Blog post

3 redenen waarom Praag jouw nieuwe citytrip wordt

8 maart 2018Marcelina

Vandaag delen we 3 redenen waarom je op reis zou moeten gaan naar Praag. We verplichten je natuurlijk niets, maar we laten wel zien waarom wij het er zo fijn vonden. We zijn hier in totaal 3 dagen geweest. Dag 1 kwamen we aan, dag 2 waren we er de hele dag en dag 3 zijn we rond 11.00u al gaan rijden om naar Oostenrijk te gaan. Heel erg veel tijd hadden we dus niet in Praag, maar toch hebben we drie redenen op een rijtje gezet waarom het voor jou een leuke citytrip zou kunnen zijn. Wij willen in ieder geval wel weer terug. Lees gauw verder:

1.  Goedkoop eten en drinken

Dit is bekend in Tsjechië. Ze hebben er goedkoper eten en drinken als in de rest van Europa. Tsjechië is sowieso een goedkoper land dan Nederland. Toch is niet iedereen altijd te spreken over de prijzen in Tsjechië. Wij hebben het zelf ervaren en we kunnen zeggen dat het in Praag wel degelijk goedkoper is om te eten als in andere hoofdsteden bijv. Natuurlijk hebben ze er ook een McDonalds en een Subway etc., maar zoek ook eens een lokaal restaurant op of een broodjeszaak. Op de foto hierboven gingen we een broodje eten (zeg maar gerust: een half stokbrood) en we waren samen €7 kwijt inclusief het drinken. Dat is natuurlijk al voordelig. Maar Praag is ook geschikt voor als je een hotel hebt zonder ontbijt erbij en je wilt voor niet al te gekke prijzen iets eten in de morgen. Verder is de drank er ook een stuk voordeliger als in Nederland. Je hebt in Praag/Tsjechië grote supermarkten waar je voordelig boodschappen kunt doen, maar je kunt er dus ook bier/wijn/sterke dranken meenemen. Voor ons op de roadtrip was het een uitkomst dat we langs zulke supermarkten kwamen, want dan konden we weer wat extra eten meenemen en vooral drinken (we hebben een week in een hittegolf gereisd.)

2. Goedkoop openbaar vervoer

In Praag kan je met de trein, metro en bus. Ook met de auto is het voordelig, omdat je vaak gratis parkeert. Wij zijn een aantal keer met de metro onder Praag door gegaan en je betaalt maar weinig voor een dagkaart. Met een dagkaart kan je met alle soorten openbaar vervoer reizen. Wij hebben de bus getest, omdat het dichtbij was vanaf ons Airbnb huisje. Hoeveel je precies betaalt, verschilt elke keer, omdat de koers wisselt. Wat we wel weten is dat je het voor de prijs niet hoeft te laten.

3. Verschillende dingen die je kunt bezichtigen in Praag

Van de Karelsbrug tot kastelen. Je kunt veel dingen bezichtigen in Praag. Er was ook teveel te zien voor één dag. Wij zijn lekker door de stad gaan slenteren en hebben genoten van het uitzicht overal. Praag is werkelijk een prachtige stad. We hadden tijd te kort. Marcelina was er nog nooit eerder geweest, maar voor Dirk was het de vierde keer alweer. Kun je wel nagaan dat Dirk het een fantastische stad vindt, want anders wilde hij niet voor de vierde keer heen. Marcelina wil ook graag nog eens heen, zodat ze ook echt meer kan zien van de stad zelf. Nu liepen we er vluchtig doorheen.

 

Wat vinden jullie van Praag? De moeite om eens te bezoeken?

 

Comments (1)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5 aan te raden Bijbelse (creatieve) boekjes

4 maart 2018

Next Post

5 tips voor een roadtrip/lange reis

13 maart 2018