Blog post

5 gave reizen voor deze zomer

8 februari 2019Marcelina

Ik deel vandaag 5 gave reizen voor deze zomer, maar je kunt het natuurlijk elke vakantie toepassen als je dat zou willen. Ik weet dat januari DE maand is als het gaat om vroegboekkorting, maar soms zijn we er nog niet helemaal uit in januari. Voor iedereen die wat later gaat boeken, heb ik deze ideetjes en voor iedereen die al geboekt heeft; sla ze op voor komend jaar of deze herfst bijvoorbeeld. Veel plezier met lezen en laat me weten als je geïnspireerd bent!

Vliegvakantie: Sri Lanka

Sri Lanka staat in de top van LonelyPlanet 2019 en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land dat bekend staat om de natuur, maar ook om de welbekende treinreis die je er kunt maken. Sri Lanka kan je ook kennen van Wie Is De Mol? seizoen 15. Margriet was de mol, Chris Zegers was kandidaat en ook Rik van de Westelaken was kandidaat. Drie bekende gezichten momenteel op tv als het gaat om Wie Is De Mol?. Het nadeel is, dat je er niet met de auto kunt komen. Wil je dus met huisdieren en/of kinderen op vakantie, moet je er nog goed over nadenken. Sri Lanka heeft natuur, veel dieren, mooie stranden en ook drukke steden.

Foto via Google

Foto via LonelyPlanet

Wil je meer weten over Sri Lanka? Klik dan door naar de site van LonelyPlanet (#nospon) en zie waarom dit land zo populair is.

Vliegvakantie: de Azoren

Verrassing haha! Maar ik bedoel niet alleen Terceira hoor, de Azoren hebben meerdere eilanden die de moeite waard zijn. Dirk en ik zijn in 2018 naar Terceira geweest op huwelijksreis. Ik vind eilanden fascinerend en de Azoren spraken mij enorm aan. Dirk was ook enthousiast en uiteindelijk boekten we via Tui naar Terceira. Mocht je nog nooit van de Azoren gehoord hebben, dan kan dat kloppen. De Azoren zijn eilanden die bij Portugal horen, maar die in de Atlantische Oceaan liggen op 1/3 afstand van Europa en 2/3 afstand van New York (Amerika) ongeveer. Sinds een aantal jaar zijn er pas echt goede verbindingen naar de Azoren en dus worden ze steeds populairder. Vergelijk de Azoren niet met Hawaii of Fiji, want dat vind je daar niet. Wel zijn het prachtige, unieke eilanden met veel natuur en een heerlijk temperatuurtje. Het is er het hele jaar door eigenlijk wel mooi weer. Het koudste weer wat ze daar hebben gehad was 7 graden in de winter.

Je kunt (op Terceira in ieder geval, maar vast ook op de andere eilanden) er walvissen/dolfijnen spotten, de vulkaan Monte Brasil beklimmen, binnenin een vulkaan lopen, lava velden bezoeken, stranden bezoeken, steden bezoeken, warmtebronnen bezoeken, prachtige natuur bezoeken, kustplaatsen bezoeken enz. Niet ieder eiland is even bruisend. Ik denk dat je het beste naar Sao Miguel kunt of Terceira als je echt goed de Azoren wilt bekijken. Sao Miguel is een beetje de ‘hoofdstad’ van de Azoren, omdat het het grootste eiland is. Mocht je denken; ik ga eilandhoppen daar, vergis je dan niet. De eilanden liggen ver uit elkaar en zijn bereikbaar per vliegtuig. Dus even met een bootje varen gaat niet. Je zult moeten vliegen om van Terceira op Sao Miguel te komen.

Terceira heeft de grootte van Texel ongeveer.

Hier zie je waar de Azoren ongeveer liggen. Een flink stuk onder de Azoren ligt het eiland Madeira (bloemeneiland) dat ook bij Portugal hoort. Dit eilandje kan je niet zien op de kaart trouwens.

Sao Miguel – foto via: https://www.worldwanderista.com/sao-miguel-azores-travel-guide/

Foto’s van Terceira:

  

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik heel enthousiast ben over Terceira en de Azoren in het algemeen. Ik zou hier graag nog eens heen gaan! Het is een originele bestemming.

Dit vind je vast ook leuk: Terceira dag 3.

