Blog post

Op reis naar Trinidad en Tobago

13 mei 2019Marcelina

Als je het over bijzondere bestemmingen hebt, dan valt deze reis van gastblogger Susanne daar zeker onder. Ze is met haar tweelingzus naar Trinidad en Tobago geweest en vertelt ons meer over haar reis. Ook zo benieuwd naar deze eilanden? Lees dan zeker verder:

 

Geografie

‘Trinidad & Tobago, waar ligt dat? Wat moet je daar?’ Waren veel voorkomende opmerkingen toen ik vorig jaar rond deze tijd tickets naar deze tamelijk onbekende, tropische bestemming boekte. Toch zijn er best dingen waar je het land van zou kunnen kennen, het is namelijk de geboortegrond van Haddaway en Nicki Minaj. Bijzonder is dat elke inwoner, van Trinidad en Tobago, Nederland wel weet aan te wijzen. Waarschijnlijk doordat ‘onze’ bondscoach Leo Beenhakker het nationale voetbalteam voor het eerst door de kwalificaties van het WK wist te loodsen voor het WK in 2006.  

Port of Spain – hoofdstad Trinidad en Tobago

Afgelopen september vertrok ik samen met mijn tweelingzus (Margot) voor 18 dagen naar Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. Deze eilandengroep ligt op zo’n 13 km voor de kust van Venezuela en behoort tot het Caribisch gebied. Het grootste eiland van de Republiek van Trinidad & Tobago is het eiland Trinidad, gevolgd door het kleinere Tobago. Daarnaast zijn er nog vele kleine (on)bewoonde eilanden.

Trinidad

Tijdens onze reis bezochten we eerst Trinidad. Een eiland die geliefd is door de grote diversiteit in landschappen, de saamhorigheid tussen alle verschillende bevolkingsgroepen, mooie natuurparken en het enorme asfaltmeer. Maar ook berucht is vanwege de hoge criminaliteitscijfers en het hoge aantal moorden. Als je naar Trinidad gaat is het absoluut een must om vooraf mensen te vinden die je het eiland op een veilige manier kunnen laten zien.

trinidad tobago

Wat te doen?

Een bezoek aan de stad Chaguanas die bekend staat om haar Oost-Indische bewoners mag je absoluut niet overslaan. In  het centrum is een grote lokale markt te vinden met allerlei soorten specerijen, kruiden, groentes en fruit. En niet vergeten de lokale specialiteit: haai. Maar het meest indrukwekkende is nog wel de gigantische, roze tempel met het daar bijbehorende beeld van de Hindoestaanse god ‘Lord Hanuman’. Dit beeld is de tweede grootste van de wereld en maar liefst 26 meter hoog. Vrijwilligers vertellen met alle liefde over de gebruiken en rituelen. Ook de ‘Temple in the Sea’ is ene plek die je zeker niet mag overslaan. Wanneer je op het einde van de dag gaat, heb je de kans op een prachtige zonsondergang! Je moet niet raar opkijken als je langs de route lijkverbrandingen tegenkomt, erg indrukwekkend om te zien.

 

Pitch Lake

In het zuiden van Trinidad is ‘Pitch Lake’ te vinden, het grootste asfaltmeer van de wereld. Het meer is 40 hectare groot en wordt, naast winnen van pek, door locals gebruikt om in te baden. Het regenwater vermengt zich met zwavel, wat volgens hen een goede mix is voor de gezondheid. Een bezoek aan het meer mag je alleen brengen met een gids, doordat sommige plekken in het meer zo zacht zijn dat je erdoor heen kan zakken. Het pek is enorm heet, waardoor blootstelling je ernstig kan verbranden. Het beste is om het asfaltmeer in de namiddag te bezoeken, zodat de temperaturen wat gedaald zijn.

 

Leestip: Waarom reis ik niet vaker?

Tobago

Na een weekje in het hectische Trinidad vertoefd te hebben, vlogen we met een klein vliegtuigje naar Tobago. Wanneer je hier het vliegveld af komt, waan je je direct in een totaal andere wereld. Tobago is precies wat je van een Caribisch eiland verwacht: vrolijke mensen, hagelwitte stranden en overal harde muziek! De muziek heeft een eigen vibe door het lokale instrument de zogenaamde ‘steelpan’. In het weekend speelt de plaatselijke steel drumband de hele avond muziek tijdens Sunday School in Buccoo, waardoor er in een paar uur tijd een enorm straatfeest ontstaat. Rond middernacht maakt de band ruimte voor een DJ en worden alle dansmoves uit de kast gehaald. Tijdens de nachtelijke uurtjes leerden we meteen het lokale drankje kennen: ‘the truth’, een drankje wat puur wordt gedronken en alleen op het einde van de avond. Deze rum bevat 75% alcohol en zorgt er volgens onze vrienden voor dat je de alleen nog maar de waarheid zal gaan spreken. Na wat biertjes was het tijd om een taxi terug te pakken, een hele uitdaging aangezien iedereen hier ladderzat achter het stuur stapt.

Wat te doen op Tobago?

