Blog post

Hoe was onze trouwdag?

25 juni 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie meer over onze trouwdag. Terwijl ik dit typ, voel ik me al een echt huisvrouwtje. Zojuist de wasmachine geleegd, de was opgehangen en de droge was weer opgevouwen. Daarnaast heb ik net weer eten klaargemaakt voor ons beide. Voor sommige heel normaal, voor mij niet. Ik was het niet gewend om te koken en te wassen. Toch begint het al snel te wennen hoor en Dirk helpt mij heel goed met alles. Dirk kan fantastisch koken en woont al een aantal jaar op zichzelf. Hij redt zich dus prima in het huishouden. Genoeg hierover. Door naar de bruiloft. Lees je mee?

Voor de bruiloft

Ik was heel zenuwachtig. Ik slikte anti-stress tabletten en was bang dat er iets mis zou gaan. Natuurlijk gaat er echt niet zomaar wat mis, maar jullie mogen best weten: ik vond het spannend. Het is toch iets officieels en je kunt daarna niet meer terug. Niet dat ik dat zou willen, maar je snapt me wel. Op de dag zelf had ik natuurlijk ook zenuwen, maar die zakten na het ophalen wel weer af.

Wel of geen bril?

Dit was een van mijn grootste dilemma’s. Veel mensen kennen mij als Marcelina zonder bril, omdat ik pas sinds maart 2017 een bril draag (daarvoor lenzen), maar het is wel wie ik nu ben. Ik wil mijn bril blijven dragen en voel me niet compleet zonder bril. Dirk raadde aan om de bril gewoon op te houden, maar familie vond dat ik mijn bril af moest laten. Het zou mooier zijn voor de foto’s. Terwijl ik het idee had dat het heel nep overkwam als ik opeens zonder bril ging rondlopen. Dat is dan namelijk niet wie ik ben. Zoals jullie konden zien op wat foto’s, heb ik mijn bril opgehouden. De foto’s die zonder bril gemaakt zijn, vind ik niet eens mooi. Gek he?! Dirk ziet het als een sieraad en ik inmiddels ook. Voor bruidjes die nog twijfelen: doe wat voor jou goed voelt! Het laatste wat je wilt, is dat je foto groot in je huis hangt en dat je het idee hebt dat het een ander is die op de foto’s staat. Kies voor jezelf en niet omdat anderen dat willen.

De dag zelf

Onze dag zelf was fantastisch. Rond 9.45u werd ik opgehaald door Dirk. Bij mij in de tuin stonden allerlei familieleden, maar ook vrienden om bij het moment te zijn. Echt superleuk! Daarna zijn we naar Marknesse/Kraggenburg gereden om foto’s te maken en op de terugweg maakten we nog een stop bij een boomgaard. Mocht je denken: 21 juni 2018 was het toch maar 14 graden? Ja, dat klopt. Het is maximaal 15 graden geweest bij ons. Ik had 21 juni bewust gekozen om de langste dag licht, maar licht hebben we zeker gehad. Na 10u scheen de zon steeds volop en ondanks het aantal graden, was het prima uit te houden op korte mouwtjes hoor ;). Dirk had het ook warm genoeg in zijn pak. Wel waaide het heel hard en bijna alles speelde zich af op een grote boot. Voordeel: zo zweefde mijn sluier vrolijk in de wind.

Ceremonie

Na het foto’s maken hadden we een lunch met een deel van de familie/vrienden en daarna was de ceremonie. Extra speciaal: bij de ceremonie werden de ringen gebracht door roofvogels. Mijn ring werd door een kerkuil gebracht en die van Dirk door een zeearend. Speciaal bedankje voor mijn vader die dit geregeld had en Valkerij Rijssen die dit organiseerden. Het zijn goede kennissen van mijn familie, dus ik kon Gerrit en Jannie al. Dat was ook een voordeel.

Babs

Onze babs (ambtenaar) die ons trouwde deed dit voor het eerst. Wij waren haar eerste bruidspaar, maar wat deed ze het fantastisch. Echt een aanwinst voor de gemeente. We hebben zo hard gelachen, dat er geen reden was om zenuwachtig te zijn voor al het gebeuren. Toen werden de ringen omgedaan en mochten we de akte ondertekenen. Het was officieel: wij waren man en vrouw. Een bijzonder moment.

Rondvaart

Na de ceremonie (die vroeg was afgelopen) gingen we nog even varen met de grote (rondvaart) boot. Hierdoor konden we veel foto’s maken met familie op het dek. Dit was wel koud, maar het was het waard. Hierna gingen we door naar de kerk. Onze kerkdienst was ook prachtig. De dominee had onze tekst heel mooi verwoord in de preek. Als verrassing ging een goede zangersvriend van Dirk ook nog zingen in de kerk. Dit was ook speciaal en wij wisten van niets.

