Blog post

Q&A: zwanger? Geluk? Werk? Reizen?

13 juli 2018Marcelina

Vandaag beantwoord ik een aantal vragen die ik via Instastories heb binnengekregen in deze Q&A. Je hebt weer een fantastische nieuwe functie, dus daar moet gebruik van gemaakt worden haha! Ik kreeg allerlei vragen binnen en ik beantwoord ze dus niet op instagram, maar gewoon hier lekker online. Zit je er klaar voor? Dan gaan we beginnen. Het zijn 8 vragen en ik probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden:

 

1. Q&A: ben je zwanger?

We beginnen meteen met een lekkere enthousiaste vraag van een zeker familielid die heel graag oom wil worden. Met andere woorden: Dirk en ik moeten voor een baby zorgen, omdat hij zo graag oom wil worden. Helaas, ik ben nog niet zwanger. Ook nog niet mee bezig. Dus nog even geduld broertje 😉

2. Q&A: wil je kinderen?

Ja, ik wil graag moeder worden. Dirk wil ook vader worden. Momenteel genieten wij van ons huwelijk en de vrijheid die we hebben. We willen allebei ook graag reizen. Momenteel denken we nog niet aan kids, dit kan altijd nog veranderen. Wij zijn gewoon geen mensen die hier heel erg een planning van gaan maken. Het komt wanneer het komt, maar niet over 9 maanden haha.

3. Q&A: gaan wij emigreren?

Nee, we hebben geen serieuze plannen. We vinden Terceira heel mooi en we willen ook echt terug (voor langere tijd, paar weken), maar of we er ooit echt gaan wonen, dat weet ik nog niet. Ik heb het hier in Nederland ook goed. Dirk is overtuigd door Tiago (de gids van de tour), maar Dirk kan snel enthousiast worden van zoiets. Ik ook wel, maar ik blijf realistisch. Wij hebben in Nederland onze vrienden, lieve familie en een fijne leefomgeving.

4. Q&A: ben ik gelukkig?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik ben absoluut gelukkig getrouwd en heb het enorm naar mijn zin gehad op huwelijksreis. Op dat gebied ben ik dus heel gelukkig. Ik ben niet helemaal gelukkig met mijn lichaam momenteel, heel eerlijk. Ik wil er graag een paar kilo af. Die ik afgelopen jaar heb verzameld :%. Ik ben verder ook niet helemaal gelukkig over mijn werk, omdat ik nog geen vast werk heb. Daar baal ik ook ontzettend van. Verder voel ik me goed, dus dat is wel iets om gelukkig van te worden.

5. Q&A: wat voor werk doe je?

Ik werk als juf in het basisonderwijs. Invaljuf moet ik eigenlijk zeggen, want ik heb nog geen contract en daarom val ik op heel veel verschillende scholen in. Dit is best intensief. Misschien wel intensiever dan een vaste klas hebben met alles wat erbij hoort. Ik moet continue omschakelen tussen scholen, klassen, niveaus, soorten gedrag etc.

6. Wat is je beste tip voor mensen die niet in het buitenland auto durven te rijden?

Leuke vraag! Ik heb meerdere tips. Tip 1: neem iemand mee die dat wel durft haha. Zo durft Dirk dat wel en ik eigenlijk niet. Mocht je degene niet mee hebben op reis, heb ik nog een andere tip. Verdiep je van tevoren in het verkeer van het land waar je naar toe gaat. Duitsland is niet echt moeilijk om te rijden, maar de uitvoegstroken (Ausfart) kunnen soms heel kort zijn en dichterbij dan je verwacht, omdat je Nederland gewend bent. In sommige landen mag je op een snelweg maximaal 100 en hebben ze andere regels met voorrang geven. Zo dachten wij rechts voorrang te geven op Terceira, maar dit was dus helemaal niet nodig, want daar hebben ze die regel niet. In Italië vind ik het persoonlijk gekkenhuis in de binnensteden om te rijden. Allereerst rijden ze er best hard en verder is het vooral het recht van de snelste zijn. Ik heb ruim 5 jaar mijn rijbewijs, maar ik voel me nog niet ervaren genoeg om daar te rijden bijvoorbeeld haha. Dus zoek vooral van tevoren uit of er bijzondere regels zijn die jij moet weten. Zijn die er niet echt, moet je het gewoon gaan proberen. De eerste keer snelweg nadat je je rijbewijs hebt gehaald is ook spannend. Zo is rijden in een ander land dus ook. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt haha 🙂

7. Wat doe jij wel als je op reis bent, maar wat je thuis nooit zou doen?

Een boek lezen haha. Ik lees wel eens tijdschriften, maar voor boeken maak ik nooit tijd. Op vakantie lees ik wel vaker. Verder ga ik altijd zwemmen op vakantie, terwijl ik hier in mijn woonplaats nooit ga zwemmen. Ook neem ik op vakantie uitgebreid de tijd om foto’s te maken. Ik film op reis, maar nooit in mijn eigen omgeving (langere video’s dan). Verder geniet ik op reis altijd enorm van het ontbijt, want in Nederland is het altijd maar snel snel om op tijd op werk te zijn. Op vakantie kan ik zo een uur bij het buffet zitten (en Dirk ook gelukkig).

Leestip:  Op reis naar Trinidad en Tobago

8. Wat is je droombestemming?

Mensen die mij langer kennen, zullen dit waarschijnlijk wel weten, maar ik wil graag een reis maken naar IJsland en de hoofdstad Reykjavik. Ik wil daar in dat warme water buiten en de mooie zwarte stranden ontdekken. Ook de watervallen lijken me prachtig. Het is net zoiets als dat ik bij de Azoren had: het ligt in de oceaan/zee, en het is een eiland eigenlijk. Ik vind dat gewoon fascinerend. Verder zou ik Schotland graag willen ontdekken via een roadtrip, ik wil San Fransisco/Los Angeles ooit bezoeken en ik wil graag naar Australie/Nieuw-Zeeland toe. Mijn ultieme droom is een koalabeer vasthouden. Ik hoop dat het ooit gaat lukken!

 

Dit was het voor vandaag. Heb je nog een leuke vraag? Laat hem achter in de comments 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Help! Dirk wil emigreren...

6 juli 2018

Next Post

Favoriete Instagramaccounts

16 juli 2018