Blog post

Gastblog: Australië

6 juni 2018Marcelina

Vandaag deelt Yvonne van Myfootprints haar verhaal over Australië. Dit is een land waar ik zelf al heel lang heen wil (voor de koala’s). Het lijkt me daarnaast ook een heel mooi land om te ontdekken, omdat het zeer veelzijdig is. Yvonne vertelt er ons meer over, dus lees gauw verder:

Tijdens onze twee langere reizen door Australië heb ik mijn hart verloren aan dit bijzondere land. Australië heeft zo veel meer te bieden dan alleen woestijn, hitte en rood zand. Naast geweldige natuur en de laid back mentaliteit van de mensen is er ook de ruimte. Soms zelfs zo veel ruimte dat het bijna onwezenlijk is.

Het echte Australië

Hoewel alle delen van Australië mooi zijn heeft het westen van het land de meeste indruk op ons gemaakt. Hier ervaar je ook het best hoe veel ruimte er is en hoe weinig mensen er leven. Wij reden met de auto en tent van Perth naar Darwin. Een rit van bijna 4500 kilometer over een lange weg. Onderweg af en toe een klein dorp, roadtrucks die langs denderen, overstekende koeien en veel “niets”.

Kampeer in de meest prachtige parken vol ruige, ongerepte natuur. Stille nachten onder heldere sterrenhemels. Op de campsites vind je dieren als de kangoeroe, emoes en papegaaien.

Zwem bij watervallen, in rivieren en boven het koraal van het Ningaloo Reef. (In het noorden altijd wel even navragen of er geen krokodillen meer in het water zitten voor je erin springt 😉 )

Een “once in a lifetime” ervaring die we nooit zullen vergeten.

 

Water

Ben je, net als wij, fan van water en wildlife dan zit je helemaal snor aan de westkust. Wat dacht je van snorkelen met bijzondere dieren als zeehonden of een walvishaai? Of de kans om dolfijnen van dichtbij te zien, te snorkelen en duiken boven de meest bijzondere koralen? In het westen kun je zelfs zeepaardjes vinden. Ik zag ze zelf helaas nog niet, maar het staat nog steeds op mijn bucketlist!

Lees de mooiste tips in dit blog; klik hier.

Wat je ook doet, het westen van Australië zal zeker indruk maken!

___________________________________________

Bedankt Yvonne voor het delen van jouw verhaal over Australië. Ik hoop er ooit heen te gaan. Wie is er nog meer overtuigd?

Comments (2)

 • 73Harley

  10 juli 2018 at 13:49

  I can see that your content probably doesn’t have much traffic.
  Your articles are interesting, you only need more new visitors.
  I know a method that can cause a viral effect on your website.
  Search in google: dracko’s tricks make your content go
  viral

 • salafisa’s recipes

  24 juli 2018 at 17:39

  Fastidious response in return of this matter with real arguments and telling everything regarding that.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Dagje uit Amsterdam

4 juni 2018

Next Post

Mijn Netflix favorieten

12 juni 2018