Het mooiste strand van Tobago is te vinden bij Pigeon Point Heritage Park, waar je ook verschillende boottochten naar het rif kan maken. Deze boottochten hebben vaak een glazen bodem, zodat je het rif perfect kan bekijken. Bijzonder zijn de zandbanken midden op zee waar je kan zwemmen tussen de roggen en tropische visjes. Bij de toeristische plekken zijn er vaak gidsen te vinden die tours aanbieden om een rondje te maken over het eiland. Zeker een aanrader, want hierdoor kom je op mooie plekken die je anders moeilijk kan vinden! Openbaar vervoer is er niet echt, je maakt veelal gebruik van locals die een beetje bijverdienen als taxi chauffeur. Het regenwoud van Tobago is het oudste van alle Caribische eilanden en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Wij verbleven een week op Tobago en dit was genoeg om een paar dagen van het strand te genieten en het eiland te kunnen bekijken. Bijzonder is dat er bijna wekelijks grote feestdagen zijn op de eilanden en de bewoners vinden het super leuk als er toeristen zijn. Zo waren wij er op Onafhankelijkheidsdag en werden we zelfs voor de kranten, tv en radio geïnterviewd. Tijdens de feestdagen wordt er enorm uitgepakt en beginnen de voorbereidingen soms al een jaar van te voren.

trinidad tobago

Fascinerend

Trinidad en Tobago is absoluut een van de meest fascinerende bestemmingen waar ik ben geweest. Het is super bijzonder om te zien hoe alle verschillende soorten mensen met verschillende religies in vrede met elkaar samen leven. De combinatie van beide eilanden is bijzonder, doordat ze zo enorm van elkaar verschillen. Jammer is dat je in Trinidad moeilijk alleen over straat kan, maar door de lieve mensen die we hebben leren kennen is het een onvergetelijke ervaring geworden!

 

tobago

 

Wat een gave, bijzondere reis moet dit zijn geweest. Heel eerlijk: ik wist ook echt niet waar het lag op de wereldkaart. Het enige wat ik wist, is dat het bij Amerika in de buurt zou moeten zijn. Nu weet ik en weten jullie ook wat meer over deze eilanden. Wil je nou meer van deze reis zien of wil je andere reizen van Susanne zien, volg haar dan op Instagram. Bedankt voor je leuke blog Susanne! Met de foto’s erbij krijgen we een duidelijk beeld van deze prachtige eilanden! 🙂

Wat is jouw bijzonderste bestemming ooit waar je bent geweest?

 

Gebruik deze afbeelding om deze blog op te slaan op Pinterest:

 

 

Comments (7)

 • Naomi

  13 mei 2019 at 11:10

  Ik had er ook alleen van gehoord als het ging om sport ofzo. Geen idee waar het lag, maar het ziet er prachtig uit! En wel stoer, afreizen naar een gebied met zoveel criminaliteit.
  Naomi onlangs geplaatst…HuisartsenbezoekbingoMy Profile

 • Lodi

  13 mei 2019 at 11:33

  Wat een groot verschil tussen de eilanden zeg, dat heb ik nooit geweten. Het is een land die ik ken van sportwedstrijden, maar zou niet als nummer 1 op mijn lijst staan. Juist super leuk dat je hier geweest bent en ook gedurfd en wat een prachtige foto’s.
  Lodi onlangs geplaatst…Een rondreis langs de bekende Nationale parken van AmerikaMy Profile

 • Ech Wel

  13 mei 2019 at 19:17

  Een land bezoeken waar het voor de veiligheid noodzakelijk is om iemand bij je te hebben, klinkt niet ech als een vakantie… maar het is natuurlijk wel superstoer om dan toch gewoon te gaan.

  Persoonlijk zou ik eerder voor Tobago kiezen, dat verhaal over de rum spreekt me meer aan dan die haai op Trinidad…???
  Ech Wel onlangs geplaatst…Een lastige queestie; gaan massatoerisme en werelderfgoed wel samen?My Profile

 • Reisblog van Manon Ruitenberg

  14 mei 2019 at 16:12

  Ziet er uit als een bestemming om jaloers op te worden!

  Reisblog van Manon Ruitenberg onlangs geplaatst…By: Paul sr.My Profile

 • Frederique

  15 mei 2019 at 14:28

  Wat een mooie foto’s en een bijzondere reis. Ik ken het vooral omdat de steeldrum oorspronkelijk er vandaan komt. Ik wist niet dat de criminaliteit zo hoog was. Goed dat alles toch veilig en fijn verlopen is.

 • Gabriëlle

  15 mei 2019 at 14:55

  Wat een bijzondere bestemming! Het lijkt een geweldige plek. Interessant om te weten dat er zo’n groot verschil tussen de eilanden zit.
  Gabriëlle onlangs geplaatst…5x de leukste natuurhuisjes in Nederland!My Profile

 • Xarifa

  15 mei 2019 at 19:23

  Wauw! Ik kende het inderdaad nog niet. Maar het ziet er wel heel mooi uit!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Interview met: DMontheroad

7 mei 2019

Next Post

INGESCHREVEN BIJ DE KVK!

13 mei 2019