Blog post

Boheems Zwitserland

9 februari 2018Marcelina

Vandaag zoomen we in op een deel van onze roadtrip. De titel verklapt het al: Boheems Zwitserland. Voor degene die geen idee hebben wat dit is. We leggen het uit:

Van Nederland naar Boheems Zwitserland

Als je vanuit Nederland over Dresden (Duitsland) rijdt, dan kun je Tsjechië binnenkomen via Boheems Zwitserland. Zoals je ziet ligt het ook echt net bij de grens van Duitsland en Tsjechië. Het is een prachtig natuurgebied om te wandelen (met hoogtes.) Niet alle paden zijn even veilig voor alle toeristen, maar tot onze verbazing was het al zo toeristisch dat er veel looproutes waren om er te komen. Je moet er alleen wel wat voor over hebben. Voor een kleine bijdrage staat je auto op een parkeerplaats waar je gewoon handje contantje moet betalen aan medewerkers die er rondlopen. Vervolgens moet je al 3km lopen voor je überhaupt bij de ingang van het park bent. Dan begint je tocht omhoog.

Gebergte

Boheems Zwitserland is eigenlijk een gebergte. Je zit op een flinke hoogte als je helemaal naar boven bent geklommen. Je kwam ook echt mensen tegen die dit als work-out deden en je kon ook merken dat ze goed voorbereid waren. Wij kwamen aan met 36 graden in het gebied en vanwege de kou in Nederland, hadden we een lange broek aan. Hier hadden we onderweg al spijt van, maar we wilden ook niet terug gaan.

Moeite waard

Bovenaan aangekomen was het dan ook echt wel de moeite waard. Ondanks de hitte, was het echt prachtig. Meteen een fantastische start van onze roadtrip. Wel liep het er dus vol met Tsjechen en toeristen. Niet zo onontdekt als wij dachten. Ze weten trouwens wel hoe ze aan geld moeten komen. Heb je een bepaald gedeelte gehad en wil je meer zien, moet je eerst geld neerleggen. Heb je euro’s, is dat ook geen probleem, maar dan betaal je wel extra. Wij hebben een paar gedeeltes bekeken.

Wil je terug naar beneden? Dan moet je via hetzelfde pad weer helemaal terug. Dus dat was ongeveer 8km in totaal.
Wil je een beter beeld hebben van hoe de reis omhoog was, dan raad ik aan om de video te kijken die ik gemaakt heb.
Daaronder volgen foto’s van deze reis.

Geen zin om de video te bekijken, maar wil je wel een beeld hebben van dit natuurgebied? Kijk dan mee:

 

Je ziet foto’s van onderweg, van Marcelina met de camera en van het uitzicht. Hebben we je al overtuigd om heen te gaan? Mocht je met de auto naar Praag gaan, dan is deze tussenstop zeker de moeite waard. Op een van de foto’s zie je een soort huisje. Op een gegeven moment kun je daar ook doorheen lopen en op de rots helemaal rechts, daar hebben wij uiteindelijk opgestaan. Je kunt dus wel zien dat het echt een flinke klim was.

Hier zie je mij voor het ‘huis’ en je ziet nog een keer het uitzicht. Dit was het stuk over Boheems Zwitserland. Ik hoop dat ik jullie een beter inzicht heb kunnen geven van dit prachtige gebied in het prachtige land Tsjechië. Voor ons is het een aanrader, maar ga er niet heen voor je rust. Dat zul je er waarschijnlijk niet vinden. Overal lopen toeristen. Toch raden we het wel echt aan, omdat je er lekker kunt lopen en uiteindelijk prachtig uitzicht krijgt te zien.

Heb je nog vragen, zet ze gerust in de reacties hieronder.
Wie hebben we al overtuigd om Boheems Zwitserland te bezoeken?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

10 landen die we bezocht hebben tijdens de roadtrip

8 februari 2018

Next Post

Tip(s) voor Airbnb

13 februari 2018