Blog post

Waarom ben ik niet vaker op reis?

12 maart 2019Marcelina

DMontheroad is begonnen als travelblog naar aanleiding van de roadtrip. In 2017 heb ik namelijk samen met Dirk 10 landen in Europa bezocht en dat binnen 15 dagen. Het was een goed georganiseerde reis waar veel voorbereidingswerk in zat. Het plan was om nog vele reizen samen te maken daarna en alle avonturen met jullie te delen. Avonturen delen doe ik zeker, maar heel ver weg ga ik voorlopig niet. Ik leg vandaag uit waarom ik niet vaker reis en of het in de toekomst wel gaat veranderen…

 

Trouwen in 2018

Trouwen kost geld. Tenminste, als je ook een feestje geeft en dat hebben wij gedaan. Ik ga geen details delen, maar een bruiloft met feest erbij en een mooie locatie kost nogal wat. Meestal zit het tussen de 8000 en de 20.000 eurootjes in. Dirk en ik hadden wat spaargeld en we konden de bruiloft betalen. We hadden al als plan om op reis te gaan en dat werd uiteindelijk een huwelijksreis. Naar Terceira, op de Azoren. Dat was meteen onze laatste reis.

En nu? Geld op?

Nee, dat niet, maar we willen het geld besteden aan andere zaken. Zoals ik al deelde laatst; onze hoofd prioriteit is om groter te gaan wonen. Verhuizen en een nieuwe woning kosten ook geld. Niet dat we al plannen hebben hoor. Ik vind het vooral leuk om op Funda rond te kijken. Wel willen we daar geld voor apart houden. Grote, dure uitgaves zitten er nu dus even niet in voor ons. Reizen is meestal een dure uitgave haha.

Dit jaar op vakantie?

We zijn begin dit jaar een weekend in Assen geweest. We zijn wel aan het kijken voor de mei- of zomervakantie, maar een direct plan is er nog niet. Ook heb ik al een roadtrip gemaakt die we eventueel kunnen doen dit jaar. Er staat dus nog helemaal niks vast. Zodra dat wel zo is, deel ik het met jullie 🙂

Willen we wel vaker reizen?

Als wij een eigen, groter huis hebben, dan zou ik zeker weer verdere reizen willen maken samen met Dirk. Mocht het een vliegvakantie worden, kan Beer altijd even naar een oppas toe (al ga ik hem dan enorm missen) en bij een roadtrip kan onze trouwe viervoeter gewoon mee. Echt vaker op reis lukt dus gewoon niet vanwege het sparen.

Welke landen willen we nog bezoeken?

We willen beide graag naar Israel. Ik wil graag naar IJsland en een roadtrip door Schotland lijkt ons ook heel gaaf. Het liefst ga ik de hele wereld rond, maar dat kan natuurlijk niet als je spaart haha.

Deze landen heb ik al wel bezocht

Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Slovenië, Zwitserland, Liechtenstein, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Griekenland, Portugal en Italië.

Leestip: 10 landen die we bezocht hebben tijdens de roadtrip

 

Samenvatting + hoe nu verder met bloggen?

Dus kort samengevat: wij willen dolgraag meer reizen. Ik wil dus zelf ook vaker op reis. Roadtrips vooral, maar ook citytrips en andere vliegvakanties. Maar… momenteel sparen we dus ook om groter te kunnen wonen. Met een huis kopen alleen ben je er nog niet, want daarna volgt de inrichting van het huis nog. Super leuk, maar ook dat kost wat.

Ik ben begonnen als travelblog. Inmiddels ben ik een travel/lifestyle blog waar ook veel creativiteitsblogs geplaatst worden. Daar ga ik gewoon lekker mee door. Alle avonturen blijf ik delen met jullie en sowieso op Instagram neem ik jullie heel vaak mee ‘on the road’, want dat blijven we uiteraard wel doen 😉 Lekker veel uitstapjes maken naar leuke bestemmingen binnen Nederland.

 

Heb jij al een leuke vakantie gepland staan voor dit jaar? Laat het me weten 🙂

 

Dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan gratis met onderstaande afbeelding 🙂

Comments (8)

 • melanie hoogvliet

  12 maart 2019 at 12:12

  Wauw je bent al naar leuke landen geweest .
  En zeker slim om eerst lekker groter te gaan wonen .
  Een tip van mij Zakynthos in griekenland zo rond april als het nog rustig is dan is het echt magisch mooi !

 • Henk

  12 maart 2019 at 15:22

  in ene nieuw huis gaat een sloot geld zitten, maar ook dichterbij zijn onwijs leuke vakanties te maken. Niet altijd is wat je van ver haalt lekkerder
  Henk onlangs geplaatst…Veggie; niet omdat ik moet, maar omdat ik wil (2)My Profile

 • Ruby

  12 maart 2019 at 21:01

  Heeel herkenbaar! Wel allemaal leuke dingen natuurlijk! Wil zelf ook graag alles zien uiteindelijk ?

 • skincarebynaomi

  12 maart 2019 at 22:06

  Helemaal begrijpelijk dat er nu minder tijd is voor het reizen, die tijd komt vanzelf weer. Qua het bloggen betreft, je kunt ook over kleine tripjes schrijven en lekker alles combineren.

 • Dhini

  13 maart 2019 at 09:12

  Wat ben je al veel naar andere landen geweest. Het lijkt mij echt superleuk. Wij wouden graag regelmatig reizen. Maar helaas komt het nog niet uit. Hopelijk binnenkort wel!

 • Frederique

  13 maart 2019 at 14:55

  Ja het is ook wel logisch. Je moet keuzes maken. Voor jullie ging een huwelijk en groter wonen voor. Voor een ander (ik bijv.) gaan altijd de kids en reizen voor (we wonen mini haha). En dat is allemaal prima toch, als je maar gelukkig bent en achter je keuzes staat.

 • Stefaan De Winter

  14 maart 2019 at 17:14

  Ijsland is zeker nog iets op men to go lijstje maar op één of andere manier denk ik later kan ik dit ook nog bezoeken.
  Stefaan De Winter onlangs geplaatst…BlogVivant Staycation: Verrassend Luik.My Profile

 • Mevrouw Marloes

  19 maart 2019 at 10:23

  Begrijpelijk dat jullie nu de keuze hebben gemaakt om te sparen voor een groter huis! Vorig jaar zijn mijn vriend en ik in januari een weekje naar Brugge geweest. Verder een weekendje Parijs en Maastricht. In de zomer zijn we gaan samenwonen, dus toen was ’t geld wel op, haha. Wij gaan in april een weekje naar Sardinië toe ? IJsland staat hoog bovenaan ons reizenlijstje, maar ik zou Kopenhagen en Stockholm ook graag willen bezoeken, en Florence nog een keer.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Kat adopteren | De voorbereidingen in huisMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Bullet journaling in thema lente - gastblog

11 maart 2019

Next Post

Hoe maak ik een zalm pizza? (recept)

15 maart 2019