Blog post

Dagje uit naar de Orchideeënhoeve

13 augustus 2018Marcelina

Vandaag vertel ik jullie meer over ons uitje naar de Orchideeënhoeve. Voor ons was dit een klein stukje rijden, omdat het in de polder is en daar wonen wij ook. Toch ga ik er eigenlijk zelden naar toe. De laatste keer was zeker meer dan 5 jaar geleden en dat terwijl het er zo mooi is. Ik laat jullie zien wat wij er hebben gedaan en ik vertel hoe het er was met ons hondje. Lees maar mee:

Wat is de Orchideeënhoeve?

Nee, dit is geen plek voor alleen maar orchideeën natuurlijk. Je kunt het vinden in Luttelgeest. Dit ligt in het noordelijke stukje van Flevoland (de Noordoostpolder). Makkelijk te bereiken over de snelweg (A6.) Voor ons was het 25 minuutjes rijden. Je kunt er allerlei dingen bekijken. De entree is alleen al supermooi. Daarna volgt een orchideeëntuin, een lorituin, een vlindertuin, amazone regenwoud, maki rijk, alpaca’s, flamingo’s etc. Ook is er een tuin met hangende bloemen waar je lekker wat kunt eten en drinken. Daarnaast is er een speelrijk voor kids om lekker in los te gaan en je hebt uiteraard een winkel waar je de prachtigste spulletjes en planten/bloemen kunt kopen. Kortom: er is veel te zien waaronder ook veel dieren, want in het regenwoud zitten ook een aantal aapjes. In de vlindertuin zitten bijv. ook leguanen.

Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk voor alle leeftijden. Voor kids is het fantastisch, omdat er ook een speeltuin is. Voor bejaarden/mensen in een rolstoel is het handig, omdat de paden breed zijn, er overal bankjes staan en het steeds kleine stukjes lopen zijn. Ook kan je er een rolstoel lenen. Voor volwassenen is het ook leuk, want je ziet de mooiste stukjes natuur en allerlei leuke dieren. Wij zijn er geweest samen met Beer (ons hondje) en die mocht aangelijnd mee (alleen niet in de lorituin, maar die was toch heel erg klein). We namen een mandje mee en daar ging hij voornamelijk in, omdat hij nog veel te nieuwsgierig is en dus overal aan moest ruiken. Ook voor hem was het een heel avontuur, want hij keek al zijn ogen uit bij de mega karpers in de orchideeëntuin. Toen moest de rest nog komen haha. Dus voor alle leeftijden is de Orchideeënhoeve leuk.

Wat is de prijs?

Wij zijn via ANWB gegaan. We betaalden €16,75 per persoon, maar dit was dan inclusief koffie en gebak. Normaal is de entreeprijs voor volwassenen €14 in ieder geval. Voor kinderen en senioren is het een stukje goedkoper. Dat is vrij goedkoop dus, maar het is dan ook niet een uitje waar je echt de hele dag kunt blijven. Na een halve dag heb je het ook wel gezien ;).  Trouwens een jaarkaart kost €35 voor volwassenen en als je hem koopt op de dag dat je gewoon betaald hebt voor je entree, trekken ze je entreebedrag van de €35 af. Dat is dus helemaal een koopje. Voor kinderen is een jaarkaart nog goedkoper, dus als je in de buurt woont van Luttelgeest, is een jaarkaart misschien wel leuk om te proberen :).

Is de Orchideeënhoeve aan te raden?

Ja! Ik zou het zeker aanraden om eens te bezoeken. Helemaal nu ze flamingo’s, maki’s en alpaca’s hebben. Nu hadden wij de pech dat het heel hard regende en dus zaten alle maki’s binnen. Verder waren de alpaca’s vrij schuw helaas. Niet echt aaibaar. Maar het was wel heel leuk om te zien. Ik heb mijn ogen weer uitgekeken. Het is voor mij niet iets waar ik bijv. jaarlijks heen zou willen, maar één keer in de zoveel jaar is het hartstikke leuk om te bezoeken. Je kunt er trouwens ook mooie, instagramwaardige foto’s maken haha. Als ik kinderen zou hebben, zou ik een jaarkaart wel leuk vinden, omdat het voor kinderen gewoon heel leuk is daar. Vlinders op je arm, aapjes kijken, alpaca’s aaien en de speeltuin (overdekt) om lekker te ravotten.