Autovakantie: Duitsland

De Moezel, het Zwarte Woud, Beieren, Bavaria, Noord Duitsland, Sauerland, mooie kastelen enz. en dat zo vlak om de hoek. Duitsland staat op nummer 2 in de top van LonelyPlanet 2019 en ik vind dat terecht. Ik kom al mijn hele leven in Duitsland (en echt niet alleen voor de DM hoor 😉 en ik ben er nog niet op uitgekeken. Duitsland is veelzijdig, niet duur en je kan er veel zien + doen. Persoonlijk ben ik fan van de Moezel regio, maar ook de Bavariastreek vond ik erg mooi. Ook zijn we tijdens de roadtrip via het Zwarte Woud gereden en ook dat vond ik erg mooi. Daarnaast heeft Duitsland bekende steden zoals Hamburg en Berlijn die de moeite waard zijn om te bezoeken. Duitsland is ook het land waarmee je Denemarken kunt bereiken per auto, maar als je bijvoorbeeld naar West Duitsland gaat, zit je alweer bijna in Tsjechië.

 

 

Ook leuk om te lezen: de roadtrip die wij in 2017 hebben gemaakt. 

 

Autovakantie: een roadtrip

Natuurlijk kan je een roadtrip maken door Duitland, maar er zijn ook andere leuke varianten te bedenken. Ik zet ze op een rijtje voor je:

 1. Een roadtrip door Scandinavie: via Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen (+ evt Finland)
 2. Roadtrip door Schotland
 3. Een roadtrip door Engeland (+ Schotland)
 4. Roadtrip Zuid-Europa: Spanje, Portugal, Italie
 5. Een roadtrip door Oost-Europa: Duitland, Tsjechie, Slowakije, Hongarije enz.
 6. Roadtrip door Europa: Duitsland, Oostenrijk, Zwisterland, Italie, Slovenie
 7. Een roadtrip door Italie
 8. Roadtrip door West-Amerika (wel eerst vliegen uiteraard)
 9. Een roadtrip door Florida
 10. Roadtrip door de Benelux

 

Citytrip: Kopenhagen

Wederom één uit de top van LonelyPlanet, maar ik wilde hem al heel graag aanraden. Ik ben zelf in 2016 in Kopenhagen geweest met een vriendin. Ik was er in oktober en het was er ontzettend koud weet ik nog. Deze stad is naast Berlijn en Londen een van de steden die ik vaker zou willen bezoeken. Ik heb al veel steden gezien, maar niet één lijkt er op Kopenhagen. Het is een fietsvriendelijke stad, maar ook de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Wij boekten de vlucht en het hotel los. Kopenhagen is wel een duurdere stad. De kronen zijn duurder dan de euro en dat merk je wel. Toch kan je een goede maaltijd scoren door op aanbiedingen te letten. Ook heb je Dalle Valle en die heeft veel voordeel deals. Zo betaal je niet een vermogen voor je lunch.

Kopenhagen heeft de kleine zeemeermin en Nyhavn als bekende attracties. Die zeemeermin is echt heel klein trouwens. Nyhavn is wel echt heel mooi. Verder is het een levendige stad met goede metro/trein verbindingen. Ook kan je gemakkelijk in Malmo komen (Zweden) met de trein. Hebben wij niet gedaan trouwens. Kopenhagen heeft ook een soort dolfinarium. Heel leuk om daar te kijken.

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Met een klein uurtje vliegen ben je er al, maar met de auto kan je er ook komen.

Hotel boeken in Kopenhagen? Klik dan hier. 

 

Natuurlijk kan je ook voor een zonvakantie gaan in een resort of lekker naar Texel of een andere plaats in Nederland gaan, maar ik dacht; ik bied even iets originelere opties voor jullie. Welke van deze gave reizen zou jij graag willen maken? Laat het me weten 🙂

________________________________________________________

Dit artikel bewaren? Sla het op, op Pinterest! 😉

Comments (5)

 • Janet

  11 februari 2019 at 20:00

  Sri Lanka bezocht ik afgelopen zomer, dat was heerlijk! Voor komende zomer heb ik nog geen idee, maar een roadtrip door Oost-Europa staat hoog op mijn lijstje. Lijkt me een hele mooie regio!

 • Melissa

  14 februari 2019 at 22:33

  Wat een prachtige locaties. Zelf staat Sri Lanka nog op mijn lijst

 • Lizzie

  23 februari 2019 at 20:03

  Alles nog niet gedaan dus voor mij zeker rmogekijkheden!! Ik wil eind van t jaar nog ergens heen.. ben druk aan t denken haha.

 • Skincarebynaomi

  25 februari 2019 at 10:13

  Wat een prachtige locaties zeg. Sri lanka staat al een hele tijd op het lijstje!
  Dit jaar wordt het Slovenie

 • Maaike | Travelbliss

  28 februari 2019 at 06:07

  Ik zou voor de Azoren kiezen omdat ik daar nog niet geweest ben ?
  Maaike | Travelbliss onlangs geplaatst…Leukste bezienswaardigheden in OxfordMy Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

De koffie tag - alles over koffie

4 februari 2019

Next Post

5 tips voor het starten van een eigen webshop

11 februari 2019