Het feest

Na de kerk was het tijd voor de broodmaaltijd, de receptie en het feest. Hier kan ik kort over zijn: het was echt super! Het ceremonieteam en de familie/vrienden hadden alles goed voorbereid en wij konden genieten van leuke bruiloftsstukjes, lekker eten en van alle aanwezigen. We hebben prachtige cadeaus/bijdrages gekregen waar we ook heel dankbaar voor zijn. Dankzij de aanwezigen was het feest zo geslaagd.

Speciaal bedankje

De Zuiderzee – Dankzij het geweldige team, kwam niemand wat te kort. Er werd genoeg drinken ingeschonken en ook kregen alle mensen lekker veel hapjes. Ze hebben onze bruiloft echt super geregeld voor ons. Een locatie die wij dus enorm aanraden voor je bruiloft.

Valkerij Rijssen – Voor de onvergetelijke momenten.

MetPitt – Onze fotografen die overdag heel veel foto’s hebben gemaakt en ons goed geholpen hebben met alles. Twee superlieve fotografes die de belangrijkste momenten konden vastleggen van onze grote dag.

BlushingBride – Die mijn make-up geweldig had gedaan. Dat werd dus in de avond boenen 😉

Beyoutiful – Voor de prachtige bloemen (haar, bruidegom, auto en bruidsboeket) jullie hebben het fantastisch gedaan voor ons!

Attie voor mijn nagels, Alette voor de avond foto’s &  Bruidstuin Elburg voor de prachtige jurk.
Hendrik als chauffeur, het ceremonieteam en anderen die geholpen hebben.

Ook wil ik iedereen bedanken voor alle kaartjes. Echt superlief!

In een gat vallen?

Zijn wij nou ook in dat welbekende gat gevallen? Ze zeggen dat altijd tegen een bruidspaar dat je de dag na de bruiloft in een gat valt. Ik zal heel eerlijk zijn. Ik heb enorm slecht geslapen van donderdag op vrijdag. Het stormde die nacht, het was warm, ik moest opeens dekens delen en het lukte me dus niet om te slapen. Dirk was ook gewend alleen te slapen, dus die moest ook enorm wennen. Toen we die ochtend wakker werden, waren we dus gesloopt. We hadden nergens zin in, maar besloten wel om cadeautjes te openen. We ontbeten met overgebleven broodjes en tussen de middag aten we een overgebleven taartje (echt superslecht).

Middag

In de middag gingen we boodschappen doen, maar we hadden beide hoofdpijn en voelden ons futloos. Dus besloten we om rond half 8 maar even te gaan slapen. We schoten pas rond 21u weer wakker en daarna kregen we nog even visite. We zijn dus echt wel in dat gat gevallen. Na zo’n gezellige dag, was het voor ons enorm wennen om opeens samen te zijn en alles samen te moeten doen. Zaterdag was het een betere dag. We sliepen al beter en gingen ieder ons eigen ding doen. Ik ging nog even naar de supermarkt (die op 2 minuutjes fietsen afstand zit) en Dirk die ging even naar vrienden toe. In de middag gingen we lekker naar Almere toe voor wat vakantiedingetjes en in de avond hadden we een pianoconcert van bekenden van ons. Dus het was 1 dag met een dipje en daarna ging het weer.

Leestip: Update over: trouwen, vrienden, werk, bloggen en meer

Hoe bevalt het getrouwde leven?

Eigenlijk best goed. Sommige dingen zijn echt wennen (vooral huishoudelijk), maar verder gaat het tot nu toe prima. Ik ben blij dat ik op een geslaagde trouwdag mag terugkijken!

Benieuwd naar foto’s? Ik zal regelmatig wat fotootjes updaten van onze trouwdag. Ook gaan we op vakantie ( no worries, ik kan dit delen, we hebben huisoppas) dus daar kan je ook foto’s van verwachten. Waar je die kunt vinden? Op Instagram voornamelijk. Je vindt me daar onder de naam Marcelinadeboer .

Komende weken probeer ik zoveel mogelijk te uploaden. Ik hou me niet vast aan een schema. Je ziet de updates wel verschijnen op Instagram wanneer er een nieuw artikel online staat.

 

Herken jij stukjes uit mijn verhaal?

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Mijn Netflix favorieten

12 juni 2018

Next Post

DM food inspiratie

27 juni 2018