Blog post

Mijn solo reis naar Maleisië

16 maart 2018Marcelina

Vandaag is het zover. Vrijdag = voor gastbloggers. Kyra bijt het spits af en neemt ons mee naar het prachtige Aziatische land Maleisië. Het bijzondere is, dat ze de reis helemaal alleen ging maken. Dit is natuurlijk best spannend als je dat voor het eerst doet, maar het is ook een hele ervaring natuurlijk. Hoe lang ze hier was, wat ze ontdekt heeft en wat ze gezien heeft? Dat lees je verder in dit artikel met veel beeldmateriaal erbij. Pak er lekker een kopje thee/koffie bij en lees maar mee:

Alleen reizen

In je eentje naar Maleisië op vakantie. Klinkt misschien als gekkenwerk, maar ik deed het. En ik ben nu zo blij dat ik het gedaan heb. Het is echt een prachtig land, ik weet zeker dat jij het ook mooi zou vinden. Natuurlijk hoef je niet alleen te gaan, met anderen is net zo leuk. Wil je weten hoe mijn reis was? Dat is mooi! Want dat ga ik je nu vertellen.

Stedentrip

Het was voor mij maar een korte vakantie, een stedentrip eigenlijk, maar dan heel ver weg. Twee nachtjes in Malacca en twee in Kuala Lumpur. Ik ben er net van terug, ik was er aan het einde van het hoogseizoen, wat betekent dat je er alle mooie plekken ook daadwerkelijk kunt zien in plaats van geplet te worden door een constante menigte toeristen.

Tip: blijf langer in Maleisië

Als je gaat, raad ik je echter wel aan om langer te gaan dan mij, al was het alleen maar omdat de reis heen en terug zo lang duurt. De heenreis voor mij was 7 uur vliegen, 3 uur tussenstop in Doha en daarna nog 8 uur vliegen. Op de terugweg had ik zelfs een tussenstop van 8 uur en dat was echt verschrikkelijk. Gelukkig ontmoette ik tijdens mijn eerste heenvlucht een hele aardige jongen met wie ik goede gesprekken heb gehad. Ik denk dat dat echt het beste is van alleen reizen: je staat open voor contact met andere mensen die je niet kent. Ik heb gewoon een nieuwe vriend gemaakt, hoe tof is dat?

Maleisië ontdekken

Na aankomst, het verwerken van de shock -veroorzaakt door de extreem vochtige lucht in het land- en een twee uur durende rit kwam ik eindelijk in het hotel aan in Malacca, The Majestic Hotel. Prachtig gebouw in oude stijl. Erg luxe, geweldige service, echte aanrader. Diezelfde dag heb ik alleen nog maar diner gehad in het hotel, zo laat was het al.

De tweede dag daar begon het ontdekken. Het was al een heel avontuur om een restaurant te vinden om te ontbijten, aangezien veel tentjes pas om 12.00u open gingen of tussen 09.00u en 12.00u geen eten serveerden. Uiteindelijk at in rijst met sausjes en een naanbrood ter grootte van een dinerbord. De rijst en de sausjes werden aan tafel direct uit potjes op een bananenblad geschept en zo dus aan mij geserveerd. Niks geen bord. Fun fact: iedereen eet daar met de handen, of hand moet ik eigenlijk zeggen, want ze gebruiken alleen de rechter. Waarom? Omdat ze met de linker hun kont afvegen. Daar gebruiken ze verder alleen maar water bij, jup. Natuurlijk wassen ze wel hun handen gelukkig.

”In Maleisie vegen ze hun kont af met hun linkerhand”

Na het eten ben ik naar het historische centrum van de stad gegaan, veel overblijfselen van de koloniale tijd van het land staan daar nog. Maleisië was ooit van ons, wist je dat? Er staat nog een mooie rode kerk die wij ooit gebouwd hebben en een muur met kanonnen erop. Er waren ook werkelijk overal van die rickshas. Je weet wel, van die driewieler fietsjes waarop je als toerist kan worden rondgereden door de stad. Ze waren allemaal in een thema versierd: hello kitty, pikachu, frozen, you name it. Very extra. Na even rondgekeken te hebben besloot ik met de rondvaart mee te gaan, een half uurtje heen en weer over de rivier dwars door de stad, erg leuk!

Villa Sentosa

De dag erna ging ik eerst naar Villa Sentosa, dat is een soort museum dat eigenlijk gewoon een woonhuis was. Je kunt dus zien hoe de mensen er 100 jaar geleden woonden en de eigenaresse van het huis, die er zelf opgegroeid is, geeft de rondleiding, hoe geweldig is dat! Ik vind het echt tof dat zij haar huis zo openstelt voor iedereen en heel trots vertelt over haar familie. Daarna maar weer rijst gegeten, want een broodje kaas is daar niet echt een ding en veel vegetarische opties zijn er niet, wat ik wel had verwacht eerlijk gezegd. Ook een avontuur trouwens: wennen aan hoe pittig het eten er is, maar werkelijk echt bijna alles is ook pittig. Gelukkig went het vrij snel. Na dit ontbijt ging ik met de observatietoren mee omhoog waardoor je een prachtig overzicht over de stad had. Nog even wat te eten gehad en daarna weer naar het hotel.

