Blog post

Over het leven in Toscane | Italië

30 maart 2018Marcelina

Bon giorno! Vandaag is het tijd voor een gastblogger en zoals jullie misschien wel weten is er tot nu toe één gastblogger aan het woord geweest. Kyra vertelde vorige keer over haar reis naar Maleisie die ze helemaal alleen maakte. Vandaag vertelt Nienke jullie meer over ‘het dolce leven‘ in Toscane. Wat dat precies betekent? Lees gauw verder en je komt er achter:

Mijn Toscaanse ervaring!

Deze maand precies een jaar geleden heb ik alles opgegeven, mijn woning, mijn werk en natuurlijk mijn mensen op mij heen achtergelaten, om te verhuizen naar Toscane samen met mijn vriend en katten! Om het voorzichtig te doen hebben we voor het camping leven gekozen, werken op een grote camping in Toscane! We wonen er naast en huren dit, dus risico’s zijn er niet… Het klimaat van Toscane is wat ons met name aanspreekt, maar natuurlijk ook de mensen en het cultuur! De mensen zijn onwijs vriendelijk, waar ik dacht dat het een gehaast en onsympathiek volkje zou zijn, bleek het tegenovergestelde van waar! Het is een zeer relaxt, soms iets te als je het mij vraagt ;-), en sympathiek volk! Zijn erg beleefd en aardig en helpen je prima op weg qua taal lees: ze zijn erg geduldig wanneer je de taal niet helemaal spreekt, want Engels wordt hier natuurlijk niet gesproken dus veel keus is er eigenlijk ook niet! Mijn tip aan een ieder die dan ook op vakantie gaat naar Toscane is: neem een woordenboek mee, want sta je bij de garage, supermarkt of zelfs in het ziekenhuis niemand spreekt Engels!

Omgeving 

Naast de mensen is natuurlijk de omgeving wat ons heel blij maakt! Toscane is prachtig! Of je nu langs de kust rijdt of het binnen land in gaat, het is zooo mooi! De olijven velden, de druiven velden en de zonnebloem velden! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Wij zijn gek op die kleine Italiaanse dorpjes in plaats van de grote steden! De kleine Italiaanse dorpjes beland je echt midden in de Italiaanse sferen, erg leuk om hier even te lunchen of uit eten te gaan. De Italianen zijn nogal van het lunchen overigens, wat wij erg kunnen waarderen sinds we hier wonen! De Italiaanse keuken is goddelijk! Koken kunnen ze hier wel:-)

Werken

Werken op een camping in Italië is naast heel erg gaaf ook soms heel frustrerend! Italianen zijn nogal van “Domani, Domani”, oftewel morgen, morgen! Wat morgen kan doen ze vooral morgen! Nou daar moet je nogal aan wennen hoor als kaaskop! Maar goed, verder loop ik wel lekker het hele seizoen in korte broek en shirtje, want warm is het hier wel! Vanwege het klimaat hoef je Toscane niet over te slaan, ook prima voor een mei vakantie! Het weer is hier heerlijk stabiel!

Siena

Wij zelf zijn nogal weg van Siena! Hele mooie stad, zie mijn tips over wat te bezoeken in mijn blog over Siena! Verder is San Vincenzo een ontzettend leuk badplaatje met een leuk haventje, Piombino een leuk groot dorp en Follonica heerlijk om een spritz te drinken aan het strand! Kortom je kan alle kanten op hier! Ik raad het echt iedereen aan om een keer naar Toscane op vakantie te gaan! Er is hier zoveel moois! Wanneer je meer wil weten over Toscane check mijn blog! www.hetdolceleven.nl. Heb je vragen of een verzoekje voor een blog over Toscane mail me gerust:-)!

Foto’s

Hieronder een foto van Siena en van een lunchroom in Siena:
Het strand San Vicenzo:
Nog een foto van een bordje in Toscane en van de druivenvelden:
Liefs, Nienke
__________________________________________________________________
Hartstikke bedankt Nienke, dat je jouw verhaal wilde delen op onze blog. Nu hebben we wel een beetje spijt dat we Toscane niet aan onze roadtrip hebben vastgeplakt hoor, haha! Je inspireert ons om weer een nieuwe reis te maken.  Bezoek ook zeker Nienke haar site voor meer Toscane. Ook gastblogger worden? Stuur een berichtje 🙂
 Wat vinden jullie van Toscane?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

4x Burano (Venetië) in foto's

27 maart 2018

Next Post

Op reis met ons naar Oostenrijk en Slovenie

3 april 2018