Foto’s

Natuurlijk heb ik lekker wat foto’s gemaakt in de Orchideeënhoeve. Ik ga er een aantal met jullie delen, zodat je een beter beeld hebt van wat wij nou gezien hebben haha. Wij zijn er trouwens ongeveer 2 uur lang geweest. Dit had ook te maken met het feit dat het stormde en alle ramen open stonden bij ons en Beer had een wondje onderaan zijn buik, waarvoor we graag naar de dierenarts wilden gaan. We zaten dus niet heel lekker op onze plek daar. We hadden er zeker 3 uur kunnen blijven om ons te vermaken incl. koffie en gebakje natuurlijk 🙂

Beer kijkt zijn ogen uit vanuit zijn mandje.

Dit was het eerste uitzicht vanuit de orchideeëntuin. Giga karpers en een aantal schildpadden. Beer vond het fantastisch 🙂

Alpaca’s zijn een van mijn favoriete diersoorten. Beer vond ze ook wel leuk, maar helaas waren ze dus wat schuw. Ze lieten zich niet aaien in ieder geval.

Ik vind schildpadden ook zo bijzonder. Deze was trouwens best groot.

Hier zie je Dirk met Beer. Hij mocht even los lopen (maar wel aan de lijn). Dat mandje is waar hij voor de rest in zat.

Wil je me geloven als ik zeg dat ik nog nooit red velvet cake heb gehad? Nu dus wel en het is echt voor herhaling vatbaar. De crème, subtiele chocola en de cake is echt heerlijk. Aanrader dus daar 😉

Tijdens het koffiemomentje hing dit boven ons hoofd. Helaas kon ik niet veel foto’s hier maken, omdat de belichting heel erg slecht was. Overal hingen hangende bloemen boven ons en het restaurant. Prachtig om te zien.

De flamingo’s waren ook prachtig om te zien. Dat vond Beer ook wel vanuit z’n mandje 😉

Hier nog een keer de alpaca’s. Zo jammer dat ze niet meer knuffelig waren dan ik had verwacht. Ik ben juist gek op alpaca’s.

 

Leestip: Naar een Alpaca boerderij toe

Een van de vlinders die zo stil zat op een blad. Die moest ik natuurlijk vastleggen. Voor de rest is het lastig om vlinders vast te leggen haha. Je kunt trouwens overal voer kopen om dieren te lokken zoals vlinders en de lori’s bijv. Dit hebben wij niet gedaan ook i.v.m. Beer.

Tot zover ons uitje naar de Orchideeënhoeve! Wij hebben er genoten 🙂

 

Zou jij hier naar toe willen als dagje uit? Laat het me weten 🙂

Comments (7)

 • Lodi

  13 augustus 2018 at 09:57

  De foto’s zijn prachtig en het lijkt me zeker een uitje om eens te doen, als je toch in de buurten. Gaat het alweer beter met beer?

 • Deborah

  13 augustus 2018 at 10:16

  Oh ik ben daar heel lang geleden eens geweest. Vond het erg mooi. Zoveel verschillende soorten orchideeën.
  Ik kan mij alleen de beestjes niet helemaal meer herinneren. Maar goed het is dan ook al meer dan 20 jaar terug.

 • Marcelina

  13 augustus 2018 at 10:22

  Lief dat je het vraagt! Beer zijn wond herstelt goed. Hij kreeg honingzalf 🙂 we verzorgen hem goed en hebben hem goed laten rusten. Dus het gaat echt goed ?

 • Naomi

  13 augustus 2018 at 12:25

  Ziet er erg leuk uit is helaas voor ons te ver om naar toe te gaan ( woon in zeeland )

 • Custodia Chineva

  13 augustus 2018 at 12:34

  Wat leuke foto’s ze, lijkt me heerlijk om er naar toe te gaan met de kinds, hoepijk gaat het weeg goed met beer, super leuk foto’s…

 • Felice Veenman

  13 augustus 2018 at 13:07

  ik vind het heerlijk om met kinderen in dat soort toch wat kleinschalige parken rond te scharrelen, de sfeer is er vaak zo pleizerig en ontspannne

 • Melissa

  13 augustus 2018 at 22:20

  Wat een leuk dagje uit. Nooit geweest maar ziet er wel heel mooi uit

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Prev Post

Gezonder eten: allerlei tips van bloggers

10 augustus 2018

Next Post

5 webshops om los te gaan met sale

14 augustus 2018