen en ik ga ook geen mega pauze inlassen. Ik vind bloggen veel te leuk en dat heb ik ook al vaker gezegd. Ik ga gewoon rustiger aan doen. Dus er zal een blog online komen wanneer ik dat wil en dan houd ik jullie uiteraard op de hoogte!

Als ik weer meer rust heb gevonden en dat kan volhouden, zullen er maandag-dinsdag weer vast blogs online komen :). Ik zit wel vol inspiratie, dat is het probleem ook niet. Ik sta te trappelen om weer te schrijven, maar dan weet ik ook dat ik mijn grenzen niet goed kan aangeven en dus doorga tot ik kapot ben. Dat is net wat ik wilde voorkomen haha.

 

Wat is jouw tip voor meer rust?

 

PS: op mijn Instagram staat nu een winactie. Ik ga dus gewoon door met plaatsen, maar wanneer ik dat wil 🙂 Ik vind Instagram veel te leuk om er echt een break van te nemen. Klik hier om naar de winactie te gaan. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Blogmas 21: lessen en goede voornemens

31 december 2018

Next Post

Het beste Valk hotel ooit! #Dagboek

7 januari 2019