Blog post

5 tips voor een roadtrip/lange reis

13 maart 2018Marcelina

Vandaag delen we tips voor degene die zelf een roadtrip of langere reis willen maken. Wat is handig om te weten en wat hebben wij ervaren. Daar gaat het vandaag over. Als je na het artikel nog vragen hebt; stel ze gerust hieronder.

Tip 1. Denk aan je vignetten

In bepaalde landen heb je een vignet nodig. Een sticker voor op de voorruit van je auto. Voor Zwitserland moet je er een voor een heel jaar aanschaffen en voor Oostenrijk moet je dagen selecteren. Dit kan je via anwb regelen. Zonder een vignet krijg je een bekeuring. In Tsjechië kun je meteen over de grens een vignet aanschaffen. Ik weet dat je in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië er een moet aanschaffen. Voor andere landen kan je voor de zekerheid anwb.nl raadplegen.

Tip 2. Onderzoek online goed waar je verblijft

Soms lijkt een hotel of huisje heel erg mooi op een website, maar valt het in het echt enorm tegen. In dit artikel kun je tips voor Airbnb lezen. In dit artikel lees je welke huisjes wij nu al aanraden. In het eerste artikel kun je al lezen dat wij in Padova eigenlijk niet goed wisten hoe de omgeving eruit zag. We kwamen in een ‘gangster buurt’ terecht (als ik het zo mag noemen) en we voelden ons niet erg veilig daar. Het is dus altijd handig om in te zoomen op bijv. Google Maps en om tips online te lezen en reviews. Zo weet je zeker dat je op de plaats terecht komt die jij in je hoofd hebt.

Tip 3. Plan ruim van tevoren

Een lange reis als een roadtrip die plan je niet in een week. Er zit veel voorbereiding in. Zoals je route bepalen, je tussenstops bepalen, je doel bepalen in elke verblijfsplaats enz. Als je bijv. naar Praag gaat, maar je hebt geen idee wat er te beleven is, dan heb je de kans dat je Praag niet eens zo leuk gaat vinden, terwijl je er wel heen gaat. Wij zijn eigenlijk de mist in gegaan met een van de steden die we bezocht hadden. We dachten alle info te weten over de stad, maar in het echt viel het best tegen. Hierover komt nog een artikel. Daarnaast kan er nog van alles gebeuren. Zo wilden wij een auto huren voor de reis of een oude auto opknappen, maar door familie omstandigheden, kon dit al niet doorgaan. Onze ervaring is: plan ruim op tijd om problemen te voorkomen.

Tip 4. Plan niet teveel op je roadtrip

Klinkt gek, na tip 3, maar teveel plannen is ook niet handig. Ik had alles uitgewerkt en netjes geprint. Per locatie stonden alle dingen die we konden doen. Heel handig, want vaak kwam het blad heel goed van pas, maar soms liep een dag even anders. Het is wel handig om opties te hebben, maar pin je niet teveel vast op je activiteiten. Dit zorgt voor veel gestress en daar zit niemand op te wachten tijdens een vakantie.

Tip 5. Kijk verder dan je verblijfsplaats

Wij hadden bijv. geboekt in Most na Soci, omdat het dichtbij de rivier was (lees hier het artikel), maar toen we van Slovenië naar Italië gingen rijden, kwamen we langs nog vele andere leuke dorpjes aan de rivier. Deze hadden wij gemist en we hadden weinig/geen tijd om ze te bezoeken. Soms lijkt een stad/dorp dus al fantastisch, maar is er meer te beleven dan Google je van tevoren vermeld had in de buurt. Zo mis je misschien wel het mooiste van je hele reis. Dus kijk verder dan een straal van 20km in je verblijfsplaats is onze tip. Ga lekker op onderzoek uit door gewoon een stukje te rijden. Google weet echt niet alles 😉

Dit waren onze 5 tips. We hopen dat jullie er wat aan hebben gehad. Heb je nog een toevoeging? Deel die gerust hieronder met ons. Ook voor vragen; deel ze maar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

3 redenen waarom Praag jouw nieuwe citytrip wordt

8 maart 2018

Next Post

Mijn solo reis naar Maleisië

16 maart 2018