Blog post

Waarom heb ik een eigen webshop?

2 april 2019Marcelina

Waarom heb ik eigenlijk een webshop? Die vraag ga ik vandaag beantwoorden. Een tijdje terug deelde ik al tips voor het starten van je eigen webshop. Daarnaast heb ik ook een artikel voor Fleurrijk geschreven over mijn eigen webshop, maar ik heb op mijn eigen blog nog nooit gedeeld waarom ik die webshop eigenlijk heb. Hoog tijd om er verandering in te brengen. Ik vertel jullie alles. Lees maar mee:

 

We hebben allemaal wel een droom…

Of je droom nou klein is of groot, iedereen heeft wel een droom. Ik heb er zelfs meerdere. Een van mijn dromen was om een eigen stationery webshop te hebben waarop ik allerlei producten verkocht zoals: notitieboekjes, sticky notes, pennen, bullet journals, stickers, kaarten enz. Ik ben een creatief persoon en ik ben ook graag creatief bezig, maar ik heb totaal geen opleiding gevolgd in de trend van marketing o.i.d. Ik heb de PABO gedaan en het plan was om juf te worden en meer niet. Toch kon ik mijn creativiteit niet helemaal kwijt in het onderwijs.

Klinkt gek he?! Als juf kun je natuurlijk heel veel kanten op met je creativiteit, maar niet op de manier zoals ik het wilde. Erg lang de tijd had je na school niet als je een goede creatieve les wilde voorbereiden, want de administratie was belangrijker. Overdracht, Parnassys, lesvoorbereiding, oudergesprekken enz. Ik ben trouwens nog steeds juf hoor, maar dan op een lager pitje. Momenteel heb ik een iets andere baan, maar ik sta nog als invaljuf ingeschreven.

Knoop doorhakken

In de zomer van 2018 was ik er klaar mee. Ik had nog steeds geen zekerheid in het onderwijs en na de zomervakantie had ik geen vaste baan. Ik besloot om de hele zomervakantie te werken aan het idee van een webshop. Ik besloot om in eerste instantie kaarten te ontwerpen. Ik ontwierp er enorm veel. Zowel online als offline met pen en potlood. Mijn man Dirk is o.a. een ontwerper en ik liet hem meekijken met mijn creaties. Uiteindelijk waren er 2 die ik goedkeurde en Dirk ook. Na lang wikken en wegen besloot ik om eind augustus de kaarten gewoon te bestellen en te zien wat er gebeurde.

Opening webshop

In september opende ik mijn webshop, maar kon ik ook meteen een baan krijgen van 3 dagen per week. Prima, dacht ik, mooie combinatie. Naast de webshop en mijn baan, heb ik natuurlijk ook nog een blog. Liep mijn webshop meteen goed? Nee, totaal niet. Ik moest eerst een naam/merk opbouwen voordat dat kon. De laatste tijd doe ik al steeds meer aan promotie en nu loopt mijn webshop ook een stuk beter.

Wat ik het leukste vind? Anderen blij maken met pakketjes en dat er ook mond-op-mond reclame is binnen mijn dorp over mijn webshop. Ik wil met mijn webshop anderen blij maken en daarom houd ik mijn prijzen zo laag. Het moet voor iedereen leuk blijven om te shoppen natuurlijk.

Geld verdienen?

Verdien ik er dan wel iets aan? Nou, ik verdien er wel wat aan, maar niet veel. Ik zal het uitleggen aan de hand van de volgende voorbeelden:

 1. Sjaak is gek op hardlopen en sporten. Hij heeft er goede kleding en schoenen voor en betaalt per maand €25 aan de sportschool. Dit is zijn hobby, dus dat heeft hij er voor over.
 2. Emma maakt graag zelf kleding. Ze heeft een dure naaimachine en koopt overal de mooiste stoffen om weer kleding van te maken.
 3. Piet is gek op zingen. Hij zit op een koor, betaalt lidmaatschap en heeft een eigen pak gekocht voor het koor. Vindt hij dit erg? Nee, het is zijn hobby.
 4. Anne is hobbyfotografe. Ze maakt natuurfoto’s met haar mooie, nieuwe camera.

Al deze mensen hebben een hobby waar geld in gaat zitten, maar ze hebben er plezier van. Zo moet je mijn webshop ook bekijken. Ik koop mijn kaarten in, ik bestel enveloppen, zakjes, leuke inpakspulletjes enzovoort. Om  nog maar te zwijgen over mijn collectie voor 3Dkaarten en bullet journaling. Ik heb denk ik omgerekend voor iets van €350 aan producten hier liggen. Vind ik dat erg? Nee, ik heb het de afgelopen jaren opgespaard en het is mijn enige hobby eigenlijk. Dus dat is het waard.

