Blog post

Wat doe ik in een week?

13 oktober 2018Marcelina

Ik geef jullie een kijkje in mijn week. Ik vertel wat meer over wat ik doe per dag en hoe ik mijn werk, webshop en blog combineer. Het is voor mij momenteel prima te doen en ik heb het idee dat ik mijn week goed heb verdeeld. Ik hou in ieder geval tijd over voor hobby’s en dat vind ik heel belangrijk. Lees maar mee:

Maandag

We starten meteen met mijn vrije dag. Ik ben elke maandag vrij en dat heb ik bewust zo ingepland. Ik ben invaljuf op maandag/dinsdag (oproepbaar) en ik wilde gewoon in ieder geval één dag weten waar ik aan toe was. Ik vind het heerlijk om de week rustig aan te beginnen. Ik start de morgen tussen 8u en 9u met een wandeling met Beer (onze puppy). Daarna drink ik een kopje koffie, neem ik ontbijt en ik pak mijn laptop er alweer bij.

Op maandag werk ik namelijk aan mijn blog en webshop. Ik heb veel inspiratie op de maandag en dus worden er vaak aardig wat woorden getypt die dag. Ik schrijf blogposts, plan samenwerkingen of gastblogs in en ik beantwoord mijn mail. Ik krijg de hele week door mail op mijn blog email, maar doordat ik ook nog een andere baan heb, probeer ik alles op maandag te beantwoorden. Soms heb ik een samenwerking met een bedrijf/persoon en dan ben ik een tijdje over en weer aan het mailen.

Waar ook veel tijd in gaat zitten, is blogpromotie. Op maandag/dinsdag komen vaak mijn blogs online en die wil ik natuurlijk promoten. Dit doe ik op verschillende manieren, maar vooral via facebook/instagram. Interactie is erg belangrijk. Dus vaak reageer ik op andere blogs en zij weer op mij. Dit kost meer tijd dan je zou verwachten haha.

Verder heb ik op maandag tijd voor productfotografie. Dit heb ik afgelopen maandag ook gedaan. Ik creëer een setting en zet wat producten op de foto voor mijn blog/instagram. Ik vind dat zelf echt super leuk om te doen haha. Ik zet in mijn notities wat ik denk nodig te hebben voor een foto en dan zoek ik een plekje uit in huis voor de foto’s. Onze kitchenbar is heel geschikt, maar ook ons bed, mijn bureau etc. Genoeg opties hier. Soms fotografeer ik buiten, zoals op het strand of in het bos.

Verder laat ik tussendoor steeds Beer uit, regel ik lunch voor Dirk en mij en rond 17u/17.30u start ik met koken voor Dirk en mij. In de avond verschilt het wat ik doe. Meestal probeer ik al mijn blogwerk overdag te doen en dus heb ik in de avond Netflix tijd. Soms met Dirk, maar soms kijk ik ook alleen.

Dinsdag

Dit is mijn semi- vrije dag. Ik kan soms werken deze dag, maar ik kan ook weer vrij zijn. Afgelopen weken was ik steeds vrij en dat vond ik prima, aangezien het steeds beter gaat met mijn blog en mijn andere baan vrij druk is. Dan kan ik daar mooi weer aandacht aan besteden. Dinsdag ziet er dus vaak hetzelfde uit als maandag als ik vrij ben.

Op maandag/dinsdag werk ik trouwens ook altijd in mijn bullet journal of ik ga lekker handletteren. Dat zijn hobby’s van mij en op een vrije dag, ben ik daar graag mee bezig. Verder ruim ik hier thuis op of maak ik schoon. Dat moet natuurlijk ook gebeuren. Grotere schoonmaak doe ik op zaterdag.

Woensdag

Deze dag werk ik een ochtend en een stukje van de middag. Ik moet 7.30u op mijn werk zijn. Gelukkig kan ik het op de fiets af, maar ik moet er alsnog 6.30u af. Eerst Beer uitlaten, dan snel ontbijten, tas inpakken, klaar maken en gaan. In de middag ben ik vaak al een beetje moe, omdat ik niet goed geslapen heb en mijn wekker zo vroeg ging haha. Zo gaat het elke woensdag weer. Toch moet ik soort van actief blijven, omdat ik woensdagmiddag de boodschappen doe voor de hele week. Ik gebruik mijn auto niet veel, maar op woensdag wordt hij wel gebruikt, want dan ga ik met bigshoppers vol naar het winkelcentrum. Voor mij is het ongeveer 5 minuten rijden.

Ik ga naar de Jumbo voor de grote boodschappen en naar Aldi/Boni voor de losse dingetjes. Soms bezoek ik ook nog even wat andere winkels, maar meestal hou ik het bij de Jumbo en Aldi. Daarna ga ik weer naar huis toe om te koken. Woensdagavond is Dirk lekker aan het baantjes trekken en heb ik dus een chill avondje. Soms komt er een vriendin langs.

Donderdag

Dit is voor mij een langere werkdag. Ik start weer 7.30u en ben rond 16.30u thuis. Dan laat ik meteen Beer even uit, want die zit dan op mij te wachten (soort van haha). In de ochtend is Beer trouwens bij Dirk op kantoor. Als ik terugkom van het uitlaten, dan kan ik vrijwel meteen starten met koken. Donderdagavond is natuurlijk altijd leuk, want ik ben een fan van Expeditie. Dat duivelseiland vind ik nou weer zo’n rare toevoeging, maar verder weer een origineel seizoen dit keer. Ik probeer dus altijd Expeditie Robinson te kijken. Deze week toevallig niet, omdat ik naar de kapper ga.

Vrijdag

Zelfde langere werkdag als donderdag. Als ik thuis kom, ga ik Beer weer uitlaten en ga ik het eten klaarmaken voor Dirk en mij. Vrijdag zorgen Dirk en ik meestal dat we quality time hebben samen. Film kijken, naar de film toe, even ergens wat drinken, lekker een rondje rijden enz. Na een werkweek zijn we daar beide aan toe. Geen verplichtingen, gewoon rustig aan. Zo gingen we ruim een week terug naar een wokrestaurant samen. Dat wilden we beide heel graag.

Zaterdag

Voor ons is dit een vrije dag. Hoe we die invullen is echt elke zaterdag verschillend, maar wij houden ervan om erop uit te gaan in ieder geval 🙂

Zondag

Deze dag is voor ons een rustdag. We gaan naar de kerk en verder doen we soms een boswandeling o.i.d. We eten extra lekker tussen de middag en in de avond. Verder bezoeken we familie/vrienden.

 

En dat was mijn week alweer. Dit is wat ik ongeveer doe in een week. Tussendoor probeer ik natuurlijk ook lekker creatief aan de slag te gaan in mijn bullet journal of met handlettering. Het kan ook zijn dat ik wat dingetjes ben vergeten op te noemen, maar dit is globaal wat ik doe 🙂

 

Welke dag is voor jullie het leukste in de week? Ik vind zelf maandag en zaterdag heel leuk 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5x tips voor een herfstvakantie

9 oktober 2018

Next Post

Review: de Purpuz planner 2019

15 oktober 2018