Blog post

Terceira dag 3 – toeren langs de kust

26 november 2018Marcelina

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst echt geblogd heb over Terceira. Toen beschreef ik dag 1 en 2. Vandaag beschrijf ik dan eindelijk onze derde dag op Terceira. Wat we hebben gedaan en gezien. Lees maar mee:

Terceira dag 3

We wilden graag een tour doen over het eiland. Dit kon alleen op zondag. Uiteindelijk hebben we ingestemd, omdat dit ons zo ontzettend gaaf leek om door een local begeleid te worden over het eiland. We wisten ongeveer al waar we heen gingen, dus zaterdag (dag 3) besloten we om zelf een auto te huren en rond te rijden. We zijn op zaterdag het hele eiland rondgereden als in: langs de kunstlijn rijden. Dit was ontzettend mooi om te zien. Het eiland is ongeveer net zo groot als Texel. Je kunt in een middag het eiland rondrijden als je natuurlijk niet al te vaak stopt. Wij wilden regelmatig stoppen haha.

Zoals je misschien al wel kunt zien, was het bewolkt deze dag. Het is er dan wel rond de 21 graden, maar dat voelt toch anders dan in Nederland hoor haha. Ik trok dus mijn lievelingsbroek aan van Vila en een shirtje en zo gingen we deze dag op reis.

Onderweg in een dorpje kwamen we dit gebouw tegen. Super mooi 🙂

Aangekomen in Praia da Vitoria. Een kustplaatst iets verderop van de hoofdstad Angra do Heroismo.

Het eten in het restaurant klonk wat lekkerder dan dat het daadwerkelijk was haha. Die kip was niet echt mijn ding.

Dirk besloot de toeristische route te nemen vanuit Praia. Dan krijg je dus dit 🙂 gezellige boerderijtjes (meeste zijn verlaten) met mooie koetjes.

 

Waar dit was, weet ik niet zo goed meer. In ieder geval prachtig om foto’s te maken!

Je voelt je bovenaan de rotsen echt on top of the world haha. Als je die machtige oceaan ziet.

 

Dat was het voor deze keer. Ik heb meer foto’s van deze dag, maar ze lijken ook veel op elkaar. Daarom heb ik er een aantal uitgekozen. In de avond nam ik nog een lekker maskertje en toen zijn we gaan slapen, want de volgende dag moesten we er vroeg af voor de toer van de local guide. Tot volgende keer!

Vragen, opmerkingen of reacties? Laat het weten in de comments 🙂

Comments (4)

 • Lindsey Beljaars

  26 november 2018 at 10:42

  Wow, nog nooit van deze plaats/eiland gehoord. Wat gaaf zeg, zeker die machtige foto’s bij de oceaan vind ik heel tof!

 • Rory

  26 november 2018 at 19:25

  Ik ken het ook nog niet. Mooie foto’s. Soms vind ik het júist mooi als het niet zo zonnig is, dan komen de te fotograferen onderdelen beter uit. Is het licht minder scherp. Oh ja, eten. Dat is soms wel een dingetje. Ook al heb je een woordenboek erbij, dan nog kan het heel anders zijn omdat de bereiding heel anders is dan je gewend bent.

 • Wanda

  26 november 2018 at 22:24

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst heb gegoogled want ik had hier werkelijk waar nog nooit van gehoord! Die foto met die koeien is echt mijn favoriet!

 • Bryan

  5 februari 2019 at 14:40

  Lijkt mij een fantastische trip!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Waar kun je mij volgen?

23 november 2018

Next Post

5x tips voor meer 'niets'

27 november 2018