Kuala Lumpur

Hierna vertrok ik naar Kuala Lumpur, Maleisië. Gewoon met een Uber. Ik deed er trouwens alles lopend of met de Uber. Een ritje binnen de stad kost omgerekend echt maar een euro, kan je je dat voorstellen? En het verkeer is er echt absoluut niet zo hysterisch zoals bijvoorbeeld in Thailand. Ook in Kuala Lumpur verbleef ik in het Majestic Hotel. Eveneens prachtig, maar een stuk moderner. Ik ging de stad in voor avondeten en eindigde bij een Libanees tentje waar het eten echt perfect was, heerlijk! Ook voor vegetariërs erg geschikt. Dat vind ik een van de leuke dingen aan het land, er wonen zo veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Je kunt er dus heel veel verschillende soorten eten krijgen. Of gewoon naar de Mac gaan, als je je saai voelt. Hierna heb ik voor het eerst in m’n leven een voetmassage gehad. Uurtje voor een tientje. Is toch absurd goedkoop of niet? Heerlijk.

Activiteiten

Hierna had ik een volle dag in Kuala Lumpur en ging ik naar het Bird Park in de stad. Wat een prachtige plek. Allemaal soorten vogels vliegen er vrij rond, lopen vlak langs je heen zonder bang te zijn. Het is er net een jungle, er zijn zelfs watervallen. Halverwege nam ik er een verse kokosnoot om even bij te komen van de hitte en zodra ik ging zitten verzamelden er zich tien vogels om me heen, azende op mijn kokosnoot. Dus die heb ik vrolijk zitten voeren, ze aten gewoon uit m’n hand ik heb me kostelijk vermaakt. Afgezien van het moment dat er eentje bijna op me poepte, maar dat is het risico.

Chinatown

Hierna heb ik Chinatown opgezocht, avondeten gehad bij een restaurant genaamd Old China. Als je er voor staat zou je er eigenlijk niet binnen lopen, maar ik zeg je, moet je wel doen. Het eten is er echt goed. Ik ging vanuit hier lopend door naar de winkeltjes in Chinatown. Alles is er zo kleurrijk! Even over de markt gelopen waar ze alles hebben wat je maar kunt bedenken, maar dan de neppers versie ervan. Neppe nikes enzo. Daarna door naar een indoor winkelcentrum. Erg mooie plek met erg mooie winkeltjes. Ook hier kon je alles kopen wat je maar kon bedenken. Een tip: koop geen ‘durian’ snoepjes als souvenir. Maar echt niet. Heel vies. Koop vooral wel een mooie dromenvanger.

De dag erna was het voor mij alweer tijd om terug te gaan naar Nederland. Het enige wat ik dus nog gedaan heb is het nationaal museum bezoeken, pal naast het hotel. Was zeker leuk om te zien. Daarna snel doorgegaan naar het vliegveld. Met de trein deze keer.

Aanrader?

Dat betekende voor mij alweer het einde van mijn reis. Ik ben nu alweer een paar dagen terug en om de een of andere reden is het net alsof ik nooit weg ben geweest. Je raakt zo snel weer in je gewone routine helaas. Maar ik heb prachtige herinneringen om op terug te kijken en ik kan iedereen aanraden er ook heen te gaan. Het is er veilig, goedkoop en de mensen zijn super aardig.

Meer tips? Meer informatie? Dan moet je eventjes kijken op mijn eigen blog: Alovingladytravels.  Meer foto’s? Dan moet je me even volgen op insta: @alovingladytravels.

Liefs en veel reisplezier x

Kyra

Leestip: Op reis naar Trinidad en Tobago

Bedankt!

Bedankt Kyra, dat je jouw prachtige ‘stedentrip’ naar Maleisië met ons wilde delen. Fijn om te weten dat Maleisië ook veilig is om alleen naar toe te gaan. Wij zijn erg enthousiast geworden na het zien van de foto’s en na jouw ervaringen. Vergeet ook zeker niet om haar website te bezoeken en/of om haar te volgen op instagram. Ze is geïnspireerd om meer van de wereld te gaan zien. Heb jij nou net als Kyra ook een mooie reis gemaakt of wil je iets heel anders op onze site delen? Meld je aan als gastblogger.

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

5 tips voor een roadtrip/lange reis

13 maart 2018

Next Post

Dagboek van een invaljuf #2

17 maart 2018