Blog post

Bali, mijn favoriete plekje op aarde

9 mei 2018Marcelina

Gastblogger Jenny is erg enthousiast over haar ‘favoriete plekje op aarde’ ofwel: Bali. Ze vertelt ons er graag meer over. Persoonlijk ben ik al heel enthousiast, want Bali is wel echt een ‘bucketlist ding’ voor mij haha. Het klinkt alleen al heel tropisch en ver weg. Benieuwd naar watje er allemaal kunt beleven? Lees dan gauw verder:

Het eiland zelf

Zon, zee en strand. Lekker eten en wat drankjes. Shoppen tot je er bij neervalt. Het kan op het Indonesische eiland Bali. Bali is echter meer dan het Salou van Indonesië!

Geloof het of niet, maar Bali is een van mijn favoriete plekjes op aarde. Ik werd verliefd, boem, tijdens mijn eerste reis naar Bali in 2006. Ik besloot een tijdje op Bali te wonen en me onder te dompelen in het Balinese leven en de Balinese cultuur. Toen leerde ik het eiland kennen als geen ander, ik vond er een tweede thuis en een tweede familie. Elk bezoek aan Bali voelt een beetje als thuiskomen. En elke keer probeer ik weer nieuwe plekjes te ontdekken – zo houd ik mijn blog over Bali compleet.

bali

Leestip: Gastblog: op Bali tijdens de aardbeving

Mijn drie favoriete plekjes

De rijstvelden van Jatiluwih

Bali heeft veel mooie rijstvelden. Vooral de rijstvelden in Ubud zijn bekend en populair. Dat is niet zo raar, want deze zijn makkelijk te voet of met de scooter te bereiken.

Mijn favoriete rijstvelden zijn de rijstvelden van Jatiluwih in de provincie Tabanan. De rijstvelden zijn zo langgerekt en zo mooi groen! Je raakt er niet uitgekeken. De beste manier om de rijstvelden van Jatiluwih te ontdekken is te voet. Je kunt mooie trekkings maken door deze omgeving. Toeristen kom je niet tegen, wel vriendelijke locals die op de velden werken.

 

Duiken bij Amed

Net ten noorden van Amed ligt het populaire US Liberty Wreck. Een must see voor iedereen die gaat duiken in Bali.

Mijn favoriete duikstekken van Bali liggen iets meer naar het zuiden bij het vissersdorp Amed. Hier ligt het zogenaamde Japanese Wreck. Ook zijn er duikstekken met uitbundige koralen, veel vissen en krabben en kreeften. Als je goed kijkt vind je er ook kleurrijke naaktslakken.

bali

Nusa Lembongan

De stranden in het zuiden van Bali zijn heel populair. Bij Kuta, Sanur en Changgu kan het daardoor best druk zijn.

Nusa Lembongan biedt een goed alternatief. Dit kleine eilandje voor de kust, neemt je even mee terug in de tijd – in de tijd dat het overal nog rustig en ongerept was. Ik heb niet het geduld om uren op mijn gat te liggen, voor mij is Mangrove Point het leukste strand van Lembongan. Hier kun je genieten van het witte zand, maar ook suppen of varen door de Mangrovebossen. En wanneer je een bootje huurt, kun  je er ook mooi snorkelen voor de kust.

Op IkReis beschrijf ik meer geheime plekjes op Bali. Hieronder zie je een Balinese bruiloft:

bali

www.ikreis.net
www.outofasia.nl

______________________________________________

Bedankt dat je jouw verhaal wilde delen Jenny! Ik ben benieuwd naar die andere geheimen van dit prachtige eiland. Wie is er (net als mij) overtuigd om hier eens heen te gaan? Laat het weten in de comments 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Heropening DMontheroad

7 mei 2018

Next Post

Op huwelijksreis

9 mei 2018