Niet dat ik nu wil opscheppen over dat ik er haast niks aan verdien hoor. Ik wil alleen eerlijk zijn en de situatie die ik nu schets, is de realiteit. Ik vind het maken/ontwerpen van kaarten een leuke hobby en het verkopen/inpakken van kaarten al helemaal. Dus daarom vind ik het totaal niet erg als ik er geen/weinig geld aan overhoud 🙂

Mijn advies

Mocht je ook een droom hebben, heb ik nog wat advies voor je. Kijk allereerst of je droom haalbaar is. Voor mij was een stationery webshop niet haalbaar. Waarom niet? Omdat je dan veel geld moet investeren. Is je droom haalbaar? Zet je droom dan om in een doel. Wanneer wil je het bereikt hebben? Wanneer ben jij er klaar voor? Hoeveel geld heb je nodig voor je droom? Misschien is dit alles wel veel eerder dan je zou denken. Bekijk de situatie maar eens goed. Ik wens je heel veel succes!

 

Mijn producten

Als laatste wil ik jullie natuurlijk even wat producten laten zien. Mijn webshop is nog steeds niet groot, maar ik ben er wel trots op!

Kleine update: dit artikel schreef ik toen mijn webshop nog heel klein was. Inmiddels is mijn droom steeds meer uitgekomen, want ik heb nu een echte cadeautjeswebshop. Ik verkoop: sieraden, accessoires, cadeautjes, kaarten, pakketjes en meer.

 

Wat is jouw (haalbare) droom?

 

 

Comments (5)

 • Saskia

  2 april 2019 at 10:56

  Zo mooi om te lezen dat je je dromen najaagt. Ik heb eind vorig jaar ook de knoop doorgehakt en ben gestart als Virtual Assistant. Het beetje geld dat ik verdien met mijn blog stop i kin de ontwikkeling van mijn bedrijf en de groei van mijn blog. Hopende zo ooit mijn droom waar te maken.

  Leuke spulletjes heb je in de aanbieding!
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn Maart 2019My Profile

 • Marieke

  2 april 2019 at 12:01

  Wat een mooie kaarten zeg! Hopelijk gaat jouw webshop nog uitgebreid worden met leuke spulletjes! Ook de christelijke kaarten vind ik erg mooi! Ik wilde ook eens een webshop starten, naast mijn huidige zzp-baan. Maar die liep ineens zou hard, en heb ineens zoveel werk te doen, dat ik dat plan maar stop heb gezet.
  Marieke onlangs geplaatst…Recensie: Ontsnapt aan de dood | Engelina FennMy Profile

 • Lindsey Beljaars

  4 april 2019 at 10:25

  Wat een toffe webshop, wat een super mooie kaarten. Ik ga nog even verder een kijkje nemen ?
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Custom-blend huidverzorging met Clinique iDMy Profile

 • @beautyproductsfromfemke

  6 april 2019 at 01:22

  Ik ben trots op je! Op dat je ondanks alles wat tegen kan zitten je toch doorzet en je doelen probeert te behalen? Al hangt het soms ook af van anderen (zoals de verkoop van je webshop?) Maar je hebt het wel volbracht! En daar gaat het om? Er zijn maar weinig dingen ECHT belangrijk in het leven en voor die dingen ben jij zoizo altijd dankbaar (je man Dirk, Beer, je eigen welzijn etc) Geld is bij zaak, maar toch hoop ik dat je webshop natuurlijk mag groeien? Als het qua geld eens uitkomt ga ik zeker eens bij jou kopen (helaas gaat nu echt alles 1 richting op, namelijk de medische richting zoals je wel weet) Dromen, die heb ik heel veel maar velen zijn niet haalbaar? Dus dan maar focussen op wat wel haalbaar is en dat is positief proberen te blijven, zoveel mogelijk genieten (van kleine dingen), en andere mensen blij maken met mooie, fijne en goede producten? Dus een beetje hetzelfde als jou hè hihi? Btw ik zal je altijd supporten? Je bent ontzettend goed bezig lieverd! Dikke kus!!

 • Marcelina

  6 april 2019 at 08:48

  Wat super lief van je Femke! ? Mijn dag start helemaal geweldig dankzij dit bericht!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Hardlopen voor dummies

1 april 2019

Next Post

Persoonlijke update: hoe gaat het met ons?

3